Hamurunu oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz, içerisine konulan kaşar peyniri sayesinde damağınızın şenlenmesine yardımcı olan lalanga, sahurunuzun gözdesi olacak. Sadece 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarif sizi tok tutarken aynı zamanda susatmayacak. Sahurda farklı tarifler denemek istiyorsanız lalangayı hazırlamak için kollarınızı sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir karıştırma kabının içerisine 2 adet yumurtayı kıralım ve güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra, yumurtanın içine 1 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. İlaveleri yaptıktan sonra yumurtayı çırpmaya devam edelim.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra 1 su bardağı unu da ekleyelim. Un eklemesini yaptıktan sonra çırpmaya devam ederek harcın homojen bir kıvama gelmesini sağlayalım. Homojen bir kıvama gelen harcın içerisine 1 çay bardağı kaşar peynir ekleyelim. Ardından bir tur daha karıştırdıktan sonra yumuşak akışkan bir krep hamuru gibi bir hamur elde edeceğiz.

Harcı hazırladıktan sonra uygun bir tavayı ocağa alalım ve tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyelim. Yağ iyice kızdıktan sonra hazırladığımız hamurdan tavaya 1 er kaşık olacak şekilde koyalım ve arkalı önlü olacak şekilde lalangalarımızı pişirelim. Tüm hamura aynı pişirme işlemini gerçekleştirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Video: 10 DAKİKADA LALANGA 👌🏻 Sahur İçin Tok Tutan Şahane Tarif 😋