Ülkemizde yetiştirilen ve satışı gerçekleştirilen tarım ürünleri olan buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanıyor. Hem alıcılar hem de çiftçiler için güncel alım ve satım fiyatlarının belirlendiği bu listelerde fiyatlar ise gerçekleştirilen son satış işlemine göre belirli bir aralıkta yayınlanıyor. Son gelişmelere bakıldığında ise buğday ve arpa fiyatlarında 2022 yılı içerisinde arışlar görülüyor.

TOBB buğday ve arpa fiyatları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan güncel listelerde farklı şehirlerde yer alan ticaret borsalarında gerçekleştirilen satış işlemlerine göre hububat çeşitleri belirli fiyat tarifeleri alıyor. Her yeni satış işlemi ile birlikte güncel fiyatlar da yenileniyor ve TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından bu listeler hem çiftçilerin hem de alıcıların bilgisine sunuluyor. Güncel listelerde 2022 yılı içerisinde yaşanan fiyat artışlarının etkisi görülmeye devam ediyor. Buğday ve arpa çeşitleri yaşadıkları zamlı sürece devam ediyor ve fiyatlarda henüz bir düşüş görülmüyor. Güncel TOBB buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Beyaz arpa

Beyaz kabuklu arpalar olarak işlem gören beyaz arpa çeşitleri için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 260 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 5 bin 893 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum olarak işlem gören buğday çeşitleri arasında yer alır. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 7 bin 569 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  İnşaat demiri fiyatlarında artışlar hız kesmeden devam ediyor! '1 ton inşaat demiri' güncel fiyatları

Buğday Anadolu durum ekstra

Anadolu buğdayları arasında ekstra buğday olarak işlem gören buğday çeşidi Anadolu buğday ekstra durum çeşidi için gerçekleştirilen son satış işlemi Konya Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte Anadolu buğdayı ekstra durum çeşidi için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 551 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayları yerli tohum buğday çeşitleri arasında işlem görmektedir. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Edirne Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı 7 bin 37 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar arasında yer alan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Uzunköprü Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 149 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un hazırlamak amacıyla yetiştirilen beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 716 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un hazırlamak için yetiştirilen buğdayların kırmızı ve yarı sert kabuklu çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 709 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik kırmızı buğday

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan  yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Gerçekleştirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 750 seviyesinde görüldü.