Temel gıda ürünlerinin tamamına 2022 yılı içerisinde zamlar uygulandı. Yaşanan o-global enflasyon sonrasında artmaya başlayan fiyatlarda görülen zamlar kendini özellikle ithalat ürünü olan temel gıda ürünlerinde gösterdi. Aynı zamanda üretim maliyetlerinin de yükselmesi sonucu zamlanan ürünler arasında yer alan ayçiçek yağları ise geçtiğimiz yıl satılan fiyatların iki kat üzerinde satışa sunuluyor. Toz şeker, tuz ve ayçiçek yağı gibi ürünlerin fiyatlarında uygulanan zamlar tüm temel gıda ürünlerinde kendini gösterdi.

Temel gıda ürünleri iki kat zamlandı

Geçtiğimiz yıl içerisinde aldıkları satış fiyatlarından iki kat daha pahalı ücretlere satılan temel gıda ürünleri arasında yer alan toz şeker, tuz ve ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünleri zamlar sonrasında iki kat daha pahalıya satılmaya başlandı. Bu ürünlerde görülen zamların en büyük nedenleri arasında sayılan ithalatta görülmeye başlanan fiyat artışları sonrasında en çok zammı ise ayçiçek yağları aldı. Geçtiğimiz yıl ortalama olarak 20,00 Türk Lirası bandından satışı gerçekleştirilen 1 litre ayçiçek yağları için güncel fiyat bandı ise 50,00 Türk Lirası bandına kadar yükseldi. Toz şeker, tuz ve ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerine gelen zamlar sonrasında zincir marketlerde ayçiçek yağı güncel fiyatları ise şu şekilde:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

BİM marketlerde satışı gerçekleştirilen ayçiçek yağları Sole ayçiçek yağı markası ile satışa sunuluyor. BİM market markası olan sole marka ayçiçek yağları dışında satılan tek ürün ise 5 litre Yudum ayçiçek yağı. Sole 1 litre ayçiçek yağı BİM marketlerde 34,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 2 litre Sole ayçiçek yağı fiyatları 68,50 Türk Lirası şeklinde ve BİM marketlerde sole marka ayçiçek yağları 154,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 5 litre Yudum ayçiçek yağları ise 169,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 marketlerce satılan ayçiçek yağları farklı firmaların ürünleri olarak satışa sunuluyor. a101 marketlerde en uygun ayçiçek yağı olarak satılan Vera marke ayçiçek yağlarında 1 litre Vera ayçiçek yağı güncel fiyatı 34,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. 2 litre Vera ayçiçek yağı ise 68,50 Türk Lirası olarak satılıyor. A101 marketlerde diğer markaların ayçiçek yağları için belirlenen ortala satış fiyatlarında bakıldığında 1 litre ayçiçek yağlarında ortalama satış fiyatı 44,90 Türk Lirası şeklinde görülüyor. 2 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 79,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor ve 5 litre ayçiçek yağları için ortalama satış fiyatı ise 184,90 Türk Lirası.

İLGİLİ MAKALE  ÇAYKUR çay fiyatları ne kadar oldu? BİM, A101, Şok ve Migros ÇAYKUR çay güncel fiyatları

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok marketlerde satılan ayçiçek yağları yalnızca Şok market markası olan Evin marka adı altında satışa sunuluyor. Evin 1 litre ayçiçek yağları için belirlenen güncel satış fiyatı 34,50 Türk Lirası. Evin 2 litre ayçiçek yağı 69,00 Türk Lirası olarak satılıyor ve bu durum 5 litre Evin ayçiçek yağı ürünü için 155,00 Türk Lirası şeklinde.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Migros marketlerde satılan ayçiçek yağları hem Migros markası ile hem de diğer marka ürünleri olarak satışa sunuluyor. Migros 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası fiyatından satılıyor. Migros 2 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 68,90 Türk Lirası. Migros marketlerde satılan diğer ayçiçek yağı markaları için ise ortalama bir fiyat aralığı bulunuyor. 1 litre ayçiçek yağları Migros marketlerde 48,50 Türk Lirası ortalaması ile satılıyor. 2 litre ayçiçek yağları için ortalama satış fiyatı 92,50 Türk Lirası ve 5 litre ayçiçek yağları 169,90 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor.