Özellikle evinize misafir geldiğinde, sofraya kesinlikle bir tepsi börek koyuyoruz. Yılın en iyisi olmaya aday bu börek ise, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle başlarınızı döndürecek. Bu yazımızda sizlere, peynirli -tepsi böreğini nasıl kolayca yapabileceğinizi anlattık. Peynirli tepsi böreği yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 6 adet yufka

İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz

Böreğin sosu için

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

Peynirli tepsi böreği nasıl yapılır?

Peynirli tepsi böreği yapabilmek için öncelikle uygun bir fırın tepsisini yağlayalım. Ardından da fırın tepsimizin üzerine 1 adet yufka açalım. Daha sonra ise yarım su bardağı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 yumurtayı karıştırarak bir sos hazırlayalım. Hazırladığımız sosu da tepsiye serdiğimiz yufkaya sürelim.

Elimize 1 adet yufka alalım ve parçalara ayırarak soslamış olduğumuz yufkanın üzerine serpelim. Parçalar halinde serdiğimiz yufkanın üzerine ise hazırladığımız peynirli ve maydanozlu iç harçtan yerleştirelim. Üzerine tekrardan yufka serelim ve ilk kattaki yufka gibi tekrardan soslayalım. Daha sonra başka bir yufkayı da parçalar halinde yerleştirelim ve tekrardan peynirli harcımızı dökelim. Bu şekilde tüm yufkalarımızı aynı düzende yerleştirelim. Peynirli katlara sos dökmemeniz gerekiyor.

Bütün katları hazırladıktan sonra ise tepsi kenarlarından sarkan yufkaları içeri doğru katlayalım ve böreğimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim. Dilimledikten sorna ise kalan sosu böreğimizin üzerinde gezdirelim ve böreğin her tarafının güzel bir şekilde ıslandığından emin olalım. Böreğimizi yaklaşık 2 saat kada dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra ise önceden 180 derce ısıtılmış fırına, börek tepsimizi atalım. Yaklaşık 30 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Eğer isterseniz, böreğin üzerine çörek otu ve susam da dökebilirsiniz. Ancak bunu böreği pişirmeden önce yapmanız gerekiyor. Şimdiden afiyet olsun.

İzleyin: Peynirli Tepsi Böreği | Nefis Yemek Tarifleri