İnsanlar yıllara meydan okumak ister. İlerleyen yaşlara rağmen genç gözükebilmek için doktorlara ve diyetisyenlere para dökmekteler. Ancak genç kalabilmek için sağlıklı beslenmek ve spor yapmak oldukça önemli. Hayatımıza katacağımız bazı alışkanlıklar ve bazı besinler ile birlikte yıllara meydan okuyabiliriz. Bu yazımızda sizlere, genç kalmanın gizli formüllerini katardık.

Kırmızı meyveler

Her türlü kırmızı meyve, genç kalmanızı sağlayacaktır. İçerisinde bulundurdukları vitamin ve mineraller sayesinde kırmızı meyveler, cildimizin elastikiyetini kaybetmemesini ve bu sayede de ciltte oluşabilecek kırışıklıklar ve sarkmaların önlenmesini sağlıyor. Yaşlılık belirtilerini büyük oranda ortadan kaldıran kırmızı meyveler, aynı zamanda metabolizmanın da daha verimli çalışmasını sağladığı için, vücut sağlığını da desteklemektedir.

Kırmızı meyvelerin içerisinde antkansorejen maddeler bulunmaktadır. Bu sayede de vücudu kansere karşı koruyan kırmızı meyveler, aynı zamanda flavanonlar ve antosiyaninler içermektedir. Bu maddeler de kırmızı meyvelerin vücudu oksidatif strese karşı kouyarak vücut sağlığını önemli ölçüde arttırmaktadır.

Yoğurt

Yoğurt önemli bir probiyotiktir. Bu sayede sindirim sistemini daha verimli çalışmasını sağlar. Aynı şekilde bazal metabolizmanın da hızlı çalışmasını sağlayan yoğurt, yaşlanmaya karşı birebirdir. Kemik ve kas sağlığını koruyan yoğurt, içerisinde büyük miktarlarda kalsiyum barındırmaktadır. Beslenmenizin olmazsa olmazlarından olması gereken yoğurdun içeriğindeki B grubu vitaminlerinden olan riboflavin, cilt yenileyici ve güzelleştirici etkisiyle kırışıklıklara karşı savaşan anti-aging niteliktedir. Bu yüzden beslenme alışkanlıklarınıza yoğurdu da eklemenizi öneriyoruz.

Yeşil elma

Yeşil elmanın içerisinde büyük oranda C vitamini bulunmaktadır. C vitamini, cildin daha sıkı olmasını sağlamaktadır. Cildin elastikiyetini koruyan yeşil elma, ciltte oluşan yaşlılık belirtilerini en aza indirmektedir. Yeşil elma antioksidan içeren bir meyvedir. Pektin içeriğiyle tok tutan yeşil elma, sindirim sistemini de desteklemektedir. Posa içeriği ile yaşlanma karşıtı besinlerdendir.

Siyah üzüm

Üzüm

Üzüm

İçeriğindeki antosiyanin, C ve E vitamini ile cildi besleyen siyah üzüm, aynı zamanda cilt yenilenmesini sağlar. Kronik hastalıkları karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle mevsiminde tazesini, onun dışında da kurusunu tüketin. Ayrıca siyah üzümü, diyetlerinizde karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için tüketebilirsiniz.

Yağlı tohumlar

Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumların içerdiği yüksek orandaki E vitamini, ciltteki deformasyonu önlemektedir. Bununla beraber kalp sağlığına faydası olan yağlı tohumlar, kolesterol üzerinde olumlu etkileri olmaktadır. Fakat kalori ve yağ bakımından da yüksek olan yağlı tohumlar, tüketirken dikakt edilmesi gereken sağlıklı besinlerden biridir. Günlük 1 porsiyon kuruyemiş tüketmek oldukça önemlidir.

Balık

Omega yağ asitleri bakımından oldukça yüksek seviyede olan balık, haftada düzenli olarak 3 gün tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Ayrıca balığın içeriğindeki yağlar, cildin yenilenmesini ve cildin elastikiyetini korumasını sağlamaktadır. Balığın aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini düşürdüğü söylenebilir.

Domates

kalp sağlığını önemli oranda etkiliyen domates, kötü kolesterol seviyesini en alt seviyelere düşürmektedir. Aynı zamanda içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller ile birlikte domates, cildin yenilenmesini ve toksinlerden arınmasını da destekler. Bunlar ile beraber domates, sindirim sisteminin daha verimli çalışmasını sağlayarak bazal metabolizmanın daha hızlı olmasını sağlamaktadır.