Gelişen teknoloji ile birlikte, artık teknoloji kullanılarak bile para kazanmak mümkün. Bu tür uygulamalar ve internet siteleri geliştiriliyor. İnsanlar da kolay bir şekilde para kazanabilmek adına birçok farklı yola başvuruyor. Şu sıralar ise yürüdükçe para kazandıran uygulamalar mevcut. Bu uygulamalar arasından ise en popüler olanlardan biri de Sweatcoin. Sweatcoin, sizlere yürüdükçe kripto para kazandırmaktadır. Bu yazımızda sizlere Sweatcoin uygulamasının nasıl kullanılabileceğinden bahsettik.

Sweatcoin nedir?

Sweatcoin, akıllı telefonunuza indirebileceğiniz bir aplikasyondur. Bu aplikasyon, telefonunuzun konum bilgisini ve bazı sensör bilgilerini kullanmaktadır. Uygulamayı yükledikten sonra üye oluyorsunuz ve uygulamayı direkt olarak kullanmaya başlıyorsunuz. Bu uygulama, konum bilgileriniz ve sensör takibi ile günde kaç adım atmış olduğunuzu hesaplıyor. Atmış olduğunuz adımlara göre de belirli miktarlarda Sweatcoin kazanıyorsunuz. Kazandığınız bu kripto paraları da istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Sweatcoin uygulamasını kullanabilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Uygulama marketine girerek ara kısmına “Sweatcoin” yazın.
  • Listede Sweatcoin uygulamasını gördükten sonra, uygulamayı akıllı telefonunuza indirin.
  • Uygulamayı indirdikten sonra giriş yapın ve üyelik oluşturun.
  • Akıllı telefonunuzun izinler bölümüne gidin ve Sweatcoin uygulamasının konum bilgilerini kullanabileceği izinleri aktif hale getirin.
  • Daha sonra ise onay işlemlerini tamamlayın ve iletişim bilgilerini doğru bir şekilde girin.

Sweatcoin uygulaması içerisinde bir adet kripto para cüzdanı yer almaktadır. Adım attığınız süre boyunca, günlük olarak attığınız adım sayısına göre belirli miktarda bu kripto para cüzdanınıza Sweatcoin yüklenir. Bunlar ile beraber bu uygulamada biriktirmiş olduğunuz Sweatcoinleri kullanabilmek için bir de market bulunuyor. Bu marketten istediğiniz gibi alışveriş yapabilmektesiniz. Ancak Sweatcoin uygulamasının maalesef Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

Uygulamada bulunan kripto para cüzdanında Sweatcoin birikebilmesi için günde en az bir kere uygulamayı açmanız gerekiyor. Ancak akşam sat 10.00 ile 11.30 saatlerinde açmanızı öneriyoruz. Çünkü uygulamayı bir gün açmazsanız, attığınız adımlar boşa atılmış oluyor ve adımlar sıfırlanınca da adımlarınızı Sweatcoin’e dönüştüremiyorsunuz. fakat uygulama içerisine akşam saatlerinde giriş yaptığınızda, otomatik olarak attığınız adımlar Sweatcoin’e dönüşüyor.

1 Sweatcoin kaç TL

Bu uygulamayı kullanacakların en merak ettiği konulardan birisi de 1 Sweatcoin’in kaç Türk lirası ettiği. 1 Sweatcoin, yaklaşık olarak 0,35 Türk lirasına tekabül etmektedir.

İLGİLİ MAKALE  Bitcoin 50.000 dolara mı gidiyor? BTC'de trendin yönü ile ilgili kripto para analisti Buğra Sukas'tan çarpıcı açıklamalar

1000 adım kaç Sweatcoin eder?

1000 kalori yakmak için ne kadar yürünmeli?

Bu uygulama, sizlere adım attıkça para kazandıracaktır. Bir insan ortalama günde 5 bin adım atmakta. 1 Sweatcoin kazanabilmek için ise 1000 adım atmanız gerekmektedir. Yani bir kişi ortalama günde 5 Sweatcoin kazanıyor. tabii ki adım sayınızı arttırdığınızda, kazanmış olacağınız Sweatcoin miktarını da ona göre arttırmış olacaksınız. Ayrıca Sweatcoin uygulaması içerisinde günlük bonuslar bulunuyor. Bu bonusların açılması için ise belirli adım sayısı barajlarını geçmeniz gerekiyor. Bu adım sayısı barajlarını geçtiğiniz zaman, reklam izlemek için bir seçenek çıkacak. İzleyeceğiniz bu kısa reklamlar için de 7 Sweatcoin’e kadar bir kazancınız olabiliyor.

Sweatcoin nakite nasıl nakit paraya dönüştürülür?

Sweatcoin uygulaması içerisinde bir market bulunmaktadır. Bu marketten alışveriş yapabilmek için uygulama içerisinde biriktirdiğiniz Sweatcoin’leri kullanmanız gerekiyor. Bu market içerisinde çok fazla ürün bulunmuyor. ancak her gün bu ürünler değişiyor. Bu yüzden de seçenekler az diyemeyiz. Özellikle Amazon 50 dolarlık hediye kodları gibi birçok güzel avantaj da bu market içerisinde bulunabiliyor. ayrıca katılacağınız bazı etkinlikler ile de bu avantajlardan faydalanabilmektesiniz.

Sweatcoin cüzdanınızdaki parayı maalesef ki nakit paraya çeviremiyorsunuz. Ayrıca bir kripto para türü olmasına rağmen, Sweatcoin’i başka kripto para cüzdanlarına aktaramıyorsunuz. Zaten Sweatcoin, Binance ve Coinbase gibi platformlarda da listelenmemektedir. Bu yüzden başka cüzdana aktarıp nakit paraya dönüştürme fikri de düşmüş oluyor. Uygulama içerisinde biriktirmiş olduğunuz bu kripto paraları, ancak Sweatcoin marketinde kullanabiliyorsunuz.