Tırnak kırılması, kadınların en büyük sorunlarından biri. Bu sorunu çözmek için de sürekli olarak farklı yöntemler denenmekte. Bazı kişilerin tırnakları, oldukça hassas ve kırılgan olabilmekte. Ancak bu yazımızda anlatacağımız yöntemler ile beraber bu sorunu çözebilir ve dayanıklı yapıya sahip, kırılmayan tırnaklara kavuşabilirsiniz. Çoğu kadın kalıcı oje takma tırnaklara yönelse bile evde yapacağınız bazı yöntemler ile beraber, tırnaklarınızın elastikiyetini ve dayanıklılığını arttıracağınız birçok farklı yöntem mevcut.

Tırnakların dayanıklılığını arttırmanın yolları

Tırnaklar da keratinden oluşmaktadır. Bu yüzden dış etkenlere bağlı olarak, tırnakların yapısı değişebilmektedir. Bunun en basit örneği ise banyodan çıktıktan sonra tırnakların yumuşaması. Tırnaklar, normal şartlarda oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Fakat yine de tırnakları korumak için belirli yolları denememiz ve onları güçlendirmek için bazı doğal ürünleri kullanmamız gerekiyor.

Soyulan ve çatlayan tırnakların bu hale gelmesinin birçok farklı sebebi olabilir. havadaki nem oranının azalması ile beraber, tırnaktaki nem de azalmaktadır. Bu da tırnağın elastikiyetinin kaybolmasındaki en büyük neden. Bununla beraber tırnaklarımızda oluşan soyulmaların da en büyük sebebi, tırnağın neminin kaybetmesinden kaynaklanıyor olabilir.  Bütün bunlara ek olarak tırnak bakımını kötü bir şekilde yapmanız, tırnaklarınız için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu yüzden de tırnak bakımı yaparken kaliteli ojeler ve asetonlar kullanılmalı. Kötü ve kalitesiz markaların asetonlarını kullanmak, tırnaklardaki nemin azalmasına neden olabilir. Bununla beraber tırnaklarda kalitesiz oje kullanmak, tırnaklardaki mineral yapısının bozulmasına, bu yüzden de tırnakların çatlayıp kırılmasına yol açmaktadır.

Tırnaklarımızın kırılıp çatlamasının altında, düzensiz ve kalitesiz beslenme de yer alıyor olabilir. Bununla birlikte tırnaklarımızın yapısını koruyan birçok farklı mineral ve vitamin bulunmaktadır. Özellikle kalsiyum ve demir gibi besin maddeleri, tırnak yapısını gülendirmektedir. Demir eksikliği çeken kişilerin tırnakları, kırılma ile karşı karışıya kalabilmektedir. Aynı şekilde A, B ve C vitamini eksikliği de tırnakların elastikiyetini sağlayan en önemli vitamin gruplarıdır.

Tırnak kırılmalarının bir diğer sebebi ise, dış etmenlerdir. Tırnak yemek, tırnak ısırmak ve dış darbeler tırnak kırılmasına ve çatlamasına neden oluyor. Bu yüzden de tırnaklarınızı dış etmenlerden korumalı ve tırnak yeme alışkanlığınızdan bir an önce kurtulmalısınız. Eğer sürekli olarak yük taşımak zorundaysanız, tırnaklarınızı koruyacak bazı önlemler almanız gerekmektedir. Bu sayede tırnaklarınızı dış etmenlere karşı korumuş olacaksınız.

İLGİLİ MAKALE  Tırnaklarınızı ıslakken sakın kesmeyin!

Tırnaklar, nemli kalarak elastikiyetini korumaktadır. Bu yüzden de tırnaklarınızı sürekli olarak nemli tutumalı ve elastikiyetlerinin kaybetmemelerini sağlamanız gerekiyor. Bununla birlikte tırnakların soyulması, kırılması ve çatlaması gibi sorunlar önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Tiroid sorunları, tırnaklarda başlayan sorunlar ile brilikte kendisini göstermektedir. Aynı şekide anemi hastalığın habercisi olabilen zayıf tırnak problemi, bu tür hastalıkların tedavisi ile beraber ortadan kaybolmaktadır.

Tırnaklarınızı nasıl nemlendirebilirsiniz?

Tırnak kırılmalarının en büyük sebebi, tırnakların neminin azalması. Tırnaklarımız da tırnaklar gibi nemli kalmak zorundadır. Bu yüzden de tırnaklarınızı sürekli olarak nemlendirmelisiniz. Evinizde hazırlayacağınız kür ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Tırnakları nemlendirmenizi sağlayacak kür için gerekli malzemeler şunlardır.

  • Zeytinyağı
  • Bal
  • Limon

Bir kap içerisine az miktarda zeytinyağı alın. Ancak bu kürü hazırlayacağınız kabın derinliği biraz fazla olmalı. Çünkü kürü hazırladıktan sonra tırnaklarınızı bu kap içerisinde bekleteceksiniz. Kap içerisine zeytinyağı aldıktan sonra ise 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Daha sonra kaptaki malzemelerin homojen bir hale gelene kadar, güzelce karıştırın. karışımınızı hazırladıktan sonra ise buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Bekleme süresinin ardından karışımı hazırladığınız kabın içerisine parmaklarınızı sokun. Yaklaşık 15 dakika kadar tırnaklarınızı bekletin. Zeytinyağı, tırnaklarınızdaki nem seviyesini düzenlerken, bal ile tırnağa gerekli olan vitaminleri alacaksınız. Limon suyunun asidik yapısı ise tırnakların derinlemesine temizliğini sağlayacaktır. Aynı zamanda bu karışımdaki vitamin ve mineraller, tırnaklarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacaktır.