Balın lezzetini mükemmel bir şekilde kullanan Ruslar, harika bir tatlı ile karşımıza çıkmakta. Pasta severler için harika bir tarif olacak bu pasta için çok da fazla malzemeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Yapımını okurken zahmetli zannedeceğiniz bu pastayı yapmak, aslında oldukça kolay. Bu yazımızda sizlere pratik bir yapıma sahip olan Rusların ünlü medovik pasta tarifini vereceğiz. medovik pasta yapmak için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

Medovik pastası hamuru için

  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Kreması için

  • 600 ml süt kreması
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal

Rusların ünlü medovik pastası nasıl yapılır?

Medovik pasta yapabilmek için öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisinde süt kreması ile pudra şekerini karıştırmamız gerekiyor. malzmelerimiz güze bir şekilde köpürdükten sonra ise üzerlerine birazcık bal ekleyip tekrardan karıştıralım. Kremamızı bal ile karıştırdıktan sonra ise üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına alalım.

Kremamızı bekletirken bir yandan pasta hamurumuzu yapmamız gerekiyor. Bunun için bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve toz şekeri alıp çırpalım. Ardından da bir tavada tereyağımızı eritelim. tereyağımız erirken biraz bal ekleyelim ve kısık ateşte eritmeye devam edelim. Daha sonra tereyağımızın içerisine karbonat dökelim ve köpürünceye kadar pişirelim. Hazırlamış olduğumuz tereyağlı karışım ile yumurtamızı karıştıralım. En sonunda ayırdığımız unumuzu ekleyelim ve ele yapışmayan bir pasta hamuru elde edelim.

Hamurumuzu unladığımız bir tezgah üzerine alalım. Tezgah üzerine almış olduğumuz pasta hamurunu rulo haline getirelim. Daha sonra ise pasta hamurumuzu 8 adet eşit parçaya ayıralım. her bir parçayı da beze haline getirelim ve merdane yardımı ile yemek tabağı boyutunda açalım. hamurları açtıktan sonra ise bir fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı serelim ve açtığımız hamurlardan bir tanesini tepsiye alalım.

Açtığımız hamurları önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına alalım. Açtmış olduğumuz hamurları yaklaşık 3 ya da 4 dakika kadar pişirmemiz yeterli olacaktır. Pişirmiş olduğumuz hamurlar soğumadan daire biçiminde keselim. Kenarlarından artan parçaları da ayrı bir tabak içerisinde biriktirelim. Her bir hamur katı arasına hazırlamış ve beklettiğimiz kremayı sürerek, üst üste dizelim. Pasta katlarını ayarladıktan sonra ise pastamızın dışını ve üstünü krema ile kaplayalım. hamurların kenarlarından artan parçaları rondodan geçirelim ve pastamızın etrafına serpelim. Hazırladığınız bu pastayı 1 gece kadar dinlendirin ve ardından da 12 parçaya kadar bölün. Servis ederken de üzerine bal dökün.

İLGİLİ MAKALE  Göz altı morluklarınız için kahve telvesi nasıl uygulanır?

İzleyin: Meşhur MEDOVİK PASTASI – Ballı Rus Pastası