Kilo hayatta olan herkesin ve özellikle çağımızın en büyük problemlerinden biri. Hem sağlık bakımından verdiği zarar hem de görünümü etkileyişi ile kilolar hepimizin kurtulmak istediği bir sorun. Çoğunlukla göbek, bacak ve bel bölgesinde yoğunlaşan kilolar ise fit bir görünüme sahip olmak isteyenlerin bu isteğine şiddetle karşı çıkan bir durum. Hal böyle olunca daha fit bir görünüme sahip olmak için herkes bazı tüyolar almak isteyebiliyor.

Bel bölgesinde kalınlaşma

Bel bölgesinde oluşan kalınlaşma özellikle menopoz dönemi içerisindeki kadınların sıkça karşılaştığı bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz kalın bir belin oluşmasının nedeni ise kilo olmakla birlikte bu kilonun bel bölgesinde yoğunlaşmasının altında yatan sebeplerden en yaygın bilineni insülin direnci yani şekeri işleyememek. İşlenemeyen şeker vücutta belirli bölgelere yapışıyor ve bu bölgelerde kilo oluşumuna neden oluyor. Böyle durumlarda öncelikle doktor muayenesinden geçerek kortizol fazlalığı, böbrek üstü bezlerin dengesiz çalışması gibi ciddi sorunlara yol açabilecek türden semptomlar var mı diye kontrol edilmeli.

Öte yandan genetik faktörler olan yaş, yaşam şekli ve beslenme alışkanlıkları da bel bölgesinde yağlanma oluşumuna neden olan faktörler. Aynı zamanda aşırı alkol tüketimi, yetersiz yapılan ya da hiç yapılmayan egzersiz, kronik stres ve beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlikler de bel bölgesinde oluşa yağlanmaya ve buna bağlı kalınlaşmaya yol açan nedenler arasında sayılıyor.

Bel çevresini inceltmek

Bel çevresinde oluşan yağlanmalardan kurtulmak istemeniz gayet doğal. Kimse daha fit bir görünüm kazanmaya hayır demez. Fakat bunun için hangi adımları izlemeniz gerektiği ve nasıl beslenmenizin yardımı olacağına dair de bileniz gereken bazı tüyolar var. İşte bel çevresini inceltmek için uygulanması gereken tüyolar:

Metabolizmanızı hızlandırın

Yavaş çalışan bir metabolizma her türlü sağlık sorununa öncülük edebilir. Bu nedenle hem daha sağlıklı hem de bir görünüm daha fit bir görünüm için günlük su tüketiminizi arttırmaya çalışın. Yetişkin bir insan günde 2,5 Litre kadar su tüketmeli ve bu miktarın altına inildiğinde metabolizma da buna bağlı olarak yavaşlar. Aynı zamanda yeme içme alışkanlıkları da metabolizma çalışma hızını etkileyen faktörlerdir. Faydalı yağ asitlerini tüketmeye özen gösterin. Ceviz ve balık gibi gıdalar bu konuda yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Bu gıda iştahı frenliyor. Ayda 5 kilo verme garantili!

Ödem attırıcı sulardan yararlanabilirsiniz

Ödem atmanıza yardımcı olan sular bu tip bölgesel yağlanmalara karşı metabolizma hızını arttırıyor ve aynı zamanda vücutta tutulan fazlalık suyun atılmasını sağlıyor. Birçoğunun yapısında limon bulunan ödem suları ile mineralleri daha kolay işleyebilir ve aynı zamanda günlük su ihtiyacınızı da kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Egzersizi ihmal etmeyin

Kilo almanın bir nedeni de egzersiz yapmamak, hareketleri kısıtlamak olarak sayılabilir. Düzenli olarak egzersiz ve yürüyüşler yaparak hem daha fit hem daha dinç olabilirsiniz. Özellikle sabahları uyanıldıktan sonra yapılan hafif tempo koşular bu tip vücut çalıştırmalar için birebir yöntemlerdir.

Uyku düzeni kurmak yardımcı olacak

Düzensiz uyku özellikle ödem oluşumuna ve kilo almaya sebep olabilecek bir durumdur. Geceleri çok geç saatleri beklemeden uyumak ve sabah daha erken kalkarak hayat koşuşturmasına girmeden önce enerjinizi toplamak da kilo vermeye yardımcı olacak durumlardandır ve düzenli bir uyku ile sabah koşusu bir araya getirildiğinde kolaylıkla bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Sabahları dengeli beslenin

Sabah kahvaltıları günün en önemli öğünleridir. Düzgün yapılmış bir kahvaltı ile güne hem daha hazırlıklı başlarsınız hem de gün içerisinde kolay acıkmadan işlerinizi halledebilirsiniz. Sabahları aç karnına kahve içmek yerine 1 bardak limonlu soğuk su tüketerek hem daha enerjik hem de daha sağlıklı bir başlangıç yapabilir ve ardından yağlı gıdaların mümkün oldukça az olduğu, vitamin ve protein ağırlıklı bir kahvaltı ile tamamlarsanız da, hem enerjinizi hem fit görünümünüzü elde etmenize engel olacak bir durum kalmaz.

Her gün 1 yeşil elma tüketin

Yeşil elma hem cildi sıkılaştırdığı bilinen hem de toksin atıcı etki yaparak detoksunuza katkı sağlayan bir gıda. Ara öğün olarak öğle saatleri gibi bir adet yeşil elma yerseniz hem tokluk hissedecek hem de bu saate kadar kaybettiğiniz enerjiyi yeniden depolamış olacaksınız. Aynı zamanda yeşil elma ile spor rutinini de birleştirebilir ve etkilerinden daha hızlı faydalanabilirsiniz.