Ülkemizde sevilen modellerden biri olan Skoda Octavia, yeni modeli ile ilgili fiyat güncellemeleri yaptı. Özellikleri ile otomobil almak isteyenlerin dikkatini çeken Skoda Octavia, fiyatına göre sunduğu özelliklerle ilgileri üzerine toplamakta. Bu yazımızda sizelere Skoda’nın yeni Octavia’sını inceleyeceğiz.

Skoda Octavia’nın özellikleri nelerdir?

Skoda Octavia’nın dış tasarımında ilk dikkat çeken detay, ön tarafta kullanılan ful led Matrix farlar. Bu farlar sayesinde yolunuzu çok iyi şekilde aydınlatabiliyorsunuz. Aerodinamik konusunda da oldukça başarılı bir gövde tasarımına sahip olan Skoda Octavia’nın arka tarafında büyük bir Skoda yazısı görüyoruz. Arka farlarda ise dinamik sinyalli farlar kullanılmış. İki parçalı olan bu arka farlar, Skoda Octavia’ya özel olarak tasarlanmış.

Skoda Octavia’nın iç tasarımına bakacak olursak, ön panele konuşlandırılmış bilgi ve eğlence sistemi dikkatleri üzerine topluyor. Bu bilgi ve eğlence sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay desteklerini sunuyor. Bu sayede akıllı telefonunuzdaki içeriklere çok kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda kişiselleştirebileceğiniz bir sürücü gösterge paneli bulunan Skoda Octavia, çoğu yeni nesil araçta olan ambiyans ışıklarına sahip. Bu ambiyans ışıkları ise RGB desteğe sahip. Bu sayede modunuza uygun bir renk seçerek, aracınızın iç tarafını aydınlatabiliyorsunuz. Bütün bu detaylar ile Skoda Octavia’da yolculuk yapmak, oldukça keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

Güvenlik konusuna bakacak olursak, Skoda Octavia çıtayı en yüksek seviyeye getirmiş durumda. Aracın her tarafını kaplayan hava yastıkları ile herhangi bir kaza durumunda sizi çarpmalardan koruyor. Aynı zamanda E-Call sistemi sayesinde ağır bir kaza durumunda çok kolay bir şekilde acil durum çağrısı yapabiliyorsunuz. Bu sayede ekiplerin size ulaşması çok kolay oluyor. Aynı zamanda aracın konumunu ekiplere iletiyor. Sizin herhangi bir konum bilgisi vermenize gerek yok. Bu sistem emniyet kemerinin takılı olmak koşuluyla, araç içindeki kişi sayısını ekiplere çok kolay bir şekilde iletebiliyor. Bu sayede ekipler de kaza yaptığınız bölgeye hazırlıklı bir şekilde geliyor.

Skoda Octavia’daki teknolojilerden en dikkat çekeni ise adaptif hız sabitleme sistemi oluyor. Bu sistem sayesinde Skoda Octavia, ön taraftaki araç hızını radar ile ölçerek sizin aracınızın hızını ayarlıyor. Bu sayede takip mesafesini çok kolay bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bir başka özellik ise artık her yeni nesil araçta olan şerit takip asistanı. Şerit takip asistanı sayesinde aracınız şeritten çıkmaya başladığında direksiyonu titretir ve size sesli bir bildirimde bulunur. Bu sayede bazı kazaların oluşma olasılığı da azalmış oluyor.

İLGİLİ MAKALE  Skoda Kodiaq güncel fiyatları açıkladı

Skoda Octavia’nın fiyatları ne kadar?

Skoda Octavia’nın yeni modelinde 7 farklı donanım paketi bulunuyor. Bu donanım paketleri seçeneklerine de ek olarak, satın alacağınız Skoda Octavia’yı kişiselleştirebileceğiniz 3 farklı opsiyon seçeneği bulunuyor. Yeni Skoda Octavia’nın fiyatları şu şekildedir:

  • 1,0 TSI e-Tec 110 PS DSG Elite: 557.705 TL
  • 1,5 TSI ACT e-Tec 150 PS DSG Elite: 597.422 TL
  • 1,0 TSI e-Tec 110 PS DSG Premium: 611.005 TL
  • 1,5 TSI ACT e-Tec 150 PS DSG Premium: 650.722 TL
  • 2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4×4 RS: 1.350.912 TL
  • Combi 1.5 TSI ACT e-TEC 150 PS DSG Scout: 783.922 TL
  • Combi 2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4×4 RS: 1.400.912 TL