Apple ürünleri oldukça revaçta. Özellikle bilgisayar almak isteyen kişiler, MacBook fiyatlarını inceliyor. Ancak artan dolar kuru ve enflasyon nedeni ile birçok teknoloji ürünü olduğu gibi Apple MacBook’larda da büyük bir fiyat artışı söz konusu. Ancak yenilenmiş ürünler ile çok daha ucuz fiyatlara siz de MacBook sahibi olabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Apple MacBook alırken nasıl kolay bir şekilde tasarruf edebileceğinizi anlattık.

Yeilenmiş MacBook nedir?

Yenilenmiş MacBook’lar ya da diğer Apple ürünleri, sıkı bir yenilenme sürecinden geçiyor. Bu ürünler sıfır ayarda olan ikinci el ürünler olduğu için de mağazalarda satılan ürünlere göre çok daha ucuz olabilmektedir. Bu yüzden sıfır ayarda bir MacBook alıp, aynı zamanda tasarruf etmek istiyorsanız, yenilenmiş Apple ürünlerine göz atabilirsiniz. Yenilenmiş ürünler genellikle kırılma, çizilme gibi nedenlerden dolayı tamire götürülmüş ve sıfıra yakın hale getirilmiş ürünler olarak yer almaktadır. Bu durum ise özellikle sıfır bir ürün satın almak istemeyen, ancak sıfır ürün alırken aynı zamanda tasarruf yapmak isteyen tüketiciler tarafından tercih ediliyor.

Yenilenmiş Apple ürün ne demek?

Yenilenmiş Apple ürünler, eski veya kullanılmış Apple ürünleri olarak sınıflandırılır. Bunlar, daha önce satın alınan ve geri alınan ürünler olabilir veya üretim hataları gibi nedenlerle iade edilen ürünler olabilir. Yenilenmiş ürünler, önceki sahipleri tarafından kullanılmış olsa da, önceki sahipleri tarafından kullanılmadan önce veya geri alındıktan sonra Apple tarafından tamir edilir ve yeniden paketlenir. Yenilenmiş ürünler, genellikle daha uygun fiyatlarla satılır ve yepyeni ürünlerle aynı garanti ve destek hizmetleri sunulur.

Bu tür yenilenmiş ürünler, Apple tarafında yetkilendirilmiş servisler tarafından yenilenmektedir. Bütün parçalar değiştirilir ve üründe herhangi bir hasar bulunmaz. Bu yüzden de ürünlerin aslında teknoloji marketlerde satılan sıfır ürünlerden bir farkı bulunmamaktadır. Apple bu işlemleri sadece MacBook’lar için yapmıyor. Aynı zamanda diğer tüm ürünleri için yapmaktadır. Bununla beraber Apple, yenilenmiş ürünleri için bir yıllık garanti sunmaktayken, aksesuar ve diğer bütün malzemeleri de kapalı bir kutuda müşteriye teslim etmektedir.

Apple’ın en yeni MacBook pro modelleri normalden çok daha ucuza sunuluyor

Apple, iPhone için yenilenme sürecini bir süredir kullanıyordu. Bununla beraber Apple, bu yenilenme sürecini MacBook’lar için de başlattı. Apple, çeşitli M1 Pro seçenekleri ve birkaç üst düzey M1 Max MacBook Pro ile birlikte farklı yapılandırmaya sahip olan temel M1 Pro ve daha yüksek özellikli M1 Max modellerini vitrine almaya başladı. Yenilenmiş Apple MacBook Pro modellerinin fiyatları şu şekildedir:

İLGİLİ MAKALE  Apple 'katlanabilir iPhone' yapacak mı?

14 inç MacBook Pro

  • M1 Pro 8 çekirdekli CPU ve 14 çekirdekli GPU: 1.799 dolar ( Orijinal 1.999 dolar)
  • M1 Pro 10 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli GPU: 2.249 dolar (Orijinal 2.499 dolar)

16 inç MacBook Pro 

  • M1 Pro 10 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli GPU: 2.249 dolar (Orijinal 2.499 dolar)
  • M1 Max 10 çekirdekli CPU ve 32 çekirdekli GPU: 3.149 dolar (Orijinal 3.499 dolar)

Zorlu testlerden geçiyorlar

Apple, yenilenmiş ürünleri için zorlu bir onarım ve test süreci hazırlamış. Bu sayede de yenilenmiş ürünlerdeki en ufak hatalar tespit ediliyor ve hatası olan yenilenmiş ürünler, piyasaya sürülmüyor. Bu şekilde de yenilenmiş Apple ürünü alacak olan kişiler mağdur edilmiyor. Bununla beraber yenlenmiş ürünlerin 1 yıllık bir garantisi oluyor, yanında da aksesuarları ve kullanım kılavuzları da kapalı kutu içerisinde teslim ediliyor. Bu şekilde sanki sıfır bir ürün almışsınız hissiyatı verilirken, ürününüzde de hiçbir sorun olmuyor. Kısacası tek fark, Apple yenilenmiş ürünlerde 1 yıllık bir garanti sunuyor. Diğer bütün detaylar, sıfır ürünler ile aynı kalitede oluyor.

Yenilenmiş Apple ürünleri nereden satın alınabilir?

Çoğu teknoloji marketlerinde yenilenmiş Apple iPhone modellerini görebilirsiniz. Bununla beraber ünlü e-ticaret sitelerinde de yenilenmiş Apple ürünleri satılmaktadır. Bu sayede yenilenmiş Apple ürünlerine de erişim oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Ancak internetten herhangi bir yenilenmiş Apple ürünü satın alırken, o ürünün gerçekten Apple tarafından yetkilendirilmiş bir serviste yenilendirildiğinden emin olmanız gerekmektedir.