Günün her saatinde tüketilebilen börek, yapımı ile de oldukça pratik bir yemek olarak soframızda yer edinmektedir. İç harcı olarak her türlü malzemeyi kullanabildiğimiz börek, herkesin damak zevkine uygun bir şekilde hazırlanabilmektedir. Ayrıca börek yapmanın çok farklı yöntemleri bulunuyor. Bu yazımızda sizlere, peynirli tepsi böreğini nasıl yapabildiğinizi anlattık. Peynirli tepsi böreği yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 6 adet yufka

İç harcı için

  • Peynir
  • Maydanoz

Böreğin sosu için

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

Peynirli tepsi böreği nasıl hazırlanır?

Peynirli tepsi böreği hazırlayabilmek için öncelikle uygun bir fırın tepsisi üzerine bir adet yufkamızı açalım. Daha sonra ise uygun bir karıştırma kabı içerisine sos için gerekli olan malzemeleri alalım ve karıştıralım. Sosumuzu hazırladıktan sonra ise fırın tepsisine sermiş olduğumuz yufkayı, hazırladığımız bu sos ile güzelce ıslatalım. Yufkayı ıslattıktan sonra ise bir addet yufkayı parçalara ayıralım ve sosladığımız yufkanın üzerine serpelim.

Yufka parçalarını koyduktan sonra ise peynirli harcımızı hazırlayalım ve bu harcı da yufkaların üzerine serelim. Hazırladığımız peynirli harç için istediğiniz çeşitte peynir kullanabilirsiniz. Hatta birkaç farklı peynir çeşidi kullanarak, böreği çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Peynirli harcı döktükten sonra ise tekrardan bir adet yufka serelim ve sosumuz ile bu yufkayı ıslatalım. Ardından da tekrar bir yuflayı parçalar halinde serpelim ve peynirli harcımızı serelim. Bu şekilde bütün yufkalar bitinceye dek devam edelim. Ancak unutmayın, peynirli katlara sos dökmüyoruz.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra ise tepsi kenarından taşan yufkayı içeriye katlayalım ve böreğimizi dilimleyelim. Dilimleme işleminden sonra ise kalan sosu börek üzerinde gezdirelim. Eğer isterseniz, böreğin üzerine yumurta sarısı sürebilir ve çörek otu ile susam serpebilirsiniz. Böreğinizi hazırladıktan sonra ise 2 saat kadar dinlendirelim. Sürenin sonunda ise böreğimizi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına atalım. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirmek, böreğin altının ve üst kısmının tamamiyle kızarmasına yetecektir. Börek piştikten sonra ise istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

İzleyin: Peynirli Tepsi Böreği | Nefis Yemek Tarifleri