Diş macunu, ağız ve diş sağlığı noktasında herkesin önem verdiği verdiği kullandığı en çok satışı olan kişisel bakım malzemelerinden bir tanesidir. Fakat diş macunun mucizesi sadece, ağız ve diş sağlığında değil… Şimdilerde ev hanımlarının en çok tercih ettiği temizlik malzemeleri ile karşımıza çıkıyor. Sadece dişleri beyazlatmak için kullanılmayan diş macunun o mucizevi etkileri…

Diş macunu bakın nelerde kullanılıyor?

Ağız ve diş sağlığına dikkat eden hemen hemen herkesin banyosunda bulunan diş macunu, sadece dişleri temizlemekle yetinmeyip, ev temizliğinde de büyük etkisini gösteriyor. Diş sağlığımız için kullandığımız, hayat kurtaran diş macunun temizlikteki etkilerine gelin hep birlikte görelim…

  • Mobilyaların üzerinde kalan beyaz su lekeleri herkesin çilesi olma noktasına gelmiştir. Beyaz lekelerin bulunduğu mobilyalarınızın üzerin bir parça diş macunu sürerek nemli bir bezle sildiğinizle su lekelerinden eser kalmadığını göreceksiniz.
  • En sevdiğiniz o güzel halınızın üzerine bir de bakmışsınız ki kahve lekeleri bulaşmış. Kahve lekesini görüp, korkma dönemi artık maziye karıştı. Kahve lekesinin olduğu halının üzerine eski bir diş fırçası ve diş macunla temizlediğinizde lekenin kolaylıkla çıktığını, lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

  • Banyo aylarının buharlanmaması için, diş macununu sulandırıp iz bırakmayan bir bezle sildiğinizde buhardan ve lekeden arınmış olacaktır.
  • Mutfak ve banyolarda bulunan muslukların daha parlak görünmesini istiyorsanız bir parça diş macunu ile ovmayı deneyebilirsiniz.
  • Özenle yıkadığınız biberonların içerisinde oluşan kötü ve kalıcı koyuyu diş macunu ile temizleme sonucunda ortadan kaldırmanız mümkün.
  • Ütü altında bulunan siyah yanık lekelerini, bir beze sürdüğünüz diş macunuyla çıkarabilir, eski gibi görünen ütünüzü yenileyebilirsiniz.
  • Giysilerinizde bulunan ruj lekelerini diş macunu sürüp ovalayabilir, leke çıkana kadar bu işlemi devam etmelisiniz.
  • Anneannenizden, babaannenizden kalan eski bakır eşyalarından daha parlak görünmesini, daha şık durmasını istiyorsanız diş macunu ile ovabilirsiniz.
  • Pırlanta yüzüklerinize değen, kimyasal maddeler sonucunda renginde değişiklik meydana gelmesi sonucunda diş macunu ile temizleme yapabilirsiniz.
  • Diz üstü bilgisayarınızın parlak izlerini diş macunu ile silerek tamamıyla ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Sararmış spor ayakkabılarınızın beyaz kısımlarını diş macunu ile beyazlatabilirsiniz.
  • Araba farlarının daha temiz ve daha parlak görünmesini istiyorsanız nemli bir bez ve diş macunu ile silebilir kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Diş macunu ev temizliğinde kullanmanın birçok faydası vardır. Öncelikle, diş macunu beyazlatma özelliği sayesinde lekeleri ve kirliliği kaldırmada oldukça etkilidir. Diş macununun mat ve parlak yüzeylerdeki lekeleri kaldırma yeteneği de vardır. Ayrıca, diş macunu küçük bir kaşıntıyı kesmekte de kullanılabilir. Ancak, diş macununun ev temizliğinde kullanımının birçok sakıncası da vardır. Örneğin, diş macununun kimyasal içeriği, bazı yüzeylerde hasara neden olabilir. Bu nedenle, diş macununu ev temizliğinde kullanmadan önce mutlaka yüzeyin uygunluğunu kontrol etmelisiniz.