PTT kredisi; kredi alım şartlarına uygun olan, fiil ehliyetine sahip olan ve hukuki olarak reşit kabul edilen kişilere verilen kredi çeşididir. PTT kredisinin içeriğinde, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi gibi seçenekler de vardır ve insanların faiz oranlarına göre hangi içerikten yaralanacak olduğunu seçmesi gerekir.

Bu kredinin alınabilmesi ve kullanılabilmesi içinse; kimlerin kredisi alabileceği, kredi başvurusunun nereye yapılacağı, başvuru için gereken evrakların neler olduğu araştırılmalıdır. Özellikle evrakların ve kredi başvurusu şartlarının neler olduğunu bilmek, kredi çekim sürecinin daha hızlı olması için gerekir.

PTT Kredi Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Kredi çekimine ihtiyaç duyan ve PTT kredisi çekmek isteyen insanlar, kredi çekimine uygun olmalıdır.

PTT kredisi için uygun görülen ve banka tarafından bildirilen kesim ise şöyledir:

  • Diğer bankalardan alınmış olan veya PTT tarafından verilmiş olan eski krediler söz konusu olabilir. Yeni kredi çeken kişinin, almış olduğu eski kredilerden dolayı notunun düşük olmaması gerekir.
  • Kişinin kısıtlı ehliyetli olmaması, yani; ayırt etme gücü tam olan, akıl sağlığı yerinde olan ve müsriflik veya benzeri nedenlerle kısıtlanmamış olması şarttır.
  • Kredi için ipotek gösterilmesi veya kefil bulunması gereken kredi seçenekleri vardır. Bu nedenle, banka tarafından talep edilebilme ihtimaline karşı ipotek edilecek mal varlığının veya kefil gösterilecek kişinin bulunması gerekir. Dolayısıyla da, taşınır veya taşınmaz mal varlığı olan ve kefili olan kişiler
  • Maaş alımı, düzenli geliri olan kişilerin kredi alımı çok daha kolay olduğundan dolayı; maaş dökümü, düzenli gelirin kaynağı ve düzenliliğini gösteren belgesi olan insanlar

Olmak üzere, belirtilen kişiler PTT kredisi çekmeye uygundur.

İzleyin: PTT kredi başvurusu nasıl yapılır?

PTT Kredi Başvurusu İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

PTT tarafından verilecek olan kredi için, hem devlet tarafından hem de banka tarafından istenen bazı belgeler vardır. Bu belgeler içerik olarak, kişiye özel bilgileri ve kredi bilgilerini içeren belgelerdir.

Bu evraklar ise:

  • Nüfus kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • İş yerinin vergi levhası numarası ve iş yerine ait kurumsal telefon numarası
  • Kimlik kartının arkalı ve önlü olacak şekilde fotokopisi ve doğrudan kendisi
  • Kişinin çekmek istediği kredi tutarını ve hangi kredi seçeneği olduğunu beyan eden evrak
  • Son altı ay için geçerli olan maaş bildirim dökümü
İLGİLİ MAKALE  Akbank'tan okula dönüş kredisi fırsatı! İhtiyacınız olan her şeyi rahatlıkla alabileceksiniz

Gibi gereken evraklar, PTT kredisi alınmadan önce mutlaka tamamlanmalıdır.

PTT kredi başvurusu nasıl yapılır?

PTT kredi başvurusu nasıl yapılır?

PTT Kredi Başvurusu Yapma Yöntemleri

PTT kredisini almak isteyen her vatandaş, kendisine uyan kredi çekme yöntemini kullanarak maddi rahatlık yakalayabilir. Bu yöntemlerden ilki, doğrudan PTT bankalarına gidilerek yapılacak kredi başvurusu yöntemidir. Buna ek olarak; PTT mobil bankacılık aracılığıyla, PTT müşteri hizmetleri aranarak ve doğrudan yasal PTT internet sayfası üzerinden kredi başvurusu yöntemleri de mevcuttur.

İnsanların zamanının kısıtlı olması veya rahat olması, bankanın uzak veya yakın olması, kolaylık değerlendirmeleriyle kredi çekim yöntemi kararı alınmalıdır. Daha sonra, doğru uygulama işlem adımlarıyla PTT kredisi çekilecektir.

PTT Kredi Başvurusu Yapılması

PTT kredi başvurusunun sağlanması, hem evrakların tamamlanmasına hem de kredi başvurusu yöntemine karar kılınmasına bağlıdır.

Bununla beraber, PTT kredisi için başvuru şöyle sağlanır:

  • PTT şubelerine gidilerek: Kredi almak isteyen kişi, kendisine en yakın konumda olan PTT şubesine gider ve gişe işlemleri esnasında kredi alımına uygun yerden sıra alır. Sıra kendisine geldikten sonra, kimlik belgesini de alarak banka danışmanına ‘PTT kredisi çekmek istiyorum.’ talimatını bildirir. İlk olarak kredi notu kontrol edilen müşteri, kredi alımına uygun bulunduğu vakitte belgeleri teslim etmelidir. Bu şekilde, PTT kredisi için başvuru tamamlanmış ve banka personeli tarafından bizzat doğrulanmış olur.
  • Müşteri temsilcisi aranarak: PTT müşteri temsilcileri, çok sayıda banka işlemi için telefon üzerinden müşterilere yardımcı olmakla yükümlüdür. Bu çalışanlara bağlanmak için, PTT müşteri danışma hattının telefon numarası bulunur ve arama yapılır. Kredi talebi dile getirildikten sonra, kimlik bilgileriyle doğrulama yapılan müşteri yönlendirilerek başvuru sağlanır.
  • .Mobil bankacılık yöntemi kullanılarak: Teknolojik ilerlemeler, bankaların mobil olarak da hizmet vermesine ve internet erişimiyle bankacılık hizmetlerine erişime imkan vermiştir. PTT kredisi almak isteyen kişi de, PTT mobil bankacılık sistemine kayıt yaptırmalı ve sisteme girmelidir. Bu sistem üzerinde, sağ kenarda ve en alt kısımda yer alan ‘seçenekler’ bölmesine girilir. Seçenekler arasından ‘kredi başvurusu’ alanına da giren birey, bilgilerin doldurulmasıyla kredi başvurusunu tamamlama imkanını yakalar.
İLGİLİ MAKALE  E-Devlet’te biriken paralar nasıl öğrenilir ve çekilir? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı

Yöntemlerin uygulanma adımları böyle değişirken, her birinde PTT kredisi için başvuru tamamlanabilecektir.

PTT kredi başvurusu nasıl yapılır?

PTT kredi başvurusu nasıl yapılır?

PTT Kredi Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

PTT kredileri; müşterilere daha iyi hizmet sunmak, bankanın güvenilirliğini ve çalışma durumunu korumak için, oldukça hızlı bir şekilde kredi başvurusu sonuçlandırması yapar. Başvuru yöntemi ne olursa olsun, kredi başvurusunu tamamlayan insanın en geç yirmi dört saat içerisinde sonuç alması sağlanır.

Bu sonucun içeriği; kredi alımına uygundur veya kredi alımına uygun değildir, şeklindeki kesin bilgiler içeren sonuçlardır. PTT kredisini almak isteyen kişinin banka tarafından uygun bulunmaması durumunda, yapabileceği farklı bir başvurunun da anlamı olmayacaktır.

Eğer kişinin yaptığı PTT kredi başvurusu onaylanırsa da; en fazla ne kadar tutarda kredi alabileceği, hangi vade sürelerinde ve ne kadar taksitlerde geri ödeme yapacağı ve kişinin kredi alımına onay vermesi için imzalaması zorunlu olan belgelerin müşteriye iletilmesi gerekecektir.

PTT Kredi Başvurusu Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

PTT kredi başvurusu yapılırken, kişisel bilgilerin iş içerisinde olması nedeniyle bazı hususlara dikkat etmek gereklidir. Öncelikle, banka personelinin doğrulama yapması dışında; ikinci bir kişi ile kimlik bilgilerinin, istenen evrak bilgilerinin paylaşılması doğru değildir. Bunun yanı sıra, bankanın yasal sayfası dışında, internet üzerinden herhangi bir sayfaya bilgi aktarımı ve telefon onay kodlarının doğrulanması yapılmamalıdır.