Dünya üzerinde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 2022 yılının başından beri sürekli olarak yeni bir özelliği yayınlamakta. 2021 yılının ortalarında yaşamış olduğu gizlilik sözleşmesi krizinin sonuçlarını yok etmeye çalışıyor. Kullanıcı deneyimi iyileştirmek için birçok farklı yolu deneyen WhatsApp, yapmış olduğu son yenilikler ile kullanıcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Eşleri çıldırtacak olan yeni özelliği ile WhatsApp, birçok birlikteliğin sonunu getirebilir. Son zamanlarda WhatsApp, gizlilik ayarlını sürekli olarak yenilemekte. Bu yazımızda ise sizlere, WhatsApp’ın yeni bir gizlilik ayarından bahsedeceğiz.

Sevgililer birbirine düşecek

WhatsApp’ın bu yeni gelecek olan özeliği, en çok birliktelikleri etkileyecek. Genellikle çiftler, birbirlerinin WhatsApp hareketlerini sürekli olarak takip ediyor. Ancak gizlilik ayarlarının bu denli kişiselleştirilebilmesi, birçok birlikteliğin sonu olabilir. Bu yüzden yeni gelecek olan bu özelliği kulanırken, dikkatli olmanızı öneriyoruz. 🙂

Çevrimiçi ayarlama özelliği ekleniyor

WhatsApp uygulamasına girdiğinizde, rehberinize kaydetmiş oluğunu kişiler sizi uygulam içerisinde çevrimiçi olduğunuzu görebiliyor. Ancak yeni gelecek özellikle ile birlikte bu ayarı değiştirebileceksiniz. Bu özelliği milyonlarca kullanıcı, uzun süredir bekliyor. Yakın bir süre içerisinde yeni yapılacak bir güncelleme ile birlikte, WhatsApp’ın çevrimiçi olma özelliği eklenecek. WhatsApp’ta çevrimiçi gözükmek için uygulamanın telefonda ön planda açık kalması gerekiyor. Bu sayede de diğer kullanıcılar sizi, uygulama içerisine çevrimiçi olduğunuzu görebiliyor.

Yakında eklenecek

WhatsApp, uzun bir süredir çevrimiçi durumu ayarlama üzerinde çalışıyor. Beta kullanıcılarına sunulan bu özellik ise yakın bir süre içerisinde bütün WhatsApp kullanıcılarına yayınlanacak. Bu ayarı değiştirebilmek için ise uygulama ayarlarından, gizlilik ayarları sekmesin gelmeniz lazım. WhatsApp’ın gizlilik ayarlarını değiştirmenin adımları ise şu şekildedir:

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Sağ üst köşede yer alan 3 nokta işaretine tıklayın ve ayarlar seçeneğini seçin.
  • iOS bir cihaz kullanıyorsanız, sağ alt köşede yer alan ayarlar simgesine tıklayın.
  • Ayarlar bölümünden “Hesap” sekmesine girin.
  • Sekme içerisindeki “Gizlilik” bölümüne giriş yapın.
  • Bu bölüm içerisinde son görülme, okundu bilgisi (mavi tik), Profil fotoğrafı görünümü, hakkımda görünümü, durum güncellemeleri görünümü gibi birçok farklı gizlilik ayarlarını değiştirebilirsiniz.
İLGİLİ MAKALE  İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır?

Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte, yukarıdaki adımlar ile ulaşacağınız sayaya yeni bir ayar daha eklenecek. Bu ayar ise çevrimiçi durumu ayarlama olacak. Bu ayar sayesinde uygulama içerisinde olsanız bile, sizin kimin çevrimiçi olarak görüp ya da göremeyeceğini kolaylıkla belirleyebileceksiniz. Ayrıca bu ayarı herkese açık ya da kapalı şeklinde düzeleyebildiğiniz gibi, istediğiniz kişilere özel olarak açıp kapatabileceksiniz.

2 ay içerisinde kullanıma sunulacak

Yapılan haberlere göre bu özellik, 1 ya da 2 ay içerisinde bütün kullancılara sunulacak. WhatsApp birçok farklı gizlilik özelliğini, belirli aralıklar ile yayınlamaya devam ediyor. Bu yüzden de çevrimiçi durumu ayarlama özelliğinin son yenilik olacağını düşünmüyoruz. Şu an için belirli beta kullanıcılarına açık olan bu özellik, yakın bir zamanda bütün WhatsApp beta kulanıcılarına açılacak. Bununla birlikte yapılan haberlere göre, çevrimiçi durumu ayarlama özelliği, yakın bir süre içerisinde bütün WhatsApp kullanıcılarına yayınlanmış olacak. Eylül veya Ekim ayları gibi bu özelliğin kullanıcılara yayınlanması bekleniyor.