Belli bir alanın güvenliğini sağlamak isteyen kişiler, bekçi olarak nitelendirilirler. Bekçi olma isteği olanların, bunun için bekçilik başvurusunda bulunması gerekir. Bekçilik başvurusu yapabilmek için gerekli olan adımların eksiksiz olarak tamamlanması gerekir. Bekçilik başvurusu yapmak için farklı yöntemler mevcuttur.

Çoğu kişi bu yöntemlerden en pratik olanları tercih eder. Bekçilik başvurusu yapmak isteyenler polis akademisi resmi web sitesini kullanabilir. Bunun dışında işkur sitesi üzerinden de bekçilik başvurusu yapılabilir. E-devlet ya da Alo 170 de bekçilik başvurusu yapmak isteyenler için tercih edilebilecek yöntemlerdendir.

E Devlet Üzerinden Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçilik başvurusu yapmak isteyenler bunun için e devlet yöntemini kullanabilirler. E devlet üzerinden çok fazla işlem gerçekleştirilebildiği gibi, iş başvurusunda da bulunulabilir. Bekçilik başvurusu yapacak olanlarım ilk olarak e devlet girişi yapması gerekir. Sonrasında arama butonu kısmına aday işlemleri sitesi yazılır. Uygulamaya git bağlantısına tıklandıktan sonra Polis Akademisi İşlemleri Sistemi üzerine yönlendirilir. Dönemde seçildikten sonra başvurular yapılabilir.

Bekçi

Bekçi

Kimler Bekçi Olabilir?

Bekçilerin maaşları, diğer iş kollarına nazaran daha fazladır. Bu da insanların bekçi olmak istemesine neden olur. Bu şekilde teşvik olan erkek ya da kadın adaylar, bekçi olmak için bazı aşamalardan geçmelidir. Bekçi olma isteği olanlar bunun için gerekli olan sınavlara tabi tutulduktan sonra başarılı olmalıdır.

Eğer ki başarılı olunursa bekçilik meslek olarak icra edilmeye başlanabilir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin, bekçi olma şartlarını yerine getirenler bekçi olabilirler. Gerekli olan şartlar yerine getiriliyorsa, cazip bir maaş alabilmek için bekçilik işine başvurulabilir. Türkiye şartları içerisinde çok fazla insan aldığı maaşla yetinemediğini ifade eder. Fakat bekçiler bu durumdan biraz farklı bir yerde bulunurlar. Bu da mesleğe duyulan cazibenin daha da artmasına neden olur.

Bekçilerin Görevleri Nelerdir?

Bekçilik şartlarını yerine getiren ve bekçi olan kişiler resmi olarak bekçi sayılırlar. Bu da onları bekçilik görevlerini yapmaya sorumlu hale getirir. Bekçiler park, bahçe, cadde ya da sokaklarda çalışabilirler. Bu çalışma alanlarında çalışan bekçilerin görevleri şunlardır;

  • Uyuşturucu madde satan kişileri yakalamak ya da tespit etmek
  • Yasadışı yollarla bahis oynayanları tespit ederek yakalamak
  • Çevreye rahatsızlık veren ya da halkın huzurunu kaçıran kişileri yakalamak bekçilerin görevlerinden bazılarıdır. Bekçi olan kişiler, bu görevleri yapmakla yükümlüdürler.
İLGİLİ MAKALE  General maaşları ne kadar?

Kadınların Bekçi Olma İmkânı Var Mıdır?

Bekçilik kadın ya da erkeklerin tercih edebilecekleri meslekler arasındadır. Önemli olan bekçilik şartlarının yerine getirilmesidir. Belli bir ücret karşılığında bekçilik sınavına giren ve başarılı olan kişiler bekçi olarak hizmet verebilirler. Bekçilik mesleği için belli kilo ve boy şartları vardır. Bunun dışında erkek bekçi adayları için geçerli olan şartların çoğu kadın bekçileri içinde geçerlidir. Bekçi olacak olanların sürekli olarak bekçilik adaylarını takip etmesi gerekir.

Bekçi

Bekçi

Bekçi Olma Şartları Nelerdir?

Bekçi olmak isteyen adaylar, bekçi ilanı olan yerlerden bekçi açığı bularak bu alanlara başvuruda bulunabilirler. Fakat bu başvuruların öncesinde bekçi olma şartlarının yerine getirilmiş olması gerekir. Bekçi olma şartları şu şekilde sıralanır;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması
  • 167 cm ya da üzerinde boya sahip olunması
  • Başvuru gerçekleştirilen il içerisinde 1 yıldır ikamet ediliyor olması
  • Yüz kızartıcı herhangi bir suç işlenmemiş olması
  • Memuriyete engel olacak durumların olmaması
  • Lise ve dengi okullardan mezun olunması
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün alınmamış olması, bekçi olma şartlarından bazılarıdır. Bu şartları yerine getirenler bekçi olmaya şans kazanabilirler. Bu şartların yanı sıra, bekçi olmak isteyenler bunun için sınava girerler. Sınav içinde belli bir ücret öderler. Sınav ücretlerinde her yıl değişiklikler olabilir. Adayların bu gibi durumlara da hazırlıklı olması gerekir. Sınav ücretlerinin belirtilen bankalara ya da ATM’lerine yatırılması gerekir. Sonrasında bekçi olunarak çalışılmaya başlanabilir.

Bekçilerin Maaşları Ne Kadardır?

İnsanların kazanmış oldukları maaşlar, giderlerinden fazla olması sebebiyle yeterli gelmeyebilir. Bu da sürekli olarak farklı iş kollarında iş aramaya neden olur. Özellikle bekçilerin maaşları, pek çok kişinin bu işe yönelmesine neden olur. Bekçilerin almış oldukları maaşlar, okudukları okullarla doğrudan alakalıdır.

İlkokul, lise ya da üniversite mezunu olan bekçiler, birbirinden farklı maaşlar alırlar. Bununla birlikte bekçilerin maaşlarına her sene zam gelir. Bu da kazançlarının daha cazip bir hale gelmesi neden olur. Dolayısıyla bekçi olma şartlarını araştıran kişi sayısı giderek artar. Bekçi maaşlarının yanı sıra, farklı nedenlerden dolayı bekçi olmak isteyen kişilerde olabilir.

  • İlkokul mezunu bekçi 5.008,221 TL
  • Lise mezunu bekçi 5.186,079 TL
  • Üniversite mezunu bekçi 5.421,4155 TL maaş alıyor.