Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altınla ilgili çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Altında tuzaklara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, “Gram altında destek seviyemizi 1.012 lira olarak belirlemiştik. Aşağıya sarkarsa 997 lira seviyesi. Orası da aşağı kırılırsa 980 lira. Ancak burada bir tuzak olacak! İşte o tuzağa kapılmamanız gerekiyor.” deyip tuzağı detaylarına değindi. Dolar ile ilgili ise eylül ayına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, çok konuşulacak söylemlerde bulundu.

Gördünüz mü, nasıl yaptık?

“TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. Doların 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs. söylemleri ile “Buyurun yapalım” cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum. Türkiye piyasası “Seçim Ekonomisi” ne girdiğinden dolar ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Türkiye piyasası, ‘Seçim Ekonomisi’ne girdiğinden dolar ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur. Bugün paraya ulaşamama durumu kriz nedenli olmadığını, ön hazırlık nedenli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim kararıyla paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve “Gördünüz mü nasıl yaptık” modeli ön plana çıkacaktır. Eylül itibariyle dolar yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabii ki. Bundan sonra ki süreçler ekonomi odaklı değil, seçim odaklı olabilir. TCMB, bankaları kontrol ederek süreci yönetir. Kişi, sektör veya bankaların döviz hamlelerini daha yakından takip eder. Sahada erken seçim süreci Eylül itibariyle daha yoğun konuşulur. Detayları bu akşam YouTube kanalımda anlatacağım.

Alım için son fırsat

“1020 lira direnç seviyesi var yukarıda. Ağustos gram altında alım için son fırsat. Makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Gerçek değeri gram altının 1015 lira seviyesi. 1015’i baz almalılar. 1000’in altına sarkmalar son bir şans olarak ön planda duruyor. Ons bazında 40 dolar, gram tarafında 20 lira beklediğim hedef seviyeler. Burada hızlı ataklar gerçekleşebilir. Yıl sonuna kadar gümüş ciddi sürprizler de yapabilir. Elinde dolar, döviz varsa, ons bazında gümüşün dip seviyelerde olduğunu gözlemliyorum. Bundan sonraki süreçlerde gümüş performansının altına kıyasla daha iyi olacağını düşünüyorum. Ons altın dün 1760 devamında 1780, aslında hedef 1800 dolar seviyesi. Yükselişler devam ederse ilerisine bakacağız. Bugün ABD’de açıklanacak. Büyüme rakamları önemli emtialar için.”

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş vatandaşları uyardı. Türkiye'nin sorunu ''Emanetçilik''

Tuzağın adı “Makas Aralığı”

“Gram altında destek seviyemizi 1.012 lira olarak belirlemiştik. Aşağıya sarkarsa 997 lira seviyesi. Orası da aşağı kırılırsa 980 lira. Ancak burada bir tuzak olacak! İşte o tuzağa kapılmamanız gerekiyor. Tuzağın adı “Makas Aralığı”
Dün akşam ekranlarda 1.011 lira seviyesini gösterdiler. Gel bankaya, gel Kapalıçarşı’ya fiyat 1.030 lira. Yani fiyat düştükçe talep nedenli makas açılır ve yatırımcı 1.000 liranın altında almakta zorlanır. Anlık ve günlükte belki alabilir. O da büyük bir kısmet olur. Size ekranda 1.000 lira gösterecekleri gram altını muhtemelen 1.010-1.020 liradan alabilirsiniz. Ondan sebep ekran sizi yanıltmasın. En azında risk almaktansa 1.010 – 1.020 lira aralığından yüzde 50 almak bana daha mantıklı geliyor. Biraz daha gerilerse diğer yüzde 50’yi alır sezonu kapatırsın. Ben kesinlikle Eylül 1 itibariyle açıkta kalmayı tercih etmem! Bir sonra ki ataklar bana 1.090 – 1.110-1.200 lira seviyelerini işaret ediyor. Yıl sonuna kadar 1.450 lira seviyesiyle alakalı öngörüm devam etmekte. Şuan gram altının kurtarıcısı dolar / TL. O da biraz geri çekilince tam olarak taşlar yerine oturur. Gümüş ise altına kıyasla bedava.”