Dünyada en çok kullanılan internet üzeri anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2022 yılı çin birçok yenilik yayınlamaya başladı. Bunlar ile beraber bazı kişiler, WhatsApp’ın gizli özelliklerini merak ediyor. Bu özelliklerden biri de internetsiz bir şekilde WhatsApp kullanabilmek. Bunun için neler yapmanız gerektiğini, bu yazımızda detaylıca anlattık.

İnternetsiz WhatsApp kullanmak

Bu işlemi maalesef telefonunuzdan yapamıyorsunuz. Ancak WhatsApp web veya WhatsApp’ın bilgisayar sürümünü kullanıyorsanız başka. Normal şartlar altında WhatsApp Web veya WhatsApp’ın bilgisayar sürümünü kullanırken, telefonunuza bağlı kalmak zorundasınız. Ancak uzun bir süredir Çoklu Cihaz Beta kullanımı, tüm WhatsApp kullanıcılarına açık. Siz de Çoklu Cihaz Beta programına katılırsanız telefonunuza bağlı olmadan bilgisayarınızda WhatsApp kullanmanız mümkün.

Çoklu Cihaz Beta programına nasıl katılınır?

WhatsApp’ın sunmuş olduğu bu özelliğe katılabilmek için öncelikle WhatsApp Web’e bağlanmak için girdiğiniz ekrana geçmeniz gerekiyor. Normal şartlar altında kodu taratıp girdiğiniz kısımdaki seçeneğinin altında, Çoklu Cihaz beta programına katılmak ile ilgili bir seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneğe giriş yaptığınızda sizi Çoklu Cihaz programını tanıtan kısa bir yazı ile karşılaşıp, beta programına katılıp katılmadığınızı soracak.

Android

  1. WhatsApp‘ı açın > Diğer seçenekler’e dokunun.
  2. Bağlı Cihazlar‘a dokunun.
  3. Çoklu cihaz beta programı‘na dokunun.
  4. BETA PROGRAMINA KATIL‘a dokunun.

iPhone

  1. WhatsApp’ta Ayarlar‘a gidin.
  2. Bağlı Cihazlar‘a dokunun.
  3. Çoklu Cihaz Beta Programı‘na dokunun.
  4. Beta Programına Katıl‘a dokunun.

Eğer siz de Çoklu Cihaz Beta programına katılmayı kabul ederseniz, hemen beta programının faydalarından yararlanabileceksiniz. Beta programına katıldıktan sonra ise normal bir şekilde WhatsApp Web’e giriş yapın. Ancak bu sefer biraz daha farklı olacak. Çünkü Çoklu Cihaz Beta programı ile birçok yeni özelliğe erişebileceksiniz. Normalde WhatsApp Web’i kullanırken, akıllı telefonunuzun bir internet bağlantısına ihtiyacı bulunuyor. Ancak Çoklu Cihaz Beta programına katılmanız dahilinde, akıllı telefonunuzun herhangi bir internet bağlantısına bağlı kalma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Aynı zamanda da 4 farklı cihazda aynı anda WhatsApp hesabınızı kullanabiliyorsunuz.

Çoklu Cihaz Beta programının özellikleri nedir?

  • WhatsApp hesabınızı aynı anda 4 farklı cihazda kullanabilirsiniz. Fakat sdece etek bir akıllı telefonda WhatsApp hesabınızı açık tutabiliyorsunuz.
  • Eğer WhatsApp Çoklu Cihaz Beta programına katıldıysanız, WhatsApp Web kullanırken akıllı telefonunuzun herhangi bir internet bağlantısının bulunmasına gerek yok.
  • Güvenlik önlemi olarak, eğer akıllı telefonunuz 14 gün boyunca herhangi bir internete bağlanmaz ise WhatsApp’ı kullandığınız diğer cihazlardaki WhatsApp oturumları otomatik olarak kapatılır.