Dünya üzerinde en çok aktif kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2021 yılında yaşadığı gizlilik sözleşmesi krizinden sonra, 2022 yılında birçok yeni özellik getirmeyi hedefliyor. Birçok farklı güncelleme yayınlayan WhatsApp, sesli mesajlar için birçok yenilik getirecek. Bu yazımızda sizlere, WhatsApp’ın getireceği yeniliklerden bahsettik.

Günde 7 milyar sesli mesaj

WhatsApp’ın da bünyesinde bulunduğu META INC (eski adı ile Facebook) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2013 yılında kullanıma sunulan sesli mesajların kullanımı oldukça fazla. Günde 7 milyar sesli mesaj gönderimi gerçekleştirilen WhatsApp, önümüzdeki haftalarda sesli mesajlara birçok farklı özellik getirmeyi planlamakta.

WhatsApp’ın sesli mesajlara getireceği özellikler nelerdir?

WhatsApp üzerinden gönderilen sesli mesajlar, iletişimde büyük kolaylık sağlamakta. Özellikle yoğun anlarda tek bir tuşa basılı tutarak karşı tarafa iletmek istediğiniz mesajı, kendi sesiniz ile gönderebilmektesiniz. Ancak WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirebilmek için yeni sesli mesaj özellikleri getirmeyi planlamakta. Gelin hep birlikte WhatsApp’ın sesli mesajlara getireceği yeni özellikleri inceleyelim.

Sohbet dışı oynatma

WhatsApp üzerinden gelen sesli mesajları, arka planda oynatamıyorsunuz. Bu durum da bazı anlarda bize handikap olarak geri dönebiliyor. yoğun anlarda sohbette bekleyerek sesli mesajları dinleyebilmek, oldukça zor olabilmekte. Ancak yeni gelecek bu özellik ile birlikte, arka planda WhatsApp üzerinden gelen sesli mesajları dinleyebileceksiniz. Bu sayede de sesli mesajları dinlemek için karşı tarafla birlikte olan sohbet ekranınızda beklemek zorunda kalmayacaksınız.

Sesli mesajı duraklat ve kayda devam et

Sesli mesajları gönderirken, imkanlarımız oldukça kısıtlı. Ancak yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte gönderdiğiniz sesli mesaj kaydını duraklatıp, daha sonra tekrardan sesli mesaj kaydına devam edebileceksiniz. Bu sayede sesli mesaj arasındaki gereksiz çevre konuşmaları olmayacak ve daha temiz bir sesli mesaj gönderebileceksiniz. Aynı zamanda demek istediklerinizi toparlayıp, sesli mesaj kaydına devam edebilirsiniz.

Dalga biçimi görselleştirme

Sesli mesajların arayüzü oldukça sade ve eski tarzda. Fakat yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte sesli mesajlarda dalga biçiminde bir görselleştirme olacak. Bu sayede de daha hoş bir sesli mesaj arayüzü olacak ve sesinize göre dalga görselleri oluşacak.

İLGİLİ MAKALE  WhatsApp'tan yankı uyandıracak yeni özellik

Oymatmayı hatırlama

WhatsApp üzerinden gelen sesli mesajları dinlemeyi duraklattığınızda, tekrardan kaldığınız yerden dinleyemiyorsunuz. Ancak bu durum sohbet ekranından çıktıktan sonra oluyor. Fakat yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte, WhatsApp üzerinden gelen sesli mesajları dinlemeyi yarıda kestiğinizde, istediğiniz gibi sohbet ekranından çıkabilirsiniz. Çünkü WhatsApp, yeni gelecek güncelleme ile birlikte sesli mesajlarda kaldığınız yerden dinlemenizi sağlayacak. Bu sayede sesli mesajı dinlemeniz yarıda kalsa bile istediğiniz zaman kaldığınız yerden size gelen sesli mesajı dinlemeye devam edebilirsiniz.

Taslak önizleme

Eskiden gönderdiğiniz WhatsApp mesajlarının önizlemesini dinleyemiyordunuz. Bu yüzden de göndermiş olduğunuz sesli mesajlarda bir hata olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Hatta gönderdiğiniz sesli mesajda hata yaptığınız zaman, bütün sesli mesajı silmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak yeni gelen taslak önizleme özelliği ile birlikte, göndermek istediğiniz sesli mesajları daha karşıya göndermeden evvel dinleyebileceksiniz. Bu sayede de göndereceğiniz sesli mesajlarda bir hata olup olmadığını daha önceden duyabilir ve eğer hata varsa o sesli mesajı da göndermemeyi seçebilirsiniz.