Börek hem lezzetiyle hem de yapımının pratikliğiyle oldukça sevilen yiyeceklerden biri haline geliyor. Her böreğin farklı yapım teknikleri var. Bu böreğimiz ise tavada çok kolay bir şekilde yapılabilen cinsten. Bu yüzden de çabucak yapılabiliyor. Hatta o kadar hızlı yapılıyor ki çayınız daha demlenmeden önce hazırlamış oluyorsunuz. Tava böreğimiz için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • Lor
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

Tava böreği nasıl yapılır?

Tava böreğimiz için gerekli malzemeler, her evde çok kolay bir şekilde temin edilebilir. Şipşak tava böreğimizi yapmak için de öncelikle ilk önce böreğimizin sosunu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için bir yoğurma kabı içerisine hazırladığımız sıvı yağ, yoğurt ve 1 adet yumurtayı alalım. Daha sonra ise yoğurma kabına aldığımız tüm malzemeleri güzelce çırpmaya başlayalım.

Sosumuzu hazırladıktan sonra ise böreği yapacağımız tavaya sıvı yağ dökelim ve ardından da 1 adet yufkayı sıvı yağ döktüğümüz tavaya alalım. Ancak yufkamız tavadan taşacak şekilde durmalı. Daha sonra yerleştirdiğimiz yufkanın üzerine hazırladığımız sosun yarısını sürelim. Sosumuzu sürdükten sonra ise ikinci yufkamızı alalım ve parçalayarak sos sürdüğümüz yufkanın üzerine yerleştirelim.

Yufkamızı parçalar halinde yerleştirdikten sonra ise iç harcımızı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için bir kap içerisine maydanoz yapraklarını alalım. Ardından da hazırlamış olduğumuz kaşar peynirini, maydanozların üzerine rendelenmiş halde atalım. En sonunda da lor peynirimizi karıştırma kabına alalım. Daha sonra karıştırma kabındaki tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım.

Böreğimizin iç harcını da hazırladıktan sonra ise tavadaki yufkamıza bütün iç harcı boşaltalım ve eşit bir şekilde iç harcımızı yufkaya yayalım. Daha sonra kalan yufkalarımızı da parçalar halinde iç harcımızın üzerine atalım ve ardından da kalan sosu da parçalar halinde attığımız yufkanın üzerine sürelim. En sonunda da yufkamızın tavadan taşan kısmını iç tarafa doğru büzerek, böreğimizin üstünü güzelce kapatalım.

Şipşak tava böreği nasıl pişiriliyor?

Tava böreğimizi pişirmek için ocağı kısık ateşe almamız gerekiyor. Tavamızı ocağa alalım ve kısık ateşte 10 dakika boyunca pişirelim. Yaklaşık 10 dakika sonra tava böreğimizin kızarmaya başladığını göreceksiniz. Tava böreğimiz kızarmaya başlayınca, böreğimizi ters çevirelim ve tavamıza tekrar sıvı yağ dökelim. Ardından da böreğimizin diğer kısmını da 10 dakika kadar pişirelim. Yaklaşık 10 dakika sonra da böreğimiz servise hazır olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Diğer tüm börek tariflerini unutun! Yaptığınız anda kapış kapış gidecek lahmacun böreği (Kaynak: izlehaber.com)

İzleyin: ŞİPŞAK ŞAHANE LEZZET 💯 Tava Böreği Nasıl Yapılır?