Milenyum kültürünün yaygınlaşması ile birlikte şişelenmiş suların da alım satımları iyice yaygınlaştı ve neredeyse her evde artık damacana olarak şişelenmiş sular içiliyor. Şebeke sularının sağlık açısından tehlikeleri karşısında  bir alternatif olarak piyasaya sürülmüş olan ve temizlenmiş artma sular olarak bilinen damacana sular, uzun yıllardır hepimizin evlerinde kullanmaya devam ettiği su tüketim şekli. Son aylarda ise damacana su fiyatlarında zamlar dikkat çekiyor.

Damacana su fiyatları neden zamlandı?

Damacana su fiyatlarına gelen zamların ana sebebi olarak enerji kaynaklarına gelen zamlar ön planda. Su artıma tesislerinde kullanılan enerji kaynakları ve dış plastik şişesin üretmek amacı ile kullanılan enerji kaynaklarına gelen zamlar sonrası damacana sular da bu enerji zamları ile birlikte daha yüksek fiyatlardan satılmaya başlandı. 2022 yılı içerisinde yaşanan global enflasyon ve döviz kurlarının yukarı yönlü hareket etmeye başlaması gibi nedenler sonrasında enerji kaynaklarının artışı, enerji kaynaklarının yoğun şekilde kullanıldığı su arıtması gibi alanlarda büyük bir etki oluşturdu.

Damacana sular 2021 yılında satıldığı fiyatların iki katından daha yüksek fiyatlar ile satılmaya başlandı ve bu durumda hem damacana su kullanımına olan talep hem de alım oranı düşmeye başladı. Yaklaşık olarak 25 Türk Lirası ortalama fiyatı ile satılan 19 litre damacana sular için henüz gündemde bir indirim açıklaması ya da beklentisi ise bulunmuyor.

Damacana su fiyatları ne kadar oldu?

Damacana sular için belirlenen güncel satış fiyatları satıcı firmalar tarafından ürün bazlı şekilde belirlenmektedir. Her satıcı firma kendi fiyat tarifelerini uygular ve bu şekilde ortaya serbest piyasa ürünü olan damacana suların fiyatları çıkarılır. Damacana sular için belirlenen en düşük fiyat tarifesi 24 Türk Lirası olurken, bu fiyat en yüksek tarife olarak 38 Türk Lirası seviyesine kadar çıkabiliyor. İşte güncel damacana su fiyatları:

Kumsu damacana su fiyatı

Daha çok mahalle marketlerinde denk gelinen bir marka olsa da, denetimlerde aldığı yüksek puanlar ile sağlıklı bir su olduğunu kanıtlayan Kumsu markasının damacana suları 19 litrelik standart plastik damacana şişesi ile satılmakta. Kumsu 19 litre damacana su için belirlenen güncel satış fiyatı ise 24 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Ayçiçek yağı fiyatları düştü mü? Güncel listeler ile zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatları

Fuska damacana su fiyatı

Adı son yıllarda daha çok duyulmaya başlayan satıcı firmalardan olan Fuska firmasının 19 litrelik damacana suları için belirlenmiş olan güncel satış fiyatı ise 25 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Fuska marka damacana sular standart plastik damacana su şişesi içerisinde satılıyor.

Sırmakeş damacana su fiyatı

Sırmakeş markası ile satılan damacana sular, farkı satıcılara dağıtılıyor ve bu satıcı işletmeler tarafından suyun satışı gerçekleştiriliyor. Sırmakeş marka 19 litre damacana su için belirlenen güncel satış fiyatı ise 25 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. bu fiyat ortalama fiyat olup, satıcılara göre değişiklik gösterebiliyor.

Erikli damacana su fiyatı

Damacana su piyasası içerisindeki en yüksek fiyat tarifesine sahip olması ile bilinen Erikli markasına ait damacana sular, cam ve plastik damacana şişeleri ile satışa sunuluyor. Erikli marka 19 litre damacana sular ise 38 Türk Lirası ücreti ile satışı gerçekleştirilen damacana sualr olarak biliniyor.

Saka su damacana su fiyatı

Saka markası son yıllarda ismi diğer markalardan geride gibi görünse de, sahip olduğu isim ve sunduğu kalite ile Saka su piyasadaki yerini korumaya devam ediyor. Standart 19 litre damacana suların Saka su firmasında aktif satış ücreti ise 35 Türk Lirası olarak karışımıza çıkıyor.

Hayat damacana su fiyatı

Hayat firması bünyesinde arıtımı ve satışı gerçekleştirilen damacana sular hem 15 litre cam damacana olarak hem de 19 litre plastik damacana şişesi ile satılıyor. Hayat su bünyesinde 19 litre damacana su 26 Türk Lirası ve 15 litre cam damacana su ise 32,50 Türk Lirası ücretleri ile satılıyor.