Burçların belirgin özelliklerinden ve başka pek çok etkilerinden sık sık bahsediyoruz. Bu sefer daha geniş çaplı olan bir konuya değineceğiz: burçların elementleri ve niteliklerine. Burçlar, niteliklerine göre dörtlü olarak üç grupta; elementlerine göre ise üçlü olmak üzere dört grupta incelenir. Elementlerine göre burçlar su grubu, hava grubu, toprak grubu ve ateş grubu olarak sınıflandırılırlar. Niteliklerine göre ise öncü, sabit ve değişken burçlar olarak sınıflandırılırlar. İşte, burçların element niteliklerine göre özellikleri.

Su grubu (Yengeç – Akrep – Balık)

Su grubunda bulunan burçlar Akrep, Yengeç ve Balıktır. Genel olarak son derece hassas, içe dönük ve duygusal kişilerdir. Çok konuşan bu burçlar, genel anlamıyla keyiflerini de düşünürler. İyiyken pamuk gibidirler ancak eğer bir yanlışla karşılaşıp üzüldülerse, karşılarındaki kişiye karşı çok acımasız olurlar. Kıskançlık ise özellikle Akrepte olan çok belirgin bir özellikleridir. Su grubundaki burçlar oldukça anaç ve merhametlidirler. Yardıma ihtiyacı olan kişiye her zaman el uzatırlar. Sezgi konusunda ise ellerine kimseler su dökemez. Akıl veya mantık onlar için önemli değildir. Su grubu burçları daha çok sezgilerine ve duygularına göre yaşar ve bu şekilde karar alırlar.

Hava grubu (İkizler – Terazi – Kova)

Hava grubuna mensup olan burçların en belirgin özellikleri sıkılgan ve değişken olmalarıdır. Her şeyden çok çabuk sıkılırlar ve başka bir işe geçmek isterler. Sabır konusunda çok eksik bir grup olan hava gurubu, çok sık karar değiştirirler yani çok da güvenilir değildirler. Bu kişilerle ilişki veya arkadaşlık kurmak kolaydır ancak devam ettirmek çok zordur. Zeki yapıları ve iletişim becerileriyle insanları kolay bağlarlar ancak ilgileri kolay dağılır.

Toprak grubu (Boğa – Başak – Oğlak)

Toprak grubu burçları sabit olmaları ve ağır kanlı olmaları nedeniyle zaman zaman insanı bunaltsa da anlaşması en kolay gruptur. Bu grubun en çok önem verdiği şeyler ise güven ve maddedir. Maddiyata son derece düşkün olan toprak grubu üyeleri, yeniliklerden hoşlanmazlar ve kendilerinden uzak tutarlar. Risk almaktan nefret ederler ve her şey yerli yerinde kalsın isterler. Lükse önem verirler ancak hesaplarını iyi bilip korurlar. Harekete geçmekte oldukça zorlanırlar ancak emin olduklarında buna cesaret ederler. Az konuşurlar ve hayatlarındaki herkesin güvenilir olmasını isterler. İhanet en nefret ettikleri şeydir.

İLGİLİ MAKALE  Yemek sırasında 'su' içersek: Yemek yerken su içmenin zararı var mı?

Ateş grubu (Koç – Aslan – Yay)

Ateş grubuna mensup olan burçlar bencillikleri ile bilinir. İstedikleri her şey hemen olsun ve her ortamda en önemli kişi kendileri olsun isterler. Her zaman lider olmaya bayılan ateş grubu üyeleri, her şeyin hemen gerçekleşmesini dileyen sabırsız bireylerdir. Ben duyguları fazla olduğundan herkesle uzun süreli ilişkiler kuramayabilirler. Onların en çok korktuğu şey ise ikinci olmaktır. Bunun yanında son derece cömert ve istedikleri olduğunda uyumlu kişilerdir. Bir diğer korkuları ise yalnız kalmaktır.

Burçların nitelikleri nelerdir?

  • Öncü burçlar

Öncü burçlar; Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak’tır. Öncü burçlar, mevsim başlangıçlarını simgeledikleri için onlara öncü burçlar denmiştir. Öncü burçlar daha başına buyruk ve kendi kararları ile hareket etmeyi seven burçlardır. Öncü burçlar girdikleri her ortamda lider olmak ve dikkat çekmek isterler.

  • Sabit burçlar

Sabit burçlar; Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’dır. Sabit burçlar adından da anlaşılacağı gibi son derece sabit ve kararlı burçlardır. Geleneklerine gayet bağlı olan bu burçlar, konfor alanlarından çıkmayı sevmezler ve yeniliklere karşıdırlar. Sabit burçlar oldukça güvenilir kişilerdir. Onlara sonuna kadar güvenilebilir ancak sabit fikirli olmaları zorlayabilir.

  • Değişken burçlar

Değişken burçlar; İkizler, Başak, Yay ve Balık’tır. Değişken burçlar ise mevsim sonlarını simgelerler ve bu durum onlara kolay iletişim yeteneği bahşeder. Son derece zeki olan bu burçlar değişimden korkmazlar ve kendilerine keşif alanı ararlar.