Misafirimiz geldiğinde ya da canımız hafifi bir tatlı çektiğinde, direkt olarak kek yapmaya başlıyoruz. Kolay ve pratik yapımı ile kek yapmak, kişiler için oldukça eğlenceli olabilmektedir. Bunlara ek olarak yapacağımız bu kekin tadı damağınızda kalacak. Bu yazımızda sizlere, sandviç kekin nasıl yapılabileceğini anlattık. Sandviç kek yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

Keki için

  • 100 gram tereyağ
  • ı 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Arası için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml)

Üzeri için

  • Çikolata

Sandviç kek nasıl yapılır?

Sandviç kek hazırlamak için öncelikle 100 gram oda sıcaklığındaki tereyağı, 1 adet yumurta, 1 su bardağı şekeri uygun bir kap içerisine alalım ve güzelce çırpalım. Daha sonra ise bu malzemeler üzerine 1 su bardağı oda sıcaklığındaki sütümüzü ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Ardından da 2,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyelim. Bütün malzmeleri güzel bir şekilde çırpalım. Kek hamurumuz, koyu bir kıvamda olmalı. En sonunda da hazırladığımız kek hamurunu bir sıkma torbasına ekleyelim.

Bir fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı serelim. Ardından da sıkma torbasındaki kek hamurlarını, aralıklı bir şekilde tepsiye sıkalım. Aralıklı sıkmamız gerekiyor. Çünkü kek piştikçe yayılacaktır. Bütün hamuru sıktıktan sonra ise tepsiyi fırına verelim ve 170 dereceyi ayarlayalım. Kek hamurlarımızı yaklaşık 12 dakika kadar pişirmemiz yeterli olacaktır.

Keklerimiz pişerken, biz de bir yandan iç tarafına ekleyeceğimiz krem şantiyi hazırlayalım. Bunun için bir paket toz krem şanti üzerine bir çay bardağı süt ekleyelim ve iyice çırpalım. Krem şantimiz katılaştığında ise buzdolabına alalım. Pişen keklerimizi de fırından alalım ve ilk sıcaklıklarının geçmesini bekleyelim. Keklerimiz soğuduktan sonra ise yarısını ters çevirelim. Sıkma torbasına aldığımız krem şantileri de ters çevirdiğimiz keklerin üstüne dikkatlice sıkalım. Diğer kekleri de krem şantinin üstüne kapatalım ve sandviç şekli verelim. Daha sonra ise istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Sosu başka kıvamı başka, ağızlara layık bu kek bambaşka! (Kaynak: soru.com.tr)

İzleyin: Sandviç Kek Tarifi 😋 Yumuşacık Keki ile Tam bir Efsane! 💥

Kek yapmanın püf noktaları:

Kek yapmanın püf noktaları oldukça basittir. Öncelikle, ihtiyacınız olan malzemeleri toplayın. Bunlar, un, şeker, yumurta, tereyağı ve kabartma tozu olacaktır. Öncelikle, tereyağını ve şekeri kremalı hale getirmek için mikserle karıştırın. Daha sonra, yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu arada, unu ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde ayırdıktan sonra, ayrı bir kasede karıştırın. Daha sonra, un karışımını tereyağı ve yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Kek hamurunu hazırladıktan sonra, bir kek kalıbına dökün ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ortalama olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra keki fırından çıkararak soğumasını sağlayın ve istediğiniz gibi servis edin.