Hemen hemen her tüketimin yanında kullandığımız ve kendine has ekşi tadı ile yemekler ayrı bir lezzet katan limon, kullanım şekilleri değiştirildiğinde etkileri de değişen bir gıda. Özellikle dondurulması ve kabuklarının ayrı bir şekilde kullanılması gibi şekilleri ile sağlığa sağlık katan limonun hem suyu hem kabuğu öncelikle bağışıklık sistemi olmak üzere birçok faydaya kapı açıyor. Dondurulmuş halde kullanılması halinde ise limonun etkileri katlanarak artmakta.

Dondurulmuş limon mucizesi

Taze satın alımı gibi limon aynı zamanda dondurularak da kullanılabilmekte. Limonun dondurulmuş kullanımı özellikle yaz aylarında hem serinletici hem de sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkan limon dondurma tekniği ile limonlarınızı hem kolaylıkla saklayabilir hem de bu saklama esnasında yapısındaki sağlıklı vitamin, mineral gibi besin değerlerinde bir azalma gerçekleşmemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca dondurulmuş haldeki limonu ister suya ekleyerek, isterseniz salata ve yemeklere rendeleyerek kullanabilir ve farklı kullanımlarından farklı gıdalarda yararlanarak sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Dondurulmuş limon faydaları

  • Limonun antioksidan etkisi kansere karşı etkili iken, dondurulmuş haldeki limonun ise bu etkileri arttırdığı ve kemoterapi tedavilerinde kullanılan herhangi bir üründen çok daha etkili olduğu biliniyor. Aynı zamanda doğal bir ilaç olarak karşımıza çıkan dondurulmuş limonun yan etki göstermemesi de ayrıca güzel bir özellik.
  • Kist, ur ve yumru gibi yapıların kırılarak küçültülmesi ve bu şekilde yok edilmesinde kullanılabilir. Düzenli dondurulmuş limon kullanımı ile bu gibi sorunlardan kolayca kurtulmak mümkün.
  • Dondurulmuş limonun bilinen bir başka faydası ise mantar oluşumuna ve enfeksiyona karşı koruyucu etki göstermesi. Aynı zamanda oluşmuş olan enfeksiyon ve mantarların giderilmesini de sağlamaktadır.
  • İçerdiği asidik yapı ve doğal bileşenler sayesinde dondurulmuş haldeki limon bağırsaklarda parazit ve kurt oluşumlarını engeller.
  • Limonun dondurulmuş halde kullanımı taze kullanımından 10 kat daha etkili sonuçlar vermektedir. Yapısındaki besin değerlerinde artış gözlenen dondurma işlemi uygulanmış limon aynı zamanda günlük vitamin ihtiyacınızı kolayca karşılamanızı sağlar.
  • Dondurulmuş limon aynı zamanda stres ve sinir bozukluğuna da iyi gelmesi ile bilinir Doğal bir antidepresan olan limon, dondurulmuş hali ile daha etkili olur ve sinir hücrelerini gevşeterek rahatlatır.
  • Toksin atıcı özelliği vardır. Kilo vermek isteyenler için ideal bir kaynaktır.
  • Cildi gençleştirerek yaşlanmayı geciktirir. Cilde parlaklık katarak daha dinç bir görünüm sağlar.
İLGİLİ MAKALE  Maydanoz limon kürünün faydaları (Kaynak: izlehaber.com)

Limon nasıl dondurulur, nerede kullanılır?

Taze halde satın aldığınız limonları dondurarak kullanmak için yapmanız gereken çok basit. Aldığınız limonları isterseniz keserek isterseniz de bütün hali ile dondurucuya atarak donmasını bekleyebilir ve ardından isterseniz dilim dilim isterseniz de rendeleyerek kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Dondurulmuş limon kullanımı

Dondurduktan sonra tam olarak nasıl ve nerede kullanacağınızı bilememek gayet normal. Limonun dondurulması sonrasında kullanılabileceği alanlara dair bazı ipuçları ise şu şekilde:

  • Dondurulmuş limonu dilerseniz çorba hazırlarken bütün halde içerisine atabilir ve vitaminlerin içerisine karışmasını kolaylaştırabilirsiniz. Aynı şekilde hazır haldeki çorba içerisine kabuğundan başlayarak rendeleme yöntemi ile de kullanabilirsiniz.
  • Gün arasında açlık hissetmeniz halinde bir kase yoğurt içerisine dondurulmuş limon rendeleyerek hem sağlıklı bir öğün geçirebilir, hem de tokluk sağlaması ile daha daha az yemiş olursunuz.
  • Yeşil çay, tüketmesi sağlıklı fakat çoğu zaman tadı nedeni ile şikayet edilen bir içecektir. Yeşil çay içerisine ister demlendiği sırada isterseniz de hazırladıktan sonra dondurduğunuz limonlardan ilave edebilir ve bu sayede hem çayın etkisini arttırır hem de acı tada karşı bir alternatif oluşturmuş olursunuz.
  • Makarna sosları içerisinde de tercih edebileceğiniz dondurulmuş limon ile yemeklerinize farklı bir tat katarken sağlıklı yapısından faydalanmak mümkün.
  • Salata hazırlığında normal limon yerine kullanabileceğiniz donmuş limon ile yemekleriniz daha lezzetli ve daha sağlıklı hale gelecek. Ayrıca donmuş limonu meyve salataları içerisine de ekleyerek tüketebilirsiniz.