Çimento fiyatları ile ilgili yaşanan gelişmeler 2022 yılında genel olarak zam şeklinde karşımıza çıktı. aldıkları zamlar özellikle Mart ayı itibari ile kendini daha net gösterdi. Çimento fiyatlarında artışlar Mayıs ayı ile birlikte zirve fiyatları görmesine neden olurken, Haziran ayı ortasından itibaren sessizliğe bürünen çimento fiyatları ile ilgili yeni gelişmeleri merak edenler ise en çok da çimento fiyatlarında herhangi bir düşüşün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.

Çimento fiyatlarında gelişme var mı?

Çimento fiyatları için açıklanan gelişmeler, 2022 yılı içerisinde genel olarak zam şeklinde kendini gösterdi. Nadiren fiyatları indirim alan ve bunun dışında artışlar ile karşımıza çıkan çimento fiyatlarında artışların asıl nedeni olarak enerji kaynaklarına gelen zamlar ön plana çıkıyor. Global enflasyon ile birlikte ithalat ürünü olan enerji kaynaklarının zamlanması sonucunda enerji kullanılarak üretimi gerçekleştirilen çimento ve beton gibi yapı malzemelerine de zamlar işlendi.

Çimento fiyatlarında işlenen zamlar son olarak Haziran ayı içerisinde satış  listelerine yansıdır ve çimentolar Haziran ayının ortası ile birlikte sessiz kaldı. Bu sessizliğin genel nedeni olarak ise dalgalı ilerleyişlerin bir üre için durması ve inşaat sektöründe talep alığının ortaya çıkması oldu.

İnşaat sektöründe talep azalıyor

İnşaat sektörü içerisinde alınan inşaat demiri, beton ve çimento gibi yapı malzemeleri için oluşan hem iç piyasa hem de dış piyasadaki talepler Haziran ayının ortası ile çok düşük seviyelere geriledi. Taleplerde oluşan azlık ise he zamları hem de üretim miktarlarını etkileyerek çimento ve beton gibi yapı malzemelerinin fiyat değişimlerinde bir sakinleşme ortaya çıkardı. Yaşanan güncel gelişmelerde son durum inşaat demirlerinin talep azlığı ile fiyat gerilemelerine maruz kalması oldu ve bu durum sonucunda fiyatlar Nisan ayı seviyesine geriledi. Ancak daha sonra inşaat demirinde anlık olarak tekrar artan talepler fiyatları tekrar zirveye çıkardı. Çimento ve beton için ise henüz bu gibi talep artışları gündeme gelmedi.

Güncel çimento fiyatları ne kadar oldu?

Çimento fiyatlarında yaşanan artış ve düşüşler ile birlikte farklı firmalar tarafından satılan çimentolar için belirlenen güncel çimento fiyatları listeleri yenilenerek alıcılar için sunulmaya devam ediyor. Yapılan son değişimler ile birlikte güncel çimento fiyatları gri ve beyaz çimento çeşitleri için şu şekilde karşımıza çıkıyor:

İLGİLİ MAKALE  Hurda fiyatlarında durum nereye gidiyor? Güncel alüminyum, demir, bakır ve krom hurda fiyatları

Gri çimento güncel fiyat listesi

Daha çok dış yapı kısmında kullanılan ve beton ile birleştirilerek bina temelinde sağlamlık veren gri çimento çeşidi için güncel fiyatlar şu şekilde:

  • 42,5 gri çimento 1 kilogram: 5,99 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 3 kilogram: 10,00 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 5 kilogram: 11,50 Türk Lirası
  • 42,5 gri çimento 50 kilogram (1 torba): 70,00 Türk Lirası

Beyaz çimento günce fiyat listesi

Mutfak ve banyo gibi yapılarda kullanılan ve hem tabanlarda hem de duvarlarda yapılan işlemlerde seçilen beya çimento için güncel fiyatalr ise şöyle:

  • 42,5 beyaz çimento 1 kilogram: 6,24 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 3 kilogram: 20,00 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 5 kilogram: 29,90 Türk Lirası
  • 42,5 beyaz çimento 50 kilogram (1 torba): 95,00 Türk Lirası