Herkesin yüz şekli farklıdır ve saç kesimi, makyajı buna dikkat edilerek yapılmalıdır. Pek çok farklı makyaj stili var ancak makyaj sanatçıları, yüz şekline göre nasıl makyajlar yapılması gerektiğinin üzerinde çoğu zaman durmuyorlar. Oval, kalp, uzun, yuvarlak, kare… Sayısız yüz şekline elbette ki farklı makyaj teknikleri uygulanmalı. İşte yüz şekline göre doğru makyajın nasıl yapılacağına dair tüyolar.

Hangi yüz şekline sahipsiniz?

  • Kalp yüz

Kalp yüzde alın oldukça geniştir. Elmacık kemikleri ve çene alından itibaren daha dar gelir. Alın ve elmacık kemikleri yüzün diğer yerlerine kıyasla en geniş kısımlarıdır. Kalp yüz şeklinde çene daha sivridir.

  • Üçgen yüz

Üçgen yüz şeklinde ise yüzün en geniş kısmı çenedir. Alın, çene ve elmacık kemiklerden daha dardır.

  • Oval yüz

Oval yüz şeklinde yüzün uzunluğu fazladır. Elmacık kemikler en geniş kısımda yer alır. Alın genişliği ise çene genişliğine göre daha fazladır.

  • Kare yüz

Kare yüz şeklinde alın, elmacık kemikleri ve çene genişliği birbirlerine çok yakındır. Çene ise yuvarlak değil kenarlardan daha sivri ve diktir.

  • Yuvarlak yüz

Yuvarlak yüz şeklinde ise elmacık kemikleri ile yüz uzunluğu çok yakındır. Kare yüz şekline göre çene biraz daha sivridir ancak köşeler haricinde kare yüz gibi orantılıdır.

  • Uzun yüz

Yüz belirgin bir biçimde diğerlerinden daha uzundur. Alın ve elmacık kemikleri birbirine oldukça yakındır ve çene daha yuvarlak yapıdadır.

Yüz şekline göre doğru makyaj nasıl yapılmalıdır?

Yüz şeklinizi öğrendiğinize göre sıra yüz şeklinize göre doğru makyajı nasıl yapacağınıza geldi. İşte yüz şekline göre doğru makyaj uygulamaları.

Kalp yüz şekli için doğru makyaj

Kalp yüz için en doğru uygulama, oval bir görünüm elde edecek şekilde yapılmalıdır. Doğal ve ten renginde tonlarla seçilmiş bir fondöten ile alın ve çeneden geçilmeli. Alın ve yanaklara kontür uygulanmalıdır. Yanakların ise daha dar bir görünümü olması için doğal ve açık tonlarda bir allık seçilmelidir. Gözler belirgin olmalı, bu yüzden de koyu renkli far iyi bir seçenektir. Belirgin gözler maskara ve eyeliner ile daha da vurgulanmalıdır.

İLGİLİ MAKALE  Rüyada makyaj yapmak ne anlama gelir? Rüyada makyaj yapmak iyi midir?

Üçgen yüz şekli için doğru makyaj

Üçgen yüz için alın daha geniş gösterilmelidir. Şakaklara aydınlatıcı uygulanması kurtarıcı olacaktır. Çene ve elmacık kemikler geniş olduğundan o bölgelere kontür uygulanmalıdır. Yanaklara ise dikkat çekici tonlarda allık sürülmelidir.

Oval yüz şekli için doğru makyaj

Oval yüz şeklinde hem dudak hem de göz aynı anda ön planda tutulmamalıdır. Elmacık kemiklerinin üzerine aydınlatıcı uygulanmalı, alın kısmına kontür yapılmalıdır. Göz ön plandaysa dudaklar sade, dudaklar ön plandaysa gözler sade olmalıdır.

Kare yüz şekli için doğru makyaj

Kare yüze bir ton daha koyu fondöten uygulanmalıdır. Alın ve çene köşelerine kontür yapılmalıdır. Elmacık kemiklerinin üzerine belirgin bir allık sürülürse daha orantılı bir görünüme kavuşulur. Çene ve elmacık kemiklere aydınlatıcı uygulanmalıdır.

Yuvarlak yüz şekli için doğru makyaj

Yuvarlak yüzde alın ve çeneyi daraltmak için bu kısımlara kontür uygulanmalıdır. Aydınlatıcı ise çeneye uygulanmalıdır ki daha uzun görünsün. Kontürün uygulandığı bölgenin tam üzerine ise allık sürülmelidir. Bu şekilde yüz daha uzun ve dar duracaktır.

Uzun yüz şekli için doğru makyaj

Uzun yüz için ise daha vurgulanacak yer kesinlikle yanaklardır. Yanakların ve elmacık kemiklerinin daha çıkık durması için o bölgelere aydınlatıcı ve allık yoğun bir şekilde uygulanmalıdır. Çene çizgisi de kontürlenmelidir.

Yüz şekline göre doğru kontür uygulaması için