Her ne kadar idealize edilmiş güzellik algısının, kalıpların karşısında durmaya çalışsak da birçok kadının hayali olan klişeleşmiş güzelliklerden biri küçük ve kalkık burunlar olmalı. Böyle bir buruna sahip olmak için estetik operasyon geçirenlerin sayısı az değil. Ancak küçük ve kalkık buruna sahip olmak için ameliyat olmanıza gerek yok. Olduğundan daha küçük ve kalkık buruna kavuşmanın ipuçlarını sizler için derledik..

Estetik operasyon deyince belki de ilk akla gelen burun oluyor. Pek çok kişi ise kusursuz bir burnun hayalini kurarken tamponu, ağrısı, morluğu derken zahmetli olan bu operasyondan çekiniyor. Aslında bu kadar çileyi çekmeden istediğiniz görünüme kavuşmanın basit yolları mevcut. Ufak tefek makyaj hileleri sayesinde daha küçük ve kalkık görünen buruna sahip olabilirsiniz. Gelin bunun için gerekli adımları birlikte inceleyelim.

İlk adım: Gölgelendirme

Küçük ve kalkık görünümlü burun için işe gölgelendirmeyle başlamanız gerekiyor. Bu da doğru kontür uygulamasını yapmaktan geçiyor. Kontür, yüzü istediğin gibi boyutlandırmanı sağlayan bir makyaj uygulamasıdır. Kontür ile yüzünde vurgu yapmak istediğin noktaları daha aydınlık bir forma kavuşturup ön plana çıkarabiliyorsunuz. Burnunuzun iki yanına kaş kemiklerinizden burnunuzun ucuna kadar bronzerla birer çizgi çekip ince uçlu bir fırça ile dağıtmalısınız. Böylece burnunuzu olduğundan daha ince gösterebilirsiniz. Kalkık görünmesi içinse burun ucunun hemen üstüne ve altına kontür ürününü dokundurmanız yeterli.

Burnun kemer bölgesini gölgelendirmelisiniz. Bunun için kontür paletinin koyu tonlarını kullanmanız gerekiyor böylelikle cildinizin  2 ton üzerine çıkabilirsiniz. Bu sayede kemik görüntüsünün üzerini örterek dikkatleri o noktadan uzaklaştırabilirsiniz.  Aydınlatıcıyı ise kemerin başladığı noktaya uygulamanız gerekiyor ama kemiğin üzerine highlighter gelmediğinden emin olmalısınız. Bu şekilde yaparsanız, burnunuzda sanki hiç kemer yokmuş gibi görünür.

Aydınlatma

Kontür uygulamasını başarıyla atlattık şimdi sıra aydınlatmada. Gölgelendirmeden sonra açık renkli bir fondöten yardımıyla burnunuzun tam ortasını hafifçe aydınlatın. Bu adımda göz altınıza uyguladığınız kapatıcıdan yardım alabileceğiniz gibi eğer bir kontür stick kullanıyorsanız onun aydınlatıcı bölümünü de tercih edebilirsiniz. Gölgelendirme yönteminde kusurlu bulduğunuz gölge için cildinizden iki ton koyu fondöten, pudra kullanmanızı önermiştik. Bu adım da yapmanız gereken ise tam tersi. Aydınlatma yöntemi için cilt tonunuzdan 2 ton açık fondöten, pudra, far veya aydınlatıcı kullanmalısınız.

İLGİLİ MAKALE  Diş macunuyla burun küçültme (Kaynak: soru.com.tr)

Işıltı

Daha kalkık görünen bir burun hayal ediyorsanız bu adımı asla atlamamalısınız. Krem, likit veya toz bir aydınlatıcıyı burnunuzun ucuna sürerek burnunuza daha kalkık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Hangi tür aydınlatıcı kullanacağınıza emin değilseniz bu bilgiler size yardımcı olabilir. Highlighter çeşitleri temel olarak; likit highlighter’lar, stik highlighter’lar, toz(pudra) highlighter’lar olmak üzere üç çeşide ayrılsa da bunların da kendi aralarında farklı renk, pigment miktarı ve sürümü gibi farkları bulunmaktadır. Stik şeklindeki aydınlatıcılar özellikle elmacık kemiklerinin üst kısmına uygulamak için idealdir. Çünkü bu aydınlatıcı, daha net ve spesifik uygulamalar yapmak için elverişlidir. Stik highlighter uygulamasında kilit nokta parmaklardır. Parmak uçlarınızla ürünü cildinize güzelce yedirmeli ve iyice nüfuz etmesini sağlamalısınız. Böylelikle arzu ettiğiniz o doğal görünüme kavuşabilirsiniz.

Sabitleme

Gerekli bütün adımları uyguladık. Artık hayal ettiğimiz görünüme sahibiz. Ancak yapmamız gerekenler bu adımda son bulmuyor. Sabitlemeyi unutmamanızı öneriyoruz. Burun kontürünüzün tüm gün bozulmaması için sabitleme adımı önemli. Özellikle toz ürünleri tercih ettiyseniz bir makyaj sabitleme spreyi kullanarak daha doğal ve kalıcı bir sonuç elde edebilirsiniz. Artık daha kalkık ve küçük bir buruna sahipsiniz hem de estetik operasyon ve çilesini çekmeden..