Mozaik pasta gerek pratikliği olsun gerek lezzeti olsun yenilmesi en sevilen tatlılardan biridir. Bisküvili pastaların en sevileni olmakta. Çikolata ve bisküvinin birleşiminden oluşan ve tabağımızı süsleyen bu tatlının tarifi çok kolay. Bu yazımızda mozaik pasta nasıl yapılır? Sorusunu cevapladık.

Mozaik pasta için gerekli malzemeler nelerdir?

Mozaik pastanın malzemelerini evde kolayca bulabilirsiniz. Çok fazla zahmet gerektirmeyen ve ekonomik olan bu malzemeler şöyledir:

  • 300 g petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık (opsiyonel)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao

Mozaik pasta yapımında bilinmesi gereken püf noktalar nelerdir?

Mozaik pastanın yapımında bilinmesi gereken ilk nokta, sıcak malzemelerin bisküvinizle bir araya gelmemesidir. Bu sayede daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz. Mozaik pastanın en zor kısmı da ideal kıvamı tutturmak olmakta. Ayrıca mozaik pastanın harcını hazırlarken dikkat etmeniz gereken diğer nokta, harcın ne sıvı ne de çok katı olması gerektiği. Daha çok bal kıvamında olmalı. Harcı hazırlarken bu duruma dikkat ederseniz herhangi bir sorun yaşamayacaksınızdır.

Adım adım mozaik pasta nasıl yapılır?

Adım 1: İlk olarak petibör bisküvileri bir tabak içerisine koyuyoruz. Daha sonrasında bu bisküvileri eziyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken husus, bisküvilerin çok küçük parçaya veya toz haline dönüşmemesi. Eğer küçük parçalara dönüşürse, mozaik pastanıza istediğiniz şekli veremezsiniz.

Adım 2: Oda sıcaklığında beklemiş tereyağınızı alıp ocakta eritin.

Adım 3: Erittiğiniz tereyağını süt ve toz şeker ekleyerek karıştırın. Daha sonrasında ise kakaoyu ekleyerek, iyice çırpın.

Adım 4: Oluşturduğunuz bu mozaik pasta harcına, ufaladığınız bisküvileri dökün ve nazikçe karıştırın.

Adım 5: Mozaik pastayı sokmak istediğiniz kalıba dökün. İstediğiniz şekli verdikten sonra ise, buzlukta birkaç saat bekletin.

Bu adımları düzgün bir şekilde yaptığınız takdirde, mükemmel mozaik pastalar yapabilirsiniz. Servis ederken mozaik pastanızın üstüne bitter çikolata sosu ve beyaz çikolata parçacıkları atabilirsiniz. Tabağın kenarına ise birkaç dilim muz ve çilek yerleştirerek, güzel bir görünüm kazanabilirsiniz.

İzleyin: Mozaik Pasta Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri