Son aylarda aldığı zamlar ile adından konuşturmaya devam eden akaryakıtlar için güncel fiyatlar sürekli olarak firmalar tarafından listeler halinde yayınlanmakta. Yayınlanan listelerde genel olarak şehirlere göre farklı akaryakıt fiyatları belirlenmekte. Belirlenen güncel fiyatlara dair yaşanan gelişmeler ise her geçen gün farklı bir yönde ilerliyor. Geçtiğimiz hafta düşen brent petrol fiyatlarının ardından sabit bir fiyat tarifesi uygulanmaya başlanan benzin ve motorin fiyatlarında ise bu hafta indirim bekleniyor.

Benzin ve motorinde indirim beklentisi

Son aylarda sürekli olarak artış gösteren fiyatları ile gündeme gelen ve zamların neredeyse günlük olarak işlenmeye başladığı benzin ve motorin gibi akaryakıt türleri için yaşanan güncel gelişmeler indirim haberlerine yeşil ışık yaktı. Geçtiğimiz hafta brent petrol fiyatlarında düşüş yaşanması ile birlikte anlık olarak indirim benzin fiyatlarına yansıdı ve benzin fiyatlarında 25 kuruş indirim uygulandı. Uygulanan indirimin ardından gözler motorin fiyatlarına çevrilmişti fakat henüz motorin fiyatlarında düşüş gerçekleşmedi.

Gelen son zamlar ile birlikte 30 Türk Lirası bandına ulaşan motorin fiyatları için beklenen indirime bir yeşil ışık da dolar kurunda yaşanan indirim ile geldi. Gelecek günlerde benzin ve motorin fiyatlarını etkilemesi beklenen döviz kuru indirimi ve brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş bu şekilde devam ederse, akaryakıt fiyatlarında da tek seferlik değil, istikrarlı bir düşüş grafiği izlenebilir. İlerleyen günlerde netleşecek olan fiyatlar ile ilgili en büyük beklenti 30 Türk Lirası bandına yerleşen motorin fiyatlarının düşmesi yönünde.

Petrolden sonra dolar da düştü

Brent petrol varil fiyatında yaşanan düşüşlerin ardından benzin fiyatlarına yansıyan 25 kuruş indirim haberi ile birlikte gözler diğer akaryakıt ürünlerine çevrilmişti. Fakat benzin fiyatlarına gelen indirimler ile fiyatlar sabitlendi. Son günlerde döviz kurlarında sabit bir grafik görmemizin de etkili olduğu bu grafiklerde şaşırtıcı bir gelişme ise brent petrolü en çok etkileyen döviz kuru olan dolar tarafından geldi. Sabit ilerleyişinin ardından bir anda istikrarlı düşüşe geçen dolar, üç gündür düşüşüne devam ediyor. Dolar kanadında yaşanan düşüşler ve brent petrol varil fiyatında yaşanan düşüşler birlikte incelendiğinde ise ilerleyen günlerde benzin ve motorin fiyatlarında indirim uygulanacağı beklentisi ortaya çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Her şey bitti, zama zam yapıldı: Güncel 'benzin, LPG ve motorin' fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin gibi akaryakıt türleri için belirlenen güncel fiyatlar firmalar tarafından listeler halinde yayınlanmaya devam ediyor. Özel sektör ürünü olan akaryakıtlar için belirlenen fiyatlar her firma için farklı bir fiyat ile karşımıza çıksa da, akaryakıtlarda belirli bir fiyat bandı göze çarpıyor. Genel olarak LPG fiyatlarında farklılık görülmesinin yanı sıra, benzin ve motorin fiyatları her firma için aynı bantta görülüyor. Firmalardan alınan ortalama fiyatlar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Opet güncel akaryakıt fiyatları

Opet firması tarafından yayınlanan fiyatlar şehirlere göre farkı listeler halinde yayınlanıyor. Opet firması bünyesinde satılana akaryakıtlar için belirlenen güncel fiyatlar se şu şekilde:

  • Benzin: 27,26 TL/LT
  • Motorin: 29,99 TL/LT
  • LPG: 17,30 TL/LT

Petrol Ofisi güncel akaryakıt fiyatları

Petrol Ofisi tarafından yayınlanan akaryakıt fiyatları 81 ili kapsayan tek bir liste olarak yayınlanmakta. Petrol Ofisi tarafından yayınlanan güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:

  • Benzin: 27,26 TL/LT
  • Motorin: 30,00 TL/LT
  • LPG: 12,19 TL/LT

TP güncel akaryakıt fiyatları

Türkiye Petrolleri ismi ile hizmet veren yerli akaryakıt firması TP için belirlenen fiyatlar şehirlere göre farklı listeler halinde yayınlanıyor. TP firması bünyesinde satılan akaryakıtlar için güncel fiyatlar ise şu şekilde:

  • Benzin: 27,26 TL/LT
  • Motorin: 30,00 TL/LT
  • LPG: 15,46 TL/LT

Shell güncel akaryakıt fiyatları

Shell firması tarafından yayınlanan akaryakıt fiyatlar her şehir için farklı bir liste olarak yayınlanıyor. Shell firması tarafından yayınlanan akaryakıt fiyatları güncel hali ile şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Benzin: 27,30 TL/LT
  • Motorin: 29,99 TL/LT
  • LPG: 16,90 TL/LT