Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, son yılların en çok akıllı telefon satan markalarından biri haline dönüşmeyi başarabildi. Ancak sadece akıllı telefon üretmeyen Xiaomi, Android tabanlı arayüzü MIUI 14’ün tanıtımını önümüzdeki aylarda yapmayı planlıyor. Bununla birlikte MIUI 14 arayüzü, Android 13 tabanlı bir şekilde piyasaya sürülecek. Android 13, Google tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılmıştı. Android 13’ün beta sürecinin bitimine çok az bir süre kalması ile birlikte Xiaomi, beta sürecinin tmamlanması ardından MIUI 14 arayüzünü kullanıcılarına tanıtacak. Büyük bir ihtimal ile MIUI 14 arayüzü ile brilikte Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli olacak Xiaomi 13’te  aynı lansmanda tanıtılacak. Yapılan tahminlere göre ise Xiaomi’nin yeni çıkaracağı amiral gemisi modeli olan Xiaomi 13, MIUI 14 arayüzü ile birlikte kutudan çıkacak.

MIUI 14 ile neler değişecek?

Hali hazırda MIUI 13 arayüzü ile çalışan birçok Xiaomi akıllı telefon modeli bulunmaktadır. MIUI 13 arayüzü ise performans anlamında oldukça gelişmiş bir vaziyette. MIUI 14 arayüzünde ise ana konu güvenlik olacak. MIUI 13 ile brilikte gelen güvenlik özelliklerinin üzerine daha fazla çalışan Çinli teknoloji devi, MIUI 14 ile birlikte bu güvenlik özelliklerini daha üst düzeye çıkartacak.

Bildiğiniz gibi siber dolandırıcılar, artık insanların en büyük korkusu haline geldi. Teknolojinin gelişimi, kötü niyetli insanlar için yeni dolandırma yöntemlerini ortaya çıkardı. Bu yüzden de akıllı telefon üreticileri, kullanıcılarını korumak için farklı güvenlik yazılımları hazırlıyor. Xiaomi ise son yıllarda güvenlik alanında oldukça başarılı işler ortaya koymuş bir firma. Öyle ki, MIUI 13’te bulunan özellikleri yetersiz gören Çinli teknoloji devi, yeni yayınlayacağı arayüzde birçok kullanıcının güvenliğini olduğundan çok daha üst bir düzeye çıkartacak.

MIUI 14 güncellemesini almayacak akıllı telefon modelleri

Xiaomi, Android 11 ile çalışan akıllı telefon modellerine MIUI 14 güncellemesini yollamayacak. Bu yüzden de birçok Xiaomi marka akıllı telefon modeline MUI 154 güncellemesi gitmeyecek. Bu yüzden Xiaomi, kullanıcılarından tepki alabilir. Zira vaat edilen güncelleme desteğini bu kadar kısa sürede bitmesi, akıllı telefon kullanıcılarını çileden çıkartabilir. Fakat yapılan haberler göre, Xiaomi sadece MIUI 14 arayüzünü belirli modellere yayınlamayacak. Ancak yine de güvenlik geliştirmelerini ve performans iyileştirmeleri Android 11 tabanlı Xiaomi modellerine yollamaya devam edecek.

İLGİLİ MAKALE  Redmi Note 11 SE fiyatı ve özellikleri

Android 12 tabanlı Xiaomi modelleri ise, MIUI 14 güncellemesini alacak. Ayrıca yeni bir Android sürümüne de geçecekler. Çünkü MIUI 14 arayüzü, Android 13 tabanlı bir arayüz olacak. Bu sayede de MIUI 14 arayüzünü alan bütün akıllı telefon modelleri, Android’in en son sürümünü kullanabilecek. Ancak birçok kişi, Xiaomi’nin Android 11 işletim sistemine sahip olan modelini kullanıyor. Bu yüzden de büyük bir Xiaomi akıllı telefon sahibi, yeni sürüm Android’Ten faydalanamayacak. gelin hep birlikte MIUI 14 güncellemesini almayacak Xiaomi modellerini inceleyelim.

  • Mi 9 / 9 SE / 9 Lite / 9 Pro
  • Mi 9T / Mi 9T Pro
  • Mi CC9 / Mi CC9 Meitu
  • Redmi K20 / K20 Pro / K20 Pro Premium
  • Redmi 10X 4G / 10X 5G / 10X Pro
  • Redmi Note 9 / Note 9S/ Note 9 Pro / Note 9 Pro Max
  • Redmi Note 8 / Note 8T / Note 8 Pro
  • Redmi 9/ 9A / 9AT / 9i / 9C
  • POCO M2 / Pro
  • Xiaomi Mi Note 10 Lite
  • POCO C3 / C31