Netflix, abonelik sistemi ile çalışan dizi ve film izleme platformudur. Bu platformda yerli yapımlar ve yabancı yapımlar bulunmaktadır. Ayrıca çoğu yabancı içeriğin Türkçe dublajını da bulabilirsiniz. Ayrıca izleyeceğiniz içerikleri reklamsız bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Bu yazımızda en çok beğenilen ve IMDB puanları yüksek olan dizi ve filmleri açıkladık.

Ben Efsaneyim – I’m Legend (2007)

IMDB puanı: 7,2

Korkunç bir virüs dünyaya yayıldı. Daha sonra Robert Neville, tüm dünyada hayatta olan tek kişi olduğuna inanmaktadır. Çünkü kendisi o virüse karşı bağışıklık kazanmıştır ve köpeği ile birlikte hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ayrıca Neville, kendisi gibi hayatta kalanları aramaktadır. Kendisini bu işe bağlayan da göreve bağlılık arzusudur. Ben Efsaneyim filmi, bilim kurgu ve aksiyon kategorilerine girmektedir.

Truva – Troy (2004)

IMDB puanı: 7,2

Eski Yunan’da Truva Prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Halen arasındaki aşk, iki ülkenin arasını iyice germiştir. Daha sonra ise bu iki ülke savaşa girmiştir. Helen’in kocası Kral Menelaus çok sinirlenmiş ve intikam almak istemiştir. Truva filminde Brad Pitt, Orlando Bloom, Diane Kruger ve Eric Bana rol alıyor

Marvel’s The Punisher (2017-2019)

IMDB puanı: 8,5

Eski asker olan Frank Castle’ın ailesi öldürülür. Bunun üzerine oldukça sinirlenen ve intikam almak isteyen Frank, Punisher lakabını alır. Daha sonra ise askeri bir komploya düşer. Bu durumdan kurtulmak için de yapacağı tek şey intikam almaktır.

Ex Machina (2014)

IMDB puanı: 7,7

24 yaşında olan Caleb, büyük bir teknoloji şirketinde çalışmaktadır. Bir gün şirket sahibi ona bir tatil hediye eder. Ancak bu hediye tatil değil, şirket sahibinin kendi kurduğu teknoloji üssüdür. Bu teknoloji üssünde yapay zeka ile uğraşan şirket sahibi, robotlara oldukça kötü davranmaktadır. Caleb’de şirket sahibinin bu kötülüklerini öğrenir.

How I Met Your Mother (2005-2014)

IMDB puanı: 8,3

Bu dizi 2030 yılında başlayıp, ana karakterin çocuklarına annesi ile nasıl tanıştığını anlatmaktadır. Bu flashback sahneleri ile de dizi birden 2005 yılına dönmekte. Bir sitcom olan bu dizi, orijinal bir Netflix ürünü değildir.

İLGİLİ MAKALE  Mutlaka izlenmesi gereken 254 film sıralı listesi (Kaynak: soru.com.tr)

Sweet Girl (2021)

IMDB puanı: 5,5

Bir ilaç şirketi yüzünden karısını kaybeden ve aynı şeylerin kızının başına gelmesini istemeyen bir babayı anlatan bu film, orijinal bir Netflix filmidir. Kızı ile birlikte kalan bu adam da adaleti yerine getirmek için her yolu denemeye karar verir.

Sherlock (2010-2017)

IMDB puanı: 9,1

Dizi, Sherlock Holmes’un hikayelerini anlatmaktadır. İngiltere’de olan ilginç vakaları araştıran Sherlock’un yaşadığı zorlukları anlatmaktadır. Başrolünü ise Benedict Cumberbatch oynamaktadır.

Ayla (2017)

IMDB puanı: 8,4

Kore savaşını anlatan bu film, bir Türk Tugayın hikayesini anlatmaktadır. Bu tugay içerisindeki askerlerden biri olan Süleyman Astsubay, savaş sırasında annesini ve babasının öldürülmüş olduğu bir kız bulur. Daha sonra 15 ay boyunca Süleyman Astsubay bu bebeğe bakar ve sonrasında da Türkiye’ye getirmek için binbir türlü yol dener. Bu film Netflix içeriklerindeki en iyi Türk yapımlarından biridir.