İnsan hiç şüphesiz ilk doğduğu gibi sürekli genç ve güzel görünemez. Yaş aldıkça vücutta çok fazla değişim meydana gelir. Bu değişimlerin biri de kırışıklıklardır. Kırışıklıklar yaşlanmanın sonucunda meydana gelen doğal bir süreçtir. İnsan yaş alıp büyüdükçe vücudu da büyük bir değişim yaşamakta ve azalan doğal yağlar beraberinde kırışıklıkları meydana getirmektedir. Doğal yağlar azaldıkça cilt kurumaya başlar ve ciltte çizgiler, çatlaklar oluşmaya başlar. Yaşlılık hiçbir şekilde engellenemez ancak meydana getirdiği olumsuz durumları geciktirmenin yolları vardır. Kırışıklıklar hiç şüphesiz kadın erkek fark etmeksizin çoğu insanın zihnini sürekli kurcalamaktadır.  Kırışıklıklar sadece yaşlanınca oluşan değişimler değildir. Birden fazla sebebi bulunmaktadır. Yoğun iş temposu, stres, aşırı makyaj, çevresel faktörler, yetersiz ve sağlıksız beslenme, kötü alışkanlıklar (sigara, alkol, uyuşturucu…) gibi birden fazla etken kırışıklıklara neden olabilmektedir. Peki, bu kötü görüntüden kurtulmak için daha sağlıklı, güzel ve parlak bir cilt için neler yapılmalı? Bir göz atalım.

Stresten uzak durun

Her şeyden önce bu durumun doğal bir değişim olduğunu kabullenmeli ve kendinizi bunun için baskı altında hissetmememiz gerekmektedir. Bunu önlemenin yollarının olduğu bilmeli ve ona göre hareket edilmelidir. Stres olabildiğince az olmalıdır.

Yaş ilerledikçe insanların vücutları çok değişmektedir. Bu da vücut direncinin düşmesi anlamına geliyor. Vücut direnci düştüğü için güneşin zararlı ışınları vücudu kolaylıkla tahriş edebilmektedir. Bunu önlemek için güneş kremleri mutlaka kullanılmalıdır. Üstelik bu güneş kremlerini sadece tatile gidildiğinde değil, düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. Bu sayede vücudun hızlı yaşlanması ve haliyle kırışıklıkların hemen oluşması engellenmiş olur.

Seker tüketimini sınırlandırın

İnsan her zaman gençliğindeki gibi sağlıklı, dinç ve kuvvetli olamadığı için belli bir yaştan sonra vücut çökmeye başlıyor. Bu devrede tüketilen besinlerin önemi oldukça büyüktür. Daha sağlıklı besinler tüketilmelidir. Mümkünse şeker ve tatlı çok fazla tüketilmemelidir. Aşırı şeker tüketimi sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Bu durumu yaşamamak için şeker alımını sınırlandırmalı ve tüketim miktarı olabildiğince düşürülmelidir.

Sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddeler vücut direncini zayıflatmakta ve pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Vücut için oldukça tehlikeli olan bu maddeler insanı kansere kadar götürmekte ve vücut dengesini bozmaktadır. O yüzden bunların tüketilmemesi hem sağlığınız için hem güzel bir vücudunuzun olması için oldukça önem taşımaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Kırışıklığa dur deyin! Bu cilt bakımlarını kesinlikle ihmal etmeyin (Kaynak: soru.com.tr)

Yaşla beraber vücudun gereksinim duyduğu besinler, vitaminler, mineraller değişiklik göstermektedir. Yaş arttıkça bunları elde etmek güçleşeceği için ek gıda takviyeleri ve vitaminler almak çok önemlidir. Bu sayede vücut direnci artmış olacak ve yaşlanma nispeten geciktiği için kırışıklıkların oluşumu engellenecektir.

Düzenli spor yapın

Yaşanmanın en büyük düşmanı spor yapmaktır. Hayatınızda sporun yeri çok önemli ve düzenli olmalıdır. bir gün yapıp bir gün yapmamak dengeyi bozacağı için pek bir etki yaratmayacaktır. Onun için belli bir program dâhilinde günün belli saatlerini sporla geçirmek vücudun daha diri, dinç ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu da haliyle yaşlanmayı geciktirecek ve vücudun daha genç görünmesini sağlayacaktır.