Buğday ve arpa gibi hububat ürünleri daha çok İç Anadolu bölgesi ve çevresinde yetiştiriciliği ile satışı gerçekleştirilen tarım ürünleri arsında yer almaktadırlar. Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından liseler halinde hem çiftçiler hem de alıcılar için sunulur. TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından güncel hali paylaşılan buğday ve arpa fiyatları listeler halinde son satış işlemlerine göre güncel fiyatlar almaya devam ediyor.

Güncel TOBB buğday ve arpa fiyatları

TOBB tarafından yayınlanan buğday ve arpa fiyatları farklı şehirlerde yer alan ticaret borsaları içerisinde kayıtlara geçirilen işlemler sonrasında güncellenmeye devam ediyor. Güncel listelere baktığımızda arpa çeşitleri için belirlenen en tüksek satış fiyatları durgun bir şekilde kalmış iken ortalama fiyatlarda ise genel olarak yükselişler devam ediyor. Buğday çeşitlerinde ise fiyatlar oldukça dalgalı. ürünlere göre farklı fiyat değişimleri gözlemleniyor. Kimi buğday çeşitleri düşüş ile karşımıza çıkarken, kimileri ise artış göstermeye devam ediyor. Güncel fiyatları ile TOBB Bilgi Hizmetler tarafından paylaşılan buğday ve arpa çeşitlerinde listeler ürün başına değişim göstermeye devam ediyor. Güncel TOBB buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpa çeşidi için belirlenen güncel fiyatlara baktığımızda ortalama fiyatlar artış gösterirken, en yüksek satış fiyatı ise sabit kalmış durumda. TOBB güncel beyaz arpa fiyatı son işlemlere göre ise şu şekilde değişti:

Arpa yemlik

Kümes hayvancılığında kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen yemlik arpa için belirlenen fiyat listelerinde en yüksek fiyat tarifeleri sabit kalırken, ortalama fiyatlar ise artışa devam ediyor. TOBB güncel yemlik arpa fiyatı son işlemlere göre şu şekilde:

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayları yerli tohum olarak işlem gören buğdaylardır. Güncel listelerde en düşük satış fiyatında düşüş görülen beyaz sert Anadolu buğdayının ortalama fiyatı ise artışa devam ediyor. TOBB güncel beyaz sert Anadolu buğdayı satı fiyatı ise listelerde şu şekilde:

Ekstra durum buğday

Ekstra durum buğdayı olarak satılan buğday çeşidi için gerçekleştirilen işlemlere bakıldığında, fiyatlar genel olarak artışa devam ediyor. TOBB güncel ekstra durum buğday fiyatı ise listelerde şu şekilde:

İLGİLİ MAKALE  1 ton inşaat demiri fiyatlarında düşüş! 1 ton inşaat demiri fiyatlarında son durum

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayı yerli tohum buğdaylar arasında yer alır. Güncel listelerde kırmızı sert Anadolu buğdayı ortalama fiyatları artışa devam ediyor. TOBB güncel kırmızı sert Anadolu buğdayı satış fiyatı son işlemlere göre şu şekilde:

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar grubundan kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen işlemlerde grafik ise daha dengesiz ilerliyor. Güncel TOBB diğer kırmızı buğday fiyatları ise şu şekilde:

Ekmeklik beyaz yumuşak buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için listelerde fiyatlar artışa devam ediyor. Son satış işlemi sonucunda TOBB güncel ekmeklik beyaz yumuşak buğday fiyatı şu şekilde değişti:

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik un yapımında kullanılan kırmızı ve yarı sert kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen güncel listelerde fiyatların düştüğünü görüyoruz. TOBB güncel ekmeklik kırmızı yarı sert buğday fiyatları şu şekilde:

Buğday yemlik beyaz

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılan beyaz kabuklu buğday çeşidi olan yemlik beyaz buğday için listelerde genel bir fiyat artışı söz konusu. TOBB güncel yemlik beyaz buğday fiyatları şu şekilde:

Buğday yemlik kırmızı

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen yemlik kırmızı buğday için belirlenen en yüksek satış fiyatı sabit kalırken, ortalama fiyatlar ise artışta. TOBB güncel yemlik kırmızı buğday fiyatları şu şekilde: