Cildimiz gün içinde birçok yıpranmaya maruz kalmakta. Bu yüzden evde pratik bir şekilde yapılabilecek cilt bakımları insanların ilgisini çekmekte. Maden suyu ise en pratik çözüm olmakla birlikte, son zamanlarda insanların ilgisini oldukça çekmekte. Bu yazımızda sizlere, Maden suyunun cilde faydaları nedir? Maden suyu cilde nasıl uygulanmalı? sorularını cevapladık.

Maden suyunun cilde faydaları nedir?

Cilt bakımında kişinin ilk amacı, gözenekleri açmak ve cildi nemlendirmektir. Cildi temizlerken maden suyu kullanmak ise oldukça etkili olacaktır. Maden suyu, içinde bulundurduğu silisyum minerali sayesinde cildi derinlemesine temizlerken aynı zamanda nem dengesini sağlamaktadır. Ciltteki fazla yağı aldığından akne ve sivilceler gibi cilt sorunlarının önüne geçen maden suyu, birçok dermatoloğun cilt bakımı rutinleri arasına girmiş bulunmakta. Maden suyu içineki mineraller ve vitaminler sayesinde cildi besler, cildin bakım ve onarımını sağlar.

Her cilt tipinde rahatlıkla kullanılabilecek olan maden suyunun herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece bazı hassas cilde sahip kişilerde hafif kızarıklık yapacaktır. Bunun sebebi ise içindeki asitten kaynaklı.

Maden suyu cilde nasıl uygulanır?

Göz altı şişlikleri için

Göz altı şişliklerinde maden suyu kullanımı, şişlikleri dindirmesiyle beraber göz altını daha canlı gösterecektir. Bu sayede güne daha dinç başlayarak ilk adımınızı atmış olursunuz. Maden suyunu göz altlarınıza uygulamak için biraz pamuktan yardım alabilirsiniz. Hafifçe ıslatacağınız pamuğu göz çevresine ve göz etrafına düzenli uygulamanızda, oluşan değişimlerin farkına varacaksınız.

Önemli Not: Maden suyunu bu şekilde göz çevrenize uygularken, maden suyunun gözünüzün içerisine kaçmamasına özen gösterin. Maden suyu ne kadar sağlıklı da olsa asidik bir yapıdadır. Bu asidik yapı da gözünüze zarar verebilir. Maden suyunun gözünüze kaçması durumunda bol su ile gözünüzü yıkamalısınız.

 Ciltteki yağı ve kiri almak için

Cildimiz gün içinde oldukça kirlenmekte. Arabaların karbon salımı, kirli hava, makyaj gibi etmenler cildimizi olumsuz etkilemekte. Bu durumlar cildinize oldukça zarar vermekte olup, enfeksiyonel cilt sorunlarını (akne, sivilce vb.) yaratabilir. Bu gibi duruların önüne geçmek için uyumadan önce ve sabah yataktan kaktıktan sonra yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız, yüzünüzün sebum dengesini ayarlarken aynı zamanda antibakteriyel olan maden suyu cildinizi dezenfekte edecektir. Musluk suyu yerine maden suyunu tercih etmek daha mantıklı bir seçim olacaktır. Musluk suyundaki kireç cildimizdeki gözenekleri doldurmaktadır. Fakat maden suyu, musluk suyunun askine bu gözenekleri temizlerken aynı zamanda bu gözenekleri sıkılaştırmaktadır. Gözenekleri sıkılaştırmak istiyorsanız, maden suyunu buz küplerine koyup soğuk bir şekilde uygulamalısınız. Soğuk maden suyu cildi gençleştirip, sıkılaştırmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Kırışıklıklara karşı doğal uzmanından doğal tarifler (Kaynak: soru.com.tr)

Cildi nemlendirmek için

Maden suyu, cildinizin gün içerisinde kaybettiği nemi tekrar geri kazandırabilir. İçerisinde bulundurduğu vitaminler cildin nem üretimini arttıracaktır. Fakat ilk kullanımda bu etkiyi görmeniz mümkün değil. Bu yüzen düzenli kullanmanız gerekir. Düzenli bir şekilde yüzünüze uygulayacağınız maden suyu, cildinizin nem tutmasını ve nem üretimini arttıracaktır.

Cilt lekelerini onarmak için

Maden suyu içerisinde birçok mineral ve vitamini barındırmaktadır. Bu mineraller ve vitaminler sayesinde, güneş lekeleri veya sivilce lekeleri gibi ciltte sonradan oluşan lekeleri onarmak çok kolay bir hale geliyor. Oda sıcaklığında bulunan maden suyunu, pamuk yardımıyla cilt lekelerinize dairesel masaj yaparak uygulayın. Tabi bu işleme geçmeden önce, 1 ya da 2 bardak suyu kaynatıp soğumasını beklemelisiniz. Cildinize maden suyunu uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin ve soğuttuğunuz su ile yüzünüzü temizleyin. Bu işlemleri 2 gün arayla uygularsanız cildinizdeki lekelere elveda diyebilirsiniz.

İlgili Makale: Yüzünüze maden suyu ile her gün yıkarsanız ne olur?

https://www.birbilenesorduk.com/guzellik/yuzunuze-maden-suyu-ile-her-gun-yikarsaniz-ne-olur/