Temiz bir evde keyifle oturmak kadar güzel şey yoktur. Birçok kadın her gün evini temizler ve bunun için büyük bir mesai harcar. Bu mesai hem vakitten hem de enerjiden alıp götürdüğü için temizlik günümüz şartlarında son derece külfetli bir hal almıştır. Temizliğin yanında evin güzel kokması da önemli olduğundan, ikisini de fazla yorulmadan kolaylıkla yapabileceğiniz bir yöntem anlatacağız. Bu özel karışım sayesinde tüm tozlarla vedalaşın! İşte evinizin mis gibi kokacağı o yol.

Bu karışım ile tüm tozlarla vedalaşın

Toz tutmayan mucizevi karışım için gereken şey yalnızca iki malzeme! Bu iki malzeme su ve çamaşır yumuşatıcısı. Bunun için kabın içine yarım kapak kadar çamaşır yumuşatıcısı koyun. Çamaşır yumuşatıcısının içine de 1 litre kadar temiz su ilave edin. Toz alacağınız ya da yüzeyleri temizleyeceğiniz temizlik bezini de suyun ve çamaşır yumuşatıcısının bulunduğu kabın içerisine koyun ve güzelce karıştırın. Bu karışım sayesinde sildiğiniz yüzeyler hem çok daha geç tozlanacak hem de tertemiz olacak. Bu karışım sayesinde ayrıca evin her yeri doğal bir kokuya sahip olacak ve tüm ev ferah kokacaktır.

Evde toz oluşturan etkenler nelerdir?

Evde toz oluşturan pek çok etken bulunur. Tozu oluşturan şeyler sıralanacak olursa; giysilerden dökülen toz ve tüyler, dışarıdan gelen polenler, ev bitkilerinden yayılan çeşitli tozlar, evde bulunan elektronik eşyalarda biriken ve yayılan tozlar, camlar açıkken dışarıdan gelen tozlardır. Bu tozlar fark etmeden ev sürekli olarak temizlense bile mutlaka evde toza sebep olacaktır. Bu yüzden evinizin tozlanmaması için bu etkenleri göz önünde bulundurun.

Evde doğal oda kokusu nasıl hazırlanır?

Elmalı ve tarçınlı oda kokusu

Elmalı ve tarçınlı oda kokusu için malzemeler

  • Portakal
  • Tarçın çubukları
  • Karanfil taneleri
  • Elma kabukları

Elmalı ve tarçınlı oda kokusunun hazırlanışı

Elmalı ve tarçınlı oda kokusu için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve kaynatın. Malzemeler kaynayınca yine malzemeleri başka bir kaba aktarın ve soğuması için biraz bekletin. Malzemeleri ister evde gezdirin isterseniz de bir sprey şişesine koyup etrafa sıkın.

İLGİLİ MAKALE  Her gün 1 diş sarımsak yersek neler olur? Şok eden sonuç

Bahar esintisi yaratan oda kokusu

Bahar esintisi yaratan oda kokusu için malzemeler

  • Portakal
  • Karanfil taneleri
  • Yenibahar
  • Bir miktar anason

Bahar esintisi yaratan oda kokusunun hazırlanışı

Bahar esintisi yaratan oda kokusunu hazırlamak için ilk olarak portakalları ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz portakalları küçük bir tencereye aktarın. Tencereye ek olarak karanfil tanelerini, yeni baharı ve anasonu da ilave edin. Daha sonra tenceredeki tüm malzemeleri kaynatın. Kaynadıktan sonra karışımın çok az ılımasını bekleyin. Karışımın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra cam bir şişeye ya da cam bir kavanoza aktarın. Evin güzel kokmasını dilediğiniz yerlere cam şişe ya da cam kavanozu yerleştirin. Mis gibi kokan evinizin tadını çıkarın.

Limon ile oda kokusu 

Limon ile oda kokusu için malzemeler

  • Biraz su
  • Soyulmuş portakal ve limon kabukları
  • Birkaç damla limon yağı
  • Birkaç adet karanfil taneleri
  • Bir adet çubuk tarçın
  • Arzuya göre 2 adet defne yaprağı

Limon ve portakal ile oda kokusunun hazırlanışı

Limon ve portakal ile oda kokusunu hazırlamak için ilk olarak bir tencereye suyu koyun ve yukarıda yazan malzemelerin tümünü tencerenin içine koyup kaynatın. Malzemeler kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin ve daha sonra ocağın altını kapatın. Karışımı azar azar kavanoz, kase ya da ağzı açık şişelere doldurun ve evde güzel kokmasını istediğiniz yerlere yerleştirin. Eviniz mis gibi kokacak.