Daha iyi bir cilt için bakım yapmak şart. Ancak kozmetik marketlerden aldığınız cilt bakım ürünleri içerisinde kimyasal maddeler yer alabiliyor. Bu yüzden de bazı kişilerde bu cilt bakım ürünleri, alerjik reaksiyonlar göstermesine neden olabiliyor. Fakat anlatacağımız bazı yöntemler ile birlikte, cilt bakımınızı yaparken hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Eğer hafta sonu katılacağınız bir etkinlikte cildiniz ile göz kamaştırmak istiyorsanız, bazı doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bu tür doğal yöntemleri kullanmak, hem alerjik reaksiyonlar göstermenize neden olmaz hem de bu ürünler vitamin ve mineral açısından kozmetik marketlerde satılan ürünlerden çok daha kalitelidir. Bu yazımızda sizlere, hafta sonunuzun sadece yarım saatini alacak cilt bakım tüyolarından bahsedeceğiz.

Sadece yarım saatinizi alacak

Hafta sonu evden çıkmadan yarım saat önce yapacağınız bu cilt bakım rutinleri ile göz alıcı bir cilde kavuşabilirsiniz. Hem pratik olan bu cilt bakım rutini, hem de doğal ürünler içerdiği için her cilt tipine uygundur. Gelin hep birlikte bu cilt bakım rutinini nasıl uygulayacağınızı inceleyelim.

Cildinizi temizlemekle başlayın

Cilt bakımına başlamadan önce cildi temizlemek oldukça önemli. Bunun için elma sirkesinden yadım alabilirsiniz. Elma sirkesi, cilt üzerinde yer alan gözeneklerin derinlemesine bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Ancak hassas cilde sahip olan kişiler, bu yöntemi kullanırken dikkat etmeli. Sirkenin asidik yapısı, cildinizin kızarmasına neden olabilir. Bunun için su ile elma sirkesini bir kap içerisinde karıştırın. Bu oran yarı yarıya olmalı. Ancak cildiniz hassas ise yüzde 30 sirke ile yüzde 70 su oranını tercih etmelisiniz. Hazırladığınız bu toniği ise daha sonra cildinize uygulayın ve yaklaşık 3 dakika kadar bekletin. Ardından da ılık su ile cildinizi durulayın.

Cildinizi nemlendirin

Cilt bakımında cildi nemlendirmek oldukça önemli. Bunun için ise genellikle zeytinyağı kullanılır. Zeytinyağı içerisinde yer alan besin maddeleri, cildinizin sebum oranını dengeler. Ancak bu adımda sadece zeytinyağı değil, aynı zamanda Hindista cevizi yağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Yaklaşık yarım çay bardağı Hindistan cevizi yağını bir karıştırma kabı içerisine alın. Daha sonra ise 2 yemek kaşığı zeytinyağını da bu kaba ekleyin. Bu iki malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın ve hazırladığınız bu karışımı da yüzünüze peeling yaparak uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra ise yüzünüzü ılık su ile durulayın. Eğer zeytinyağı özlü doğal sabununuz varsa, durulama esnasında bu sabunu da kullanabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Bu yöntemi cilt bakımı uzmanı paylaştı! Kırışıklıkları yok etmek için en basit 3 adım

Göz altı lekelerini yok edin

Göz altı lekeleri, cilt bakımının en zor kısmıdır. Genellikle uykusuz olduğumuzda ya da yorgun olduğumuz ortaya çıkan bu lekelerden kurtulmak oldukça zor. Ancak doğal yöntemler ile bu lekelerden de kolaylıkla kurtulabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle 2 yemek kaşığı karbonatı bir kap içerisine alın. Daha sonra ise bir miktar aloe vera jelini bu kaba ekleyin. Karbonat ile jeli güzel bir şekilde karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ise göz çevrenize uygulayın. Bu karışım içerisinde yer alan C vitamini, cildin elastikiyetini arttırarak sıkılaşmasını sağlayacaktır. Eğer çene hattınızın belli olmasını sitiyorsanız, bu karışımı düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Göz çevrenize masaj yaparak bu karışımı uygulayın. Karbonat, göz çevresinde yer alan koyuluğun azalmasını ve cilt tonunun dengelenmesini sağlayacak. Aloe vera ise o bölgedeki cildin beslenmesini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlayacaktır. Karışımı uyguladıktan sonra ise 10 dakika boyunca bekleyin. Sürenin sonunda ise göz çevrenizi ılık su ile güzel bir şekilde durulayın. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra cildinizin ne kadar da değiştiğini öreceksiniz. Eğer anlatmış olduğumuz adımları düzenli olarak uygularsanız, cildinizdeki bu göz alıcılığın kalıcı bir şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz.