Kek yapmak hem pratik hem de kolay bir tatlı çeşididir. Ayrıca çay sohbetlerinin yanında oldukça lezizi olan kekleri yapmanın belli başlı püf noktaları bulunmaktadır. Bununla beraber birçok kek tarifi bulunmaktadır. Bugün yapacağımız kek kakaolu olacak ve kabarması da garanti. Kakaolu kekimiz için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 ya da 3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu kek nasıl hazırlanır?

kakaolu kekimizi yapmaya başlamak için öncelikle bir karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kıralım.. Daha sonra bu yumurtalarımızı köpürünceye kadar çırpmamız gerekiyor. Bunun için herhangi bir mixer kullanabilirsiniz. Yumurtalarımızı çırptıktan sonra ise üzerine toz şeker ekleyelim ve yumurtamız beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim. Eğer mixer kullanıyorsanız mixerin devrini düşürün, ardından da sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Biraz daha çırptıktan sonra ise un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek biraz daha karıştırın. Kakaolu kek hamurunuz hazırlanmış oldu.

kekimizin kakaolu olması için hazırladığımız kek hamurunun yarısını başka bir kaba alalım ve kalan yarısına kakao ekleyerek karıştırmaya başlayalım. Daha sonra ise kakao eklediğimiz karışıma biraz daha süt ekleyelim. Bu sayede kakao eklemediğimiz kek hamuru ile yanı kıvamda olmasını sağlayacağız.

İstediğiniz herhangi bir kek kalıbını kullanabilirsiniz. Ama kek kalıbını yağlamanız gerekiyor. Bunun için herhangi bir tarzda yağlama fırçası kullanabilirsiniz. Bu sayede kek kalıbının her tarafına eşit miktarlarda yağ dökebileceksiniz. Ardından kakao eklemediğimiz kek hamurundan biraz dökelim. Sonrasında ise kakaolu kek hamurundan biraz gezdirelim. Bu işlemi de bütün hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım. En sonunda kekiniz fırına verilmeye hazır olacak.

Kakaolu kek nasıl pişirilir?

Kakaolu keki pişirmek için önceden ısıttığınız ve 175 derecede çalışan bir fırına ihtiyacınız var. Daha sonra kekinizi fırına atın ve 40 dakika kadar pişmesini bekleyin. Bir kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bunun için ise kürdanın bir kısmını pişen kekinize batırın. Eğer iç kısmında hala hamurluk varsa kekiniz pişmemiştir demektir.

İLGİLİ MAKALE  İddia ediyoruz daha evvel böyle bir kek yemediniz! Bittiği anda tekrar yapmak isteyeceğiniz müthiş Babata keki (Kaynak: izlehaber.com)

İzleyin: Kakaolu Sade Kek Tarifi | Kabarma Garantili 💯