Kahvaltı sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan gözleme, yapılışı ve lezzeti ile herkesin ilgisini çekiyor. Birçok farklı çeşitte yapılabilen gözleme, pratikliği ile sofralarınızda yerini almaya hazırlanıyor. Bu yazımızda sizlere, kahvaltılık gözlemenin nasıl yapılacağından bahsettik. Gözleme yapabilmek için bu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 ya da 2,5 su bardağı su
  • Peynir (İstenilen peynir türü olabilir)

Kahvaltılık gözleme nasıl yapılır?

Gözleme yapabilmek için öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisine 6 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket instant maya alınır. Daha sonra ise yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Gözleme hamurunuzun ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Hamurlarımızı hazırladıktan sonra ise hamurlardan parçalar alarak bezeler oluşturalım. Daha sonra bu bezelerin üzerlerini kapatalım ve bezelerimizin kurumamasını sağlayalım.

1 adet bezemizi alalım ve tezgaha biraz un serpelim. Daha sonra bu bezeyi güzel bir şekilde açalım. Gözlememizin güzel olabilmesi için hamurların ince bir şekilde açılması gerekiyor. Hamurumuzu güzel ve ince bir şekilde açtıktan sonra ise iç malzememizi yerleştirmemiz gerekiyor. İstediğiniz bir peynir türünü iç malzeme olarak kullanabilirsiniz. Hamurun yarısını iç malzemem ile dolduralım ve hamurun diğer yarısı ile iç malzememizin üzerini kapatalım. Hamurun kenarlarına bastıralım ve hamurun güzel bir şekilde kapanmasını sağlayalım.

Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra ise tavamızı alalım ve gözlememizin arkasını ve ön tarafını güzel bir şekilde kızartalım. Ancak gözleme pişirdiğimiz tavayı kesinlikle yağlamıyoruz. Pişen gözlemeleri servis tabağına alalım ve üzerlerine ufak tereyağı parçaları koyarak yağlayalım. Gözleme üzerindeki tereyağı erirken servis edebilirsiniz.

İzleyin: Gözleme Tarifi – Ev Yapımı Nefis Gözleme