Tatlı yapımından çay tüketimine kadar birçok alanda kullanılan toz şekerler için 2022 yılı diğer tüm temel gıda ürünlerinde olduğu gibi zorluklar ile geçti. Özellikle Mart ayı itibari ile zamlanmaya başlayan ve Mayıs ayında zirve fiyatları gören toz şekerler için gündemde henüz bir indirim haberi bulunmuyor ilken, fiyatların her geçen ay biraz daha yükselmesi ise vatandaşın temel gıda ürünleri olan toz şekerlere ulaşımını zorlaştırıyor.

Toz şeker fiyatlarında son durum ne?

Toz şekerler hem mahalle marketlerinde hem de zincir marketlerde satışı gerçekleştirilen temel gıda ürünlerindendir. aynı zamanda internet alışverişlerinde de satın alınabilen toz şekerler için ise son iki ay içerisinde fiyatların zirve noktada bulunması vatandaşın zor durumda kalmasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat daha pahalıya satılan toz şeker için belirlene güncel ortalama satış fiyatı ise 25,00 Türk Lirası şeklinde karşımıza çıkıyor. 2021 yılında ise bu güncel satış fiyatı, 10 Türk Lirası seviyesindeydi.

Toz şekerlere gelen zamların ana kaynağı ise yine enerji kaynaklarında işlenen zamlar. Üretiminde enerji kaynaklarının yoğun şekilde kullanılması nedeni ile şeker fiyatları son aylarda oldukça yüksek seviyelerde görüldü. Şeker fiyatlarının yükselmesinde etkili olan bir diğer neden ise döviz kurlarında yaşanan artışlar oldu. Aynı zamanda 2022 Şubat ve Mart ayları içerisinde yaşanana global olaylar da hem toz eker gibi temel gıda ürünlerine ulaşımı zorlaştırdı hem de fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüm bu nedenlerin sonucunda ise toz şeker fiyatları hem yükselişe geçti hem de toz şekere ulaşım zorlaştı. Şuan için ise 1 kilogram toz şeker ortalama olarak 25,00 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor.

Güncel toz şeker fiyatları

Artan fiyatlarıyla toz şekerler için güncel fiyat listeleri, zincir marketlerde yayınlanıyor. Mahalle marketleri ve zincir marketlerde satışı gerçekleştirilen toz şeker ürünler için belirlenen güncel satış fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

BİM güncel toz şeker fiyatları

BİM marketlerde satılan toz şeker ürünleri yalnızca Irmak ve Bor marka toz şekerler olarak satışa sunuluyor. BİM marketlerde 1 kilogram Irmak toz şeker 24,75 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. bu durum 5 kilogram Irmak toz şeker için ise 109,00 Türk Lirası olarak değişiyor. BİM marketlerde 5 kilogram Bor toz şeker ise 84,90 Türk Lirası ücreti ile satışa çıkarılmış durumda.

İLGİLİ MAKALE  Alüminyum, demir, bakır ve krom hurdalarında artış var mı? Güncel hurda fiyatlarında son durum

A101 güncel toz şeker fiyatları

A101 marketlerde satılan toz şeker ürünleri diğer markaların ürünlerine göre daha çeşitli bir şekilde karşımıza çıkıyor. A101 marketlerde satışa sunulan toz şekerler için fiyat listesi ise şu şekilde:

  • Nar toz şeker 1 kilogram: 24,90 Türk Lirası
  • Doğuş toz eker 1 kilogram: 24,90 Türk Lirası
  • Gül Aras toz şeker 1 kilogram: 24,90 Türk Lirası
  • Petek toz şeker 2 kilogram: 46,50 Türk Lirası
  • Petek toz şeker 5 kilogram: 106,90 Türk Lirası
  • Doğuş toz şeker 5 kilogram: 108,00 Türk Lirası
  • Nar toz şeker 5 kilogram: 108,00 Türk Lirası
  • Gül Aras toz şeker 5 kilogram: 108,00 Türk Lirası

Şok güncel toz şeker fiyatları

Şok marketlerde satılan tozşekerler yalnızca Altınküp marka adı ile satışa sunuluyor. Şok market markası olan Altınküp marka toz şekerler için fiyatlar ise 2 kilogram Altınküp toz şeker için 46,50 Türk Lirası şeklinde. 5 kilogram Altınküp toz şeker ise 109,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor.

Migros güncel toz şeker fiyatları

Migros marketlerde satılan toz şeker ürünleri için belirlenen güncel fiyatlar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Irmak toz şeker 1 kilogram: 25,90 Türk Lirası
  • Irmak toz şeker 3 kilogram: 74,90 Türk Lirası
  • Irmak toz şeker 5 kilogram: 108,90 Türk Lirası
  • Bor toz şeker 1 kilogram: 24,90 Türk Lirası
  • Bor toz şeker 2 kilogram: 46,90 Türk Lirası
  • Bot toz şeker 5 kilogram: 108,90 Türk Lirası