Temel gıda ürünlerine 2022 yılı içerisinde gelen zamlar her alanda kendisini gösterdi. 202 yılı genel olarak zamların işlendiği ve ürünlerin geçtiğimiz yıla oranla iki katı fiyatlardan satıldığı bir yıl olarak aklımıza kazınmaya devam ederken, yaşanan güncel gelişmeler ile zam ya da ürünlere bağlı olarak indirimler  tekrar tekrar hem marketlerde raf fiyatlarına hem de internet alışverişlerinde fiyatlara etki etmeye devam ediyor.

Ayçiçek yağlarında güncel fiyatlar ne durumda?

Temel gıda ürünleri olan ayçiçek yağlarında 2022 yılı içerisinde işlenen zamlar bu gibi temel gıda ürünlerine ulaşımın zorlaşmasına neden oldu. Gelen zamlar ile birlikte yalnızca birkaç ay içerisinde yüzde 200 daha zamlı satış fiyatları alan ve bu şekilde işlem görmeye başlayan ayçiçek yağlarında zamların ana sebebi ise hem üretilen ayçiçek yağlarında enerji kaynaklarının kullanılması ve bu enerji kaynaklarına 2022 yılı içerisinde zam yapılması, hem de ithal olarak alınan ayçiçek yağlarında döviz kurlarına bağlı olarak zamların işlenmesi. bu gibi sebepler sonucunda 2021 yılı içerisinde 20,00 Türk Lirası bandından satılan ayçiçek yağları için bu fiyat bandı 50,00 Türk Lirası evyesine yükseldi.

Güncel ayçiçek yağı fiyatları

Aldıkları zamlar ile ayçiçek yağları için belirlenen güncel satış fiyatları ise satıcı firmalar olan zincir marketler, mahalle marketleri ve internet satıcılarında değişim göstermeye devam ediyor. Son gelen güncellemeler ile birlikte ise ayçiçek yağlarında güncel fiyatlar BİM, A101, Şok ve Migros gibi zincir marketlerde şu şekilde karşımıza çıkıyor:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

BİM marketlerde satılan ayçiçek yağları genel olarak BİM market markası olan Sole marka adı altında satılmakta. Bu ürünler dışında yalnızca 5 litrelik belirli ayçiçek yağarının satıldığı BİM marketlerde fiyatlar ise gelen zamlar ile güncelleniyor. BİM marketlerde 1 litre Sole ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 2 litre Sole ayçiçek yağı için belirlenen güncel fiyat ise 69,00 Türk Lirası ve BİM marketlerde 5 litre Sole ayçiçek yağları 154,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. BİM market ürünü olmayan tek ayçiçek yağı olarak satılan 5 litre Yudum ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 169,00 Türk Lirası.

İLGİLİ MAKALE  Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıt fiyatlarında son gelişmeler 24 Haziran 2022

A101 ayçiçek yağı fiyatları

A101 marketlerde satılan ayçiçek yağları farklı markaların ürünleri olarak satışa sunuluyor. A101 marketlerde satılan en ucuz marka ayçiçek yağları ise Vera marka adı le satılmakta. A101 marketlerde 1 litre Vera ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası olarak satılıyor. 2 litre Vera ayçiçek yağı ise 68,50 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. 5 litre Vera ayçiçek yağları için güncel fiyat ise 154,00 Türk Lirası şeklinde. A101 marketlerde 1 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 44,90 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 2 litre ayçiçek yağlarında ortalama satış fiyatı ise 79,00 Türk Lirası ve A101 marketlerde 5 litre ayçiçek yağları 184,90 Türk Lirası fiyatına satılıyor.

Şok ayçiçek yağı fiyatları

Şok marketlerde satışı gerçekleştirilen ayçiçek yağları yalnızca Şok market markası olan Evin marka ayçiçek yağları olarak satılıyor. Evin 1 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı ise 34,50 Türk Lirası. Evin 2 litre ayçiçek yağları için belirlenen güncel satış fiyatı 69,00 Türk Lirası şeklinde karşımıza çıkıyor ve Şok marketlerde 5 litre Evin ayçiçek yağı 155,00 Türk Lirası fiyatından satılıyor.

Migros ayçiçek yağı fiyatları

Migros marketlerde satılan ayçiçek yağı ürünleri hem kendi markaları olan Migros markası adı altında hem de diğer markaların ürünleri olarak satılıyor. Migros 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası fiyatından satışa çıkarılıyor. 2 litre Migros ayçiçek yağı ise 68,90 Türk Lirası şeklinde satılıyor. Migros marketlerde satışı gerçekleştirilen diğer marka ayçiçek yağları için belirlenen güncel fiyatlar ise 1 litre ayçiçek yağları için ortalama olarak 48,50 Türk Lirası. Migros marketlerde 2 litre ayçiçek yağları 92,50 Türk Lirası fiyatından satılıyor ve bu ortalama fiyat 5 litre ayçiçek yağları için 169,90 Türk Lirası şeklinde karşımıza çıkıyor.