• Madjoul hurma 1 kg: 119,90 TL
  • Deglet hurma 1 kg: 43,90 TL
  • Peyman Bahçeden hurma 150 gr: 28,05 TL
  • Tunus hurma 300 gr: 13,90 TL
  • Medine Mebrum hurma 1 kg: 109,90 TL
  • İran hurma 300 gr: 10,90 TL
  • Madjoul hurma L boy 1 kg: 233,70 TL
  • Carrefour bio organik madjoul hurma 150 gr: 26,65 TL
  • Tadım hurma 163 gr: 30,85 TL
  • Dovido hurma 100 gr: 9,35 TL

Hurma çeşitleri

Hurmalar çeşitlerine göre farklı fiyatlar ile satışa sunuluyor. Her çeşidi ise kendine has özellikler barındıran hurmanın çeşitleri ve aralarındaki farklar ise şöyle:

Mebrum hurma

İnce kabuklu, kahverengi ve besleyici özelliğe shaip bri hurma çeşidi olan mebrum hurma daha çok Medine hurması olarak da bilinir. Medine ve çevresinde yetiştirilen ve buradan satış için çıkarılan hurmalardır.

Mecdül hurma

Açık kahverengi renge sahip ve iri bir hurma çeşidi olan mecdül hurması medjoul orjinal ismiyle de bilinir. Bol etli, yumuşak ve lezzetlidir. Ayrıca Kudüs hurması olarak da anılan bu hurma yine mebrum gibi Medine ve çevresinde üretilir. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir ve hurma çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerdendir.

İran hurması

Tanesi yaklaşık olarak 2.5-4.5 cm aralığında olan ve koyu bir renge sahip bu hurma çeşidi ise taze hurmalar arasındaki en iri hurma çeşidi olarak bilinir. Çoğunlukla diyabet hastaları tarafından tüketilen İran hurması şeker oranı düşük bir hurma çeşididir. Buna rağmen bol etli ve tatlı bir hurma çeşididir.

Meşruk hurma

Kalın kabuklu, orta büyüklükte ve fazlasıyla tatlı bir çeşittir. Genellikle hac ve umre ziyaretçilerine ikam edlen bir çeşittir. Çoğunlukla Medine ve çevresinde yetiştirilir.

Tunus hurması

Uzun ince ve açık kahverengi tonlarında olan bu hurma çeşidi yarı kuru etlidir ve şeker oranı düşüktür. Tıpkı İran hurması gibi bu hurma çeşidi de daha çok diyabet hastaları tarafından tercih edilir. Deglet nour hurma olarak da bilinir.

Berni hurma

Hafif sarımsı renkte, ince kabuklu ve tatlı bir hurma çeşididir. İnce kabuklu bir hurma çeşidi olan berni hurmasının emziren kadınlar ve çocuklar tarafından tüketimi önerilir. Lif oranı yüksek ve sağlıklı bir hurmadır.

İLGİLİ MAKALE  Damacana su fiyatlarında gelişme var mı? Aralık ayı Erikli, Hamidiye, Hayat damacana su güncel fiyatları

Sugai hurma

Sugay olarak da bilinen sugai hurmanın şekeri uç kısımlarına toplandığından dolayı uçları sarımsı renkte olup geri kalanı ise kahverengidir. Kalın etli ve lif oranı yüksektir. Şeker oranı düşük olduğu için diyabet hastalarınca tercih edilebilir. Genellikle tahin ile birlikte tüketilir.