Çay sohbetlerinin yanında bir kurabiye ya da herhangi bir tatlı ikram etmek, adetlerimizden biridir. Misafir ağırlayacak olan kişiler de çayın yanına ne yapsam diye sürekli olarak düşünmekteler. Mozaik topları, çayın yanına oldukça iyi giden tatlılardan biri olarak karşımıza çıkamkatdır. Bu yazımızda sizlere, mozaik toplarının nasıl yapılacağından bahsettik. Mozaik topları yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı ceviz

İkramlık mozaik topları nasıl yapılır?

İkramlık mozaik topu yapabilmek için öncelikle uygun bir kap içerisinde petibör bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde kıralım. Ardından da sosunu hazırlamak için tavada tereyağı eritelim. Eriyen tereyağı içerisine ise süt, vanilya, toz şeker ve kakao ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.

Kırdığımız bisküvilerin üzerine biraz ceviz ve ilk sıcaklığı çıkmış olan çikolata sosumuzu dökelim. Daha sonra bisküvileri çok fazla ezmeden hafifi bir şekilde karıştıralım. Daha sonra karıştırmış odluğumuz bu harçtan ufak parçalar alalım ve istediğimiz boyutta yuvarlayalım. Bu şekilde istediğimiz boyutta mozaik topları elde edelim. Daha sonra ise bu mozaik toplarını bol bir şekilde Hindistan cevizi tozuna bulayalım. Daha sonra ise bu mozaik toplarını koymuş olduğunuz kapların üzerinini streç film ile kapatıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

İzleyin: 5 DAKİKADA OLAY YARATACAK İKRAMLIK MOZAİK TOPLARI ❤👌🏻 BAĞIMLILIK YAPABİLİR DİKKAT EDİN 😂✅