Arada sırada giysilerimizden hiç çıkmayan zorlu lekeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Çok sayıda doğal temizleme, giysilerinizden yer döşemelerinize kadar yaşadığınız zor karmaşaların her birini ortadan kaldırabilir. Şu anda mutfak dolaplarınızda bulunan doğal yardımcılar ile bir giysi temizleyicisine ihtiyaç duymadan, artık pislikler sizi korkutmayacak. Temizlik için bir kuruş ödemeden istenmeyen sentetik bileşikler kullanmadan doğal stratejilerle lekeleri çıkarmanın yolları vardır.

1- Beyaz sirke

Beyaz sirke, zahmetli lekelerle savaşan düzenli teknikler listemizde ilk sırada yer alır. Evlerimizin yakınında bulunan beyaz sirkenin tam bir arındırıcı solüsyon olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hatta sirkenin sıradan leke çıkarma tekniği açısından zil çalan ilk seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Beyaz sirke ile giysilerinizdeki aşırı dağınıklığı gidermek için oda sıcaklığındaki bir parça suya 1/4 parça beyaz sirke koymalısınız. Lekeli bölgeyi bu kombinasyonda en az 25 dakika bekletmelisiniz.

Dağınıklığın azaldığı ve yumuşadığı bir noktada, giysilerinizi çamaşır makinesine atabilirsiniz. İhmal etmemeliyiz, lekeli bir giysiyi temizlemeye çalıştığınızı varsayarak, ilk adım olarak ısıtılmış su kullanmamanızı öneririz. Giysilerinizin oda sıcaklığında veya soğuk su alması daha iyi olacaktır. Kullandığınız yüksek sıcaklıktaki su, giysilerdeki dağınıklığın değişmezliğini artırarak lekeyi çıkarmayı zorlaştırabilir.

İzleyin: REKOR KIRAN PÜF NOKTA. KAR BEYAZ ÇAMAŞIRLAR İÇİN NE YAPMALI?

2- Tuz

Tuz, temizlikte düzenli olarak kullandığımız bir malzemedir. Ayrıca giysilerdeki lekeler konusunda da uzman olduğu belirtilmelidir. Örneğin yağ lekeleri gibi dokunun hızla özümseyebileceği lekeler ile karşı karşıya olduğunuzu varsayarsak, pislik oluştuğunda pisliğin üzerine tuz ekleyip pisliğin elbisenize yayılmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca, örneğin kan lekeleri ve ter lekeleri gibi zahmetli lekeler için tuz eklemek mümkündür. Virüs suyuna bolca tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra bu noktada bulaşmış giysilerinizi bu suyu yaklaşık 2 saat kadar bir yerde emdirin ve çamaşır makinesinde yıkayın. İşe yaradığını göreceksiniz.

3- Limon Veya Misket Limonu Suyu

Limon, zahmetli lekeler için düzenli cevaplar listemizde üçüncü sırada gelir. Limon, tuz ve beyaz sirke gibi temizlikte sıklıkla kullanılan malzemelerden biridir. Özellikle yediğimiz doğal ürünlerin sebep olduğu lekeleri yeni sıkılmış limon suyu veya limon suyu ile tedavi etmek hayati önem taşır. Daha sonra bu araçlar, bir süre sıkı durmak ve bulaşan giysileri yıkamak, dağınıklığı gidermeyi son derece basit hale getirir. Hatta lekeli bölgeye bir limonun yarısını direkt olarak sürerek ve yavaş ilerlemelerle ovalayarak lekeyi çıkarmak bile mümkündür.

İLGİLİ MAKALE  Dondurulmuş limonu yerseniz etkisi kat kat artıyor. İşte 'dondurulmuş limonun' faydaları

Limon

4- Beyaz Şarap

Beyaz şarap kullanarak lekeleri çıkarabilirsiniz? Giysilerinize damlayan kırmızı şarabı nasıl yok edeceğiniz konusunda en ufak bir fikriniz olmadığını varsayarsak, bu lekenin üzerine hemen biraz beyaz şarap dökmenizi öneririz. Lekenin doğaüstü bir şekilde hemen yok olmaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra bu ilerleme, lekeli giysilerinizi şaşırtıcı olmayan bir şekilde çamaşır makinesinde yıkamayı unutmayın.

5- Su Buharı

Zahmetli lekelere doğal sonuçlar ile aracılık etmeniz için bir öneri daha vardır. Deri ürünlerinizde su lekeleri varsa bu lekeleri yok etmek için lekeli bölgeleri buharla yıkamanız gerekir. Bununla birlikte, her ne pahasına olursa olsun ciltten, su dumanına çok yakın olmayan, en az 20 santimetreden uzak durmaya dikkat etmelisiniz. Buharlamanın ardından, tabakanın kurumuş deri hemen kurutacağına ve temizleyeceğine inanmalısınız.

6- Mısır Nişastası

İpek ve mukayeseli narin dokulardan yapılmış giysilerinizi nasıl temizleyeceğiniz konusunda en ufak bir fikriniz yoksa bu öneriyi uygulayabilirsiniz. Hassas dokularınızda bir karışıklık fark ettiğinizi varsayarak, lekenin üzerine bol miktarda mısır nişastası dökün ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Daha sonra bu ilerleme, mısır nişastasını hassas bir diş fırçası ile dokuya nazikçe ovalayın. Son olarak nişastayı temizleyin ve dokunuzu çamaşır makinenizde, etkilenebilir uygun bir programla yıkayın. Makineden çıkardığınız noktada lekelerden kurtulduğunu ve temizlendiğini göreceksiniz.