Buğday ve arpa olarak alım satımları gerçekleştirilen tarım ürünleri, hububat sınıfına ait tarım ürünleri olarak bilinmektedirler.  Buğday ve arpalar için belirlenen güncel fiyatlar ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanıyor. Gerçekleştirilen her son işlem ile birlikte TOBB tarafından fiyatlar tekrar güncelleniyor. Güncellenen fiyatlar ise listeler halinde hem alıcılar hem de üretici çiftçiler için belirli bir fiyat tarifesi oluşturması adına Bilgi Hizmetleri Dairesi tarafından resmi internet sitesinde yayınlanıyor.

Buğday ve arpa fiyatları ne kadar oldu?

Güncel buğday ve arpa fiyatları TOBB tarafından yayınlanmakta. Yayınlanan listelerde gerçekleştirilmiş olan son işleme göre ürünler bazında satış fiyatları oluşturuluyor. Buğday ve arpa türünden tarım ürünleri için belirlenen güncel fiyatlar hem çiftçiler hem de alıcılar için yayınlanıyor yayınlanan listelere bakıldığında ise buğday ve arpa fiyatlarında artışın devam ettiğini görüyoruz. Listelere yansıyan fiyatları ile belirli bir yükseliş grafiğine sahip olan buğday ve arpa türünden tarım ürünleri için güncel fiyatlar TOBB resmi internet sitesinde açıklandı. İşte TOBB tarafından yayınlanan güncel buğday ve arpa fiyatları:

Arpa beyaz

Beyaz kabuklu arpa olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen güncel satış fiyatı ise 6 bin 250 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Yemlik arpa

Kümes hayvancılığında kullanılmak zere yetiştirilen ve satışı gerçekleştirilen arpa çeşidi olan yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 13 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Beyaz sert Anadolu buğdayı

Beyaz ve sert kabuklu Anadolu buğdayı, yerli tohum olarak da bilinen Anadolu buğdaylarının çeşitlerinden biri olarak işlem görür. Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 190 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

İLGİLİ MAKALE  TMO mısır alımı başladı. 2022 güncel mısır fiyatları

Kırmızı sert Anadolu buğdayı

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son atış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 543 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Diğer kırmızı buğday

Diğer buğdaylar olarak işlem gören buğday çeşidinin kırmızı kabuklu ürünü olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 949 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik yumuşak beyaz buğday

Ekmeklik üretimde un olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen ekmeklik yumuşak beyaz buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik yumuşak beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 412 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Ekmeklik kırmızı yarı sert buğday

Ekmeklik buğdayların yarı sert ve kırmızı kabuklu çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yar sert buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 921 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Buğday yemlik beyaz

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen  buğdayların beyaz kabuklu çeşidi olan beyaz yemlik buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz yemlik buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 20 Türk Lirası seviyesinde görüldü.

Buğday yemlik kırmızı

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alım satımı gerçekleştirilen  buğdayların kırmızı kabuklu çeşidi olan kırmızı yemlik buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı yemlik buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 7 bin 150 Türk Lirası seviyesinde görüldü.