Lezzet keyfi yüksek bir tatlı tarifi yapmak isteyenler için son derece güzel bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle mest olmanıza yardımcı olacak bir tatlı tarifi hazırlamak istiyorsanız bu görüntüsüyle de göz zevkinizi dolduran helva tarifini deneyebilirsiniz. Un ve irmiğin ikili buluşmasından meydana gelen tatlıyı mutlaka deneyin!

Malzemeler;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gr tereyağı (ya da 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisinde 2 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri ilave edelim. Malzemeleri tencere içerisine ekledikten sonra bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Şeker sütün içerisinde eridikten sonra şerbetimiz bu noktada hazır hale geliyor. Bir kenara alarak un ve irmikle birleştirmeyi bekleyebiliriz. Akabinde uygun bir tencere içerisinde 150 gram tereyağını ilave edelim.

Tereyağı eridikten sonra içerisine 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı unu ekleyelim. İki unu da güzelce karıştırarak kavurma işlemine başlayalım. Bu noktada unun açık kahverengi de olması gerekmektedir. Ununuz istediğiniz rengi aldıktan sonra ocağın altını kısalım ve şerbeti yavaş yavaş tencerenin içerisine ilave etmeye başlayalım.

Bu noktada bir noktadan da karıştırma işlemine devam edelim. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra hazır olan helvanıza uygun ölçülerde şekil verebilirsiniz.

Dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Video: Öyle Bir Helva Yaptık Ki 🔝 Unla İrmik Bir Arada 😍 Hiç Düşünmeden Deneyin!