Çayın yanında veya akşam yemeğinden sonra, günümüzü tatlandırmak için kek yemeyi tercih edebiliriz. Oldukça kolay bir şekilde yapılan bu tatlıyı da herkes severek tüketmektedir. Her türlü tatla yapılabilen kekler ile çocuklarınızı ya da eşlerinizi mutlu edebilirsiniz. Kek yapmak için evdeki malzemelerinizi kullanabilirsiniz. Bu yüzden kek yapmak, hem oldukça pratik hem de oldukça kolay bir tatlıdır. Bu yazımızda sizlere çok kolay bir şekilde yapılabilen ve puf puf kabaran kek tarifi vereceğiz. Puf puf kabaran bir kek yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Puf puf kabaran kek nasıl yapılır?

Puf puf kabaran kekimizi yapmak için öncelikle bir karıştırma kabına 2 adet yumurtamızı kıralım ve sonrasında da hazırladığımız toz şekeri alalım. Ardından da karıştırma kabına almış olduğumuz bu malzemeleri de beyazlaşıncaya kadar çırpmaya başlayalım. Yumurta ve toz şekerimizi karıştırma kabında beyazlaşınca ise süt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini de karıştırma kabına ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.

Bütün malzemelerimizi güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra ise vanilya, kabartma tozu ve unumuzu da ilave edelim ve güzel bir şekilde karıştırmaya devam edelim. Harcımızı hazırladıktan sonra ise kek kalıbımızı güzel bir şekilde yağlayalım. Bu şekilde kekimizin kalıba yapışmasını engellemiş olacağız. Kek kalıbını yağlamak için bir adet yağlama fırçası kullanabilirsiniz. Kek kalıbımızı yağladıktan sonra ise hazırlamış olduğumuz kek harcını da kalıba boşaltalım ve üst kısmını da düzeltelim.

Kek kalıbımızı da fırına atalım. Ancak fırınımızı önceden 180 derecede ısıtmamız gerekiyor. Bu yüzden fırını kek harcımızı hazırlarken açmanızı öneriyoruz. Kek harcımızı fırına koyduktan sonra, kekimizin pişebilmesi için 40 dakika kadar bir süre gerekmektedir. Sürenin sonunda ise kekimizi fırından alalım ve soğumasını bekleyelim. kekimiz soğuduktan sonra ise istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirisiniz.

İzleyin: SADECE 2 YUMURTA ile Çok Kabaran Kek Tarifi