Son ayların zam şampiyonu olan akaryakıtlarda fiyatlar sürekli olarak değişim göstermeye devam ediyor. Aynı tabloyu iki kere görememeye başladığımız akaryakıt fiyatlarında değişimler genel olarak zam şeklinde işlenmekte ve her gelen zam ile birlikte yeni bir fiyat rekoru kırılıyor. Zamların arasında da en yüksek seviyeyi gören motorinler oldu. Gelen zamlar ile 30 Türk Lirası seviyesini gören motorinlerde fiyatların hangi notaya kadar yükselmeye devam edeceği ise henüz bilinmiyor.

Akaryakıt güncel fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına gelen sürpriz zamlar ile birlikte gündem sallanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sürekli hareketli geçen akaryakıt piyasası için bu hafta ise dingin başladı. Hafta içerisinde 2 kez zam alan motorin fiyatları aldıkları zamlar bazından geçen hafta olduğu gibi bu hafta da aynı seviyede işlem görüyor. aynı şekilde benzin türünden akaryakıtlar da geçen hafta aldığı indirimler ile işlem görmeye devam etti. Hafta sonu akaryakıt fiyatları için durgun geçti ve haftaya aynı seviyeden başlayan akaryakıtlarda satış firmalarına göre güncel fiyatlar şu şekilde karşımıza çıktı:

Opet güncel akaryakıt fiyatları

Opet firması bünyesinde satılan akaryakıt türleri için belirlenen güncel fiyatlarda bu hafta düz bir çizelge ile başladı. Değişken fiyatlarına rağmen bu hafta Opet firması tarafından satılan benzin, motorin ve LPG cinsinden akaryakıtlarda fiyat değişimi görülmedi. Opet firması bünyesinde satılan benzi türünden akaryakıtlar 27,51 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. Güncel fiyatlar motorin fiyatlarında 29,99 Türk Lirası seviyesinde görüldü. LPG türünden akaryakıtlar ise 18,05 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor.

Petrol Ofisi güncel akaryakıt fiyatları

Petrol Ofisi firması tarafından yayınlanan akaryakıt fiyatları 81 ili kapsayan ve şehirlerde ortalama fiyatları gösteren listeler halinde yayınlanmakta. Geçtiğimiz hafta aldığı zam ve indirimler üzerinden işlem görmeye devam eden akaryakıt türleri için Petrol Ofisi firması tarafından belirlenen fiyatlarda LPG fiyatları ön plana çıkıyor. Diğer firmalarda belirlenen ortalama fiyatlara göre daha ucuz bir fiyat tarifesi ile Petrol Ofisi firmasında satışa sunulan LPG fiyatlarında Petrol Ofisi firması tarafından belirlenen ortalama fiyat 12,42 Türk Lirası. Petrol Ofisi firması tarafından satışa sunulan motorin cinsinden akaryakıtlar için belirlenen ortalama fiyat ise 29,99 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Petrol Ofisi firması bünyesinde benzin ise ortalama olarak 27,51 Türk Lirası ücretinden satılmakta.

İLGİLİ MAKALE  Gübre fiyatlarındaki artış dur durak bilmiyor. Zamlar yüzünden hasatta verim düştü

TP güncel akaryakıt fiyatları

Türkiye Petrolleri olarak da bilinen TP firması tarafından belirlenen fiyatlar şehirlere göre farklı fiyatlar alarak listeleri yayınlanan bir grafiğe sahip. TP firması bünyesinden satılan akaryakıt fiyatları ise tıpkı diğer firmalarda olduğu gibi geçtiğimiz hafta aldıkları indirim ve zamlar ile işle görmeye devam etti. Motorin fiyatlarının 30,00 Türk Lirası sınırına ulaştığı Türkiye Petrolleri firması tarafından satılan benzin için belirlene ortalama fiyat ise 27,52 Türk Lirası. Türkiye Petrolleri firması bünyesinde LPG türünden akaryakıtlar ise 16,27 Türk Lirası ücretinden satılmakta.

Shell güncel akaryakıt fiyatları

Shell firması tarafından satılan akaryakıtlara ait fiyat listeleri yalnızca motorin ve benzin fiyatlarının gösterildiği listeler olarak yayınlanıyor. Şehirlere göre benzin ve motorin fiyatlarının yer aldığı listeleri güncelleyen Shell firması kapsamında ise geçen hafta alınan zam ve indirimler uygulanmaya devam ediyor. Shell firması tarafından yayınlanan listelerde motorin türünden akaryakıtlarda belirlenen ortalama fiyat 29,99 Türk Lirası. Shell firması kapsamında benzin türünden akaryakıtlar ise 27,53 Türk Lirası fiyatından satılmakta.