Elektronik cihazların en büyük sorunları arasında şarjların çabuk bitmesi bulunuyor. Özellikle en çok kullanılan cihazlardan biri olan laptoplar, belirli sürelerde şarj edilmesi gerekiyor. Laptoplar günümüzde her ne kadar geliştirilse de belirli bir sonra bataryası bitebiliyor.

Batarya sistemiyle çalışan tüm cihazların şarjları bitmeden doldurmak gerekiyor. Laptop şarjlarının ne kadar dayandığı merak edilen bir konudur. Her laptop cihazının batarya gücü farklı olduğu kabul edildiğinde, batarya süresi de farklı olabiliyor. Bataryaların güçleri ve kullanımları laptop şarjının ne kadar gittiğini gösterebiliyor. Aynı zamanda laptopta yapılacak olan işlemler de laptop şarjının ne zaman biteceğine karar verebiliyor.

Laptop şarjları hemen bitiyor mu?

Evlerde ve iş yerlerinde kullanılan cihazlardan biri de laptoplardır. Kolay kullanımı nedeniyle her bireyin tercih edebileceği cihazlar arasında bulunuyor. Laptoplar telefonlar gibi şarj edilebilen cihazlardan biridir.

Laptopların batarya gücü telefonlara göre daha yüksektir. Telefonda olduğu gibi yapılacak olan işlemlere göre şarj süresi kısalabilir. Laptop şarjları tamamen doldurulduğunda kullanıma göre değişiklik gösterebiliyor.

Bazı cihazlar yarım saat bile dayanamazken, bazı cihazlar 5 ile 8 saat arasında kullanılabiliyor. Laptopları üst seviyede kullanmak bataryanın çabuk bitmesine neden oluyor. Özellikle oynanacak olan oyunlar bataryaların daha fazla işlem görmesine ve çabuk bitmesine neden oluyor.

Şarjın uzun süre gitmesi için ne yapılmalı?

Laptop kullanıcıları her zaman şarjlarının daha uzun süre gitmesini istiyor. Laptop şarjlarının daha uzun süre dayanması için bilgisayarın doğru şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Sadece internet üzerinden işlem yapılan bir bilgisayar ile, oyun oynana bir bilgisayarın şarjı aynı süre dayanmıyor. Oyun oynanması bilgisayara daha yüklenilmesine neden oluyor.

Şarjların daha uzun süre gitmesi için yapılacaklar şöyledir;

Yüksek performansta kullanmamak
Gereksiz arka plan uygulamalarını kaldırmak
Şarj tüketimi yapmak
Cihazları şarjdayken kullanmamak

En çok yapılan yanlışlar arasında laptopların şarjdayken kullanılması bulunuyor. Şarja takılı olan bir laptopu kullanmamak gerekiyor. Kullanılması durumunda batarya ömrü kısalarak, şarjın daha çabuk bitmesine neden oluyor.

Laptopları doğru şarj etmek

Laptop cihazlarını doğru şekilde şarj ederek daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Laptop şarjları tamamen dolmadan fişten çıkarılmamalı ve dolana kadar beklenmesi gerekiyor. Sürekli olarak şarjda kullanılması batarya ömrünün etkilenmesine neden olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Yavaşlayan dizüstü bilgisayarlarınızı hızlandırın. Laptop nasıl temizlenir? (Kaynak: izlehaber.com)

Yeterli güç kaynağı

Laptop şarjlarını kullanabilmek için yeterli güç kaynağına ihtiyaç duyuluyor. Daha az enerji alarak şarj edilmesi durumunda bilgisayar yavaş şarj alacaktır ve daha kısa süre kullanılmasına neden olacaktır. Gerekli olan enerjinin karşılanmasını sağlayarak, daha uzun süreli kullanabilirsiniz.

Laptop şarj süreleri

Laptopların belirli bir şarj süreleri bulunuyor. Şarj ederken mutlaka belirli sürelerde kontrolünün yapılması gerekiyor. Şarjı dolan bir laptopu şarjdan çıkarmak gerekiyor. Şarjın dolmasıyla birlikte hala enerji gönderimi yapılmasında, batarya büyük sorunlar yaşayabiliyor.

Laptop batarya olmadan çalışır mı?

Laptoplar genellikle bataryayla kullanılan cihazlardır. Bataryanın bozulması veya olmaması durumunda çalışması mümkündür. Batarya olmayan bilgisayarların her zaman şarj kablosuna bağlı olması gerekiyor. Şarj kablosuna bağlı değilse, hiç bir şekilde cihazı açmak mümkün olmuyor.

Laptopları hızlı şarj etmek

Laptop kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri de hızlı şarj konusudur. Cihazların daha hızlı şarj edilmesi isteniyorsa cihazların tamamen kapatılması gerekiyor. Cihazlar kapalıyken herhangi bir güç harcamayacağı için, daha hızlı şarj olacaktır. Laptop cihazlarının şarj aşamasında kullanılmaması gerekiyor. Daha sağlıklı bataryalar için her zaman cihaz kullanılırken şarja takılmaması gerekir. Cihazların performansı arttıkça şarj edilme süresi de uzayacaktır.