Sporcuların tek seferde 15-20 adet yediği, sabah kahvaltılarının yıldızı ve kardeşler arasında rafadan oyunlarının ana malzemesi. Yumurta kadar sağlıklı bir besini hayatın her anında kullanıyor. Hem faydalarından hem lezzetinden fayda sağladığımız bu besin ile ilgili ise en can sıkan hatta tek can sıkan durum, haşladığımız esnada suyun fazla sıcak gelmesinden dolayı yumurtaların yavaş yavaş çatlaması. Çatırdayan ve buradan yumurta beyazı akmasına neden olan kabuk hem istediğimiz kıvamda bir yumurta yemeyi hem de lezzetini tam yakalayabilmeyi oldukça düşüren bir özellik olsa da her sorun gibi bu sorunun da çaresi var.

Çatlayan yumurtalara kesin çözüm

Çatlamış yumurtalara kesin bir çözüm olarak sunulabilecek ve çatlamayı engellerken yumurtanın tadına da zarar vermeyecek olan bu yöntem oldukça kullanışlı ve basit. Bu hem basit hem güçlü yöntemde yardımımıza koşan ise limon oluyor. Asidik yapısının yumurta kabuğu ve kaynar su ile tepkimeye girmesiyle birlikte kabuğun kırılmasını önlüyor. Aynı zamanda limon yumurta beyazında oluşan zamanla renk değiştirmesini de önleyerek yumurtayı tamamen koruma altına alır. Yumurtayı ve kabuğunu korumak için limon suyundan faydalanmak için yapmanız gereken tek şey ise yumurta haşlarken suyuna birkaç damla kadar limon suyu eklemek. Böylelikle hem daha leziz hem de daha sağlıklı bir öğün oluşturmak adına yumurtaları rahatlıkla yiyebilir, limon suyunun ardından kolayca soyulan bu kabukları da farklı lanlarda isteğe bağlı kullanabilirsiniz.

Limonun faydaları

Limonun suyu, kabuğu, kendisi ve hatta çekirdeği alındığı zaman insan vücuduna akıl almaz faydalar sunuyorlar. İşte mucizevi limonuın insan vücuduna faydaları:

  • Güçlü bir antioksidandır. Yapısı sayesinde hücrelerdeki zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlar.
  • Uzun süreli solunum sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Güçlü C vitamini dolu yapısı ile sağlık deposudur.
  • Ağız ve diş bakımı konusunda önemli bir yardımcıdır. Diş minesini güçlendirir, ağızdaki bakterileri temizler ve dişlere beyazlık katar.
  • Küçük çaplı kanamaları durdurma özelliği vardır. Aynı zamanda yanıkları giderici özelliği vardır.
  • Cilt sağlığımı korur, evde hazırlanan birçok cilt maskesi içerisinde limon rahatlıkla kullanılabilir.
  • Hazımsızlığı önler. Daha kolay bir sindirim sağlanmasına yardımcı olur.
  • İnme riskini düşürmeyi sağlamaktadır. C vitaminli yapısı ile kan akışını hızlandırır.
  • İçerdiği hesperidin antioksidan sayesinde birçok kanser türünün önüne geçmesi ile tanınmaktadır.
  • Enseye sürülmesi durumunda baş ağrısını ve ateşi düşüren özellikler gösterir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve dönemsel hastalıklara yakalanma riskini aza indirger. Aynı zamanda kansızlığa iyi gelen yapısı ile soğuk aylarda daha sıcak hissedersiniz.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır, boşaltım sisteminin çalışma düzenini destekler.
  • Karaciğerde oluşmuş ya da oluşabilecek olan yağlanmaların önüne geçer. Doğal antiseptikttir.
  • Kilo vermek isteyenlerin rahatlıkla kullanabileceği br doğal su karışımı hazırlamada kullanılabilir ve olumlu sonuçlar verdiği görülmektedir.
İLGİLİ MAKALE  Neden 'limon suyu' içmeliyiz? Sabah kalkar kalkmaz kesinlikle için

Limon ve su

Eğer her sabah uyandığınızda aç karnına bir bardak soğuk su ile birkaç damla limon sıkılmasının ardından tüketim ise metabolizmayı hızlandırarak daha zinde bir gün geçirmeyi ve gün içerisinde rahatlıkla yağ yakımı gerçekleştirir ve her gün aç karnına 1 bardak şeklinde tüketilebilir. Bunun yanı sıra limonun kabuklarını da sıcak su içerisinde kaynatabilir ve daha sonra bu suyu ılıtıp içebilirsiniz.