Temel gıda ürünlerine 2022 yılı içerisinde gelen zamlar, vatandaşın alım gücünün üzerinde fiyatlardan satılmalarına neden oldu. Gelen zamların ardından geçtiğimiz yıl satıldıkları fiyatlardan neredeyse iki kat daha pahalıya satılmaya başlayan temel gıda ürünleri arasında zamların en net görüldüğü ürünlerden biri ise ayçiçek yağları. Aldıkları amlar ile zincir market raflarında ve internet satışlarında fiyatları güncellenen ayçiçek yağları için güncel fiyatlar yayınlanmaya devam ediyor.

Ayçiçek yağı fiyatlarında zam haberi var mı?

Temel gıda ürünleri olarak alınan ayçiçek yağları, 2022 yılı içerisinde zamlardan en çok etkilenen gıda ürünleri arasında yerini aldı. Hem ithal edilen hem de üretimi gerçekleştirilen temel gıda ürünleri olan ayçiçek yağlarında üretim maliyetlerinin artması nedeni ile işlenen zamlar ve döviz kurlarında satışlar sonrası işlenen ithalat zamları gibi nedenler raf fiyatlarına yansıdı. Hem zincir marketlerde hem de internet satışlarında satışı gerçekleştirilen ayçiçek yağları için güncel fiyatlar ise zamların ardından listeler haline yayınlandı.

Güncel fiyatlara bakıldığında ise ayçiçek yağları bir süredir sabit fiyatlardan satılmaya devam ediyor. Gündemde ayçiçek yağları için ise henüz bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor. Döviz kurlarında son günlerde yaşanan artışlar ile beklenen zamlar ayçiçek yağlarında etkili olmadı ve ayçiçek yağları yazın başlarında aldığı son zamlar ile işlem görmeye devam ediyor.

Güncel ayçiçek yağı fiyatları

Ayçiçek yağları hem zincir marketlerde hem de internet alışverişlerinde aktif olarak satılan temel gıda ürünleri arasında yer alıyor. Farklı satıcı firmalar tarafından farklı fiyat tarifeleri alan ayçiçek yağı ürünlerinde en bilindik satıcı firmalar olan BİM, A101, Şok ve Migros gibi zincir marketler ön plana çıkıyor. İşte zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatları:

BİM ayçiçek yağı güncel fiyatları

BİM bünyesinde satışı gerçekleştirilen temel gıda ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağları, yalnızca BİM markası olan Sole marka adı altında satışa sunuluyor. BİM marketlerde Sole 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası olarak satışa sunuluyor. Sole 2 litre ayçiçek yağları için güncel satış fiyatı 68,50 Türk Lirası ve Sole 5 litre ayçiçek yağı 154,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. BİM bünyesinde satılan diğer marka ayçiçek yağı olarak yalnızca Yudum 5 litre ayçiçek yağı bulunuyor ve Yudum 5 litre ayçiçek yağı BİM marketlerde 169,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor.

İLGİLİ MAKALE  2022 Kurbanlık fiyatları son hali. Küçükbaş ve büyükbaş kaç liradan satılacak?

A101 ayçiçek yağı güncel fiyatları

A101 marketlerde birden fazla markaya ait ayçiçek yağı ürünleri ve aynı zamanda kendi markaları olan Vera marka ayçiçek yağları satışa sunuluyor. A101 marketlerde Vera 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. 2 litre Vera ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı 68,50 Türk Lirası ve Vera 5 litre ayçiçek yağı ise 154,00 Türk Lirası ücretinden satılıyor. A101 marketlerde yer alan diğer marka ayçiçek yağlarında bir ortalama fiyat bandı bulunuyor. A101 marketlerde 1 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 44,90 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor. Ortalama fiyatlar 2 litre ayçiçek yağlarında 79,00 Türk Lirası ve a101 marketlerde 5 litre ayçiçek yağları için ortalama satış fiyatı 165,00 Türk Lirası.

Şok ayçiçek yağı güncel fiyat listesi

Şok marketlerde satılan ayçiçek yağları yalnızca Şok markası olan Evin marka adı altında satışa sunuluyor. Şok market bünyesinde Evin 1 litre ayçiçek yağı 34,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. Evin 2 litre ayçiçek yağı için güncel satış fiyatı 69,00 Türk Lirası ve Evin 5 litre ayçiçek yağı ise 155,00 Türk Lirası ücretinden satışa sunuluyor.

Migros ayçiçek yağı güncel fiyatları

Migros marketlerde hem kendi markaları olan Migros marka ayçiçek yağı ürünleri hem de diğer markalara ait ayçiçek yağları satılıyor. Migros 1 litre ayçiçek yağı için belirlenen güncel satış fiyatı 34,50 Türk Lirası. Migros 2 litre ayçiçek yağı 68,90 Türk Lirası olarak satılıyor ve Migros 5 litre ayçiçek yağı için güncel fiyat 154,90 Türk Lirası. Migros marketlerde yer alan diğer marka ayçiçek yağları için belirli bir fiyat bandı bulunuyor. Migros marketlerde 1 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 48,50 Türk Lirası ücretinden satılıyor. 2 litre ayçiçek yağları için ortalama satış fiyatı 92,50 Türk Lirası ve 5 litre ayçiçek yağları ortalama olarak 169,90 Türk Lirası ücretinden satılıyor.